Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2007

Η βασίλισσα της φραπελιάς!

Είναι απίθανες οι διαστάσεις που μπορεί να αποκτήσει ένα ψέμα μέσα από τον παραμορφωτικό φακό της τηλεόρασης και όχι μόνο. Η δύναμη του μέσου σε συνάρτηση με την αγωνία του κόσμου να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο σε αυτόν το μάταιο κόσμο, δίνουν διαστάσεις σε ιστορίες που αν κάποιος τις άκουγε στον δρόμο θα κοντοστέκονταν και μετά από λίγο θα έσκαγε στα γέλια.

Στην περίπτωση της «φραπελιάς» όμως, δεν υπάρχει μόνο ο αφηγητής της ιστορίας. Υπάρχουν οι «δημοσιογράφοι» που αντί να αμφιβάλλουν για αυτό που τους παρουσιάζεται, περίπου ως θαύμα, σπεύδουν να υιοθετήσουν το ψέμα και να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι πίσω από όλα υπάρχει μια μικρή συνωμοσία.

Πλασιέ της χυδαιότητας που δεν σταματούν μπροστά σε τίποτα, έχοντας – προφανώς από κληρονομικό χάρισμα – την ικανότητα να γνωρίζουν αυτοί, αυτό που κάθε φορά παρουσιάζουν ως την σωτηρία του ανθρώπου. Γνωρίζουν ότι αυτοί που σκέφτονται πριν ενθουσιαστούν δεν τους παρακολουθούν. Αλλά υπάρχουν και οι ασθενείς ή οι συγγενείς τους ή όλοι όσοι εύκολα πείθονται από κάθε απίθανο τσαρλατάνο και υπάρχει πελατεία στα μαγαζάκια τους...

12 σχόλια:

Marina είπε...

Παρόλλο που συμφωνώ με το άρθρο σου, πιστεύω ότι η κάθε φραπελιά προσφέρει μία λύση. Οταν κάποιος έχει και τα δύο πόδια στον τάφο, θύμα της επάρατης νόσου, χωρίς καμμία ελπίδα απο την ιατρική, πιάνεται απο οποιαδήποτε ελιά. Ο κοσμάκης πάντα με το όνειρο δεν ζεί?

0comments είπε...

Καιρός όμως η (κατά Μ.Πετρούτσου) Άννα "μπορώ και Κονομάω" Δρούζα να μετατραπεί σε Άννα "μπορώ και Πληρώνω" Δρούζα. Λίγο να το κυνηγήσει ο Παν. Σύλ. Καρκινοπαθών και λίγο να πετύχουν σε ελαφρά αλλοτρειωμένο δικαστή, θα την κάνουν να πληρώσει άσχημα την τηλεθέαση που εισέπραξε εις βάρος τόσων απελπισμένων ασθενών.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ 2 ΕVERY1

Filotas είπε...

Μαρίνα η η απελπισία κάθε ανθρώπου είναι ιερή, όχι όμως και εκμεταλλεύσιμη, όπως πολλά άλλα "ιερά" στις μέρες μας! Ο κοσμάκης ζει πάντα με το όνειρο, κάποιοι όμως ζούνε μέσα μέσα στο όνειρο πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες!
Μακάρι Amig0!
Καλό μήνα και στους δυο σας!!!

ci είπε...

Θλίβομαι και λυπάμαι που κάθε πρωτοποριακή ιδέα σε αυτόν τον τόπο είναι καταδικασμένη..βρε, δεν τα λέει έτσι για την φραπελιά! Της είπαν το μυστικό αυτοί που απήχθησαν απο ΟΥΦΟ!!
:ΡΡΡΡ

Άντε καλό μας μήνα:)

Agobooks είπε...

Καλό σου μήνα. Σ'έχασα...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν φταίει το κορίτσι. Φταίει η συνωμοσία των εταιριών και των βιομηχανών που το φάρμακο σεν το απ[οκαλύπτουν. Έτσι, ήταν και με το σκορπιό.

Αχ δεισιδαιμονία που ήσουν παλαιότερα! Αχ το Καματερό! Αχ το γάλα του Τσερνοπμίλ! Αχ το χρωματιστά σκατόχαρτα (προσέχετε γιατι έκαναν το ΄80 τον κώλο μας ομοφυλόφιλο, όχι εμάς;)!!

Filotas είπε...

Οι εξωγήινοι συν0νιφάδα μου έρχονται στην γη μόνο και μόνο για να πάρουν φύλλα ελιάς, δεν το ήξερες?! Καλό Σου μήνα!
Ν.ago Καλό μήνα! Κι εγώ με έχω "χάσει" ελαφρώς τελευταία...
Δείμε κι όλος ο θόρυβος που προκλήθηκε είναι προϊόν συνωμοσίας μάλλον...

Juanita La Quejica είπε...

Σε ένα εξαντλημένο οργανισμό όπως των καρκινοπαθών σε προχωρημένο στάδιο -από ό,τι μας έλεγε χθες ο ογκολόγος που παρακολουθεί τον πατέρα μου- η ελιομανία μπορεί να δημιουργήσει τόσο σοβαρά προβλήματα γαστρεντερίτιδας που να τους "στείλει" πριν την ώρα τους.

Μαύρος Γάτος είπε...

¨Αννα Δρούζα, η Δούκισσα της Βλακεντίας....

Ε ρε γλέντια... ώπα ώπα ώπα....

Σ;(

Filotas είπε...

Λεπτομέρειες juanita, λεπτομέρειες, που θα 'λεγε και η Δρούζα!...
Δουκίσσης Βλακεντίας δεν είναι και η οδός των Αθηνών, Γάτε?;)

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Σε μία σοβαρότερη χώρα το ΕΣΡ θα είχε ρίξει ένα πρόστιμο στην ΕΡΤ, η κ. Δρούζα θα είχε απολυθεί και ο πρόεδρος της ΕΡΤ θα είχε υποβάλει την παραίτησή του στον Υπουργό. Ο δε εισαγγελέας θα είχε διατάξει προκαταρτική εξέταση εις βάρος όλων όσοι ισχυρίζονται ότι θεραπεύουν τον καρκίνο. Αυτά σε μια σοβαρότερη χώρα. Στην δική μας είναι όλοι ατάραχοι. Και εμείς πληρώνουμε τους φόρους μας στην ΕΡΤ για να δείχνει σκουπίδια.

Ανώνυμος είπε...

στη φραπελιά λέμε ναι
στις υπερβολές όχι

Πάνερμος...