Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2007

Resistencias #4

Ένα χρόνο έκδοσης έκλεισε το περιοδικό «Resistencias» που εκδίδεται από συντακτική ομάδα στην Αθήνα και στην ύλη των τεσσάρων μέχρι σήμερα τευχών του μας έχει ενημερώσει για μια σειρά από πολιτικά θέματα που αφορούν τις «αντιστάσεις» σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το καινούργιο τέταρτο τεύχος περιλαμβάνει μια σημαντική αναφορά στην έναρξη διαλόγου μεταξύ του Ισλάμ και της Αριστεράς. Ένας διάλογος ελπιδοφόρος για μια νέα προοπτική των σχέσεων Ανατολής και Δύσης. Μια περιήγηση στα πολιτικά μονοπάτια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ακόμα υπάρχει μια συνέντευξη με τον Ruben Vasquez Q. στέλεχος του E.L.N.(Ejercito de Liberacion Nacional), του δεύτερου σε μέγεθος αντάρτικου της Κολομβίας.

Υπάρχουν ακόμα ενδιαφέροντα άρθρα για την κατάσταση στα Βαλκάνια (Ελληνική διείσδυση στα Βαλκάνια και οι προεκτάσεις ενδεχόμενης ανεξαρτητοποίησης του Κοσσυφοπεδίου). Την έβδομη σύνοδο του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ στο Ναϊρόμπι της Κένυας, την μετάβαση στην πολιτική του αντάρτικου κινήματος στο Νεπάλ μετά τις τελευταίες εξελίξεις και μια σειρά άλλες ειδήσεις από διάφορες περιοχές του πλανήτη μας.

Το περιοδικό δείχνει πια να πατά σε στέρεες βάσεις. Αποτελεί μια σημαντική πηγή αντιπληροφόρησης σε ένα ενημερωτικό τοπίο όπου πολύ λίγα πράγματα φαίνονται από τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης και κυρίως σχεδόν τίποτα δεν ξεφεύγει από το κυνήγι της κερδοφορίας με πρώτο θύμα την ποιότητα της ενημέρωσης.

4 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και πώς διαβάζεις το περιοδικό στη Δράμα; Είσαι συνδρομητής ή το παίρνεις ηλεκτρονικά (σε ποια διεύθυνση);

Filotas είπε...

Υπάρχει στα γραφεία του Ράδιο Ηχώ - Άρεως 22 (κοντά στο Ταχυδρομείο) και στο Βιβλιοπωλείο Ειρμός, στην στοά Μπέκου (κοντά στον κινηματογράφο Αστέρια.
Επίσης η συνδρομή είναι μια καλή λύση!
Συνήθως τα αναφέρω τα σημεία διάθεσης, αλλά σε αυτό το ποστ μου ξέφυγαν...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η Δράμα ήταν με τη μορφή απορίας. Ξέρεις για Θεσσαλονίκη όμως μήπως;

Filotas είπε...

Δείμε στην Θεσσαλονίκη δεν γνωρίζω σημεία διάθεσης, πάντως σίγουρα έχουν περιοδικά ο Θοδωρής Σδούγκος (6947274796).
Καλή ανάγνωση!:)

Πάνερμος...