Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2007

Πω, πω, πω ένα κόμμα, σοσιαλιστικό!


Δεν έχουν κλείσει δύο εβδομάδες από την ημέρα που το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και ταυτόχρονα ανακοίνωσε την αποχώρηση του από όλες τις διαδικασίες για την αναθεώρηση του συντάγματος.

Στις μέρες που μεσολάβησαν από τότε, είδαμε την συνέντευξη του κ. Πάγκαλου στην Καθημερινή της Κυριακής με την οποία ο πρώην υπουργός εκφράζονταν υπέρ της ελεύθερης κίνησης της αστυνομίας στους χώρους όπου σήμερα ισχύει το πανεπιστημιακό «άσυλο». Ο κ. Πάγκαλος χρησιμοποίησε, για να τεκμηριώσει την άποψη του, λογικά επιχειρήματα για να φανερώσει απλά και μόνο την συντηρητική στροφή του ίδιου, φανερώνοντας τα αποτελέσματα της χρόνιας παραμονής στους διαδρόμους της εξουσίας.

Ο δε πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γιώργος Παπανδρέου λίγες μόνον ημέρες μετά την ματαίωση από την παρούσα βουλή της αναθεώρησης του άρθρου 16, έσπευσε να τονίσει ότι το άρθρο 16 είναι «αντιδραστικό και αυταρχικό» και ότι πρέπει να αλλάξει. Εννοώντας προφανώς ότι την εισβολή του ιδιωτικού τομέα στην ανώτατη εκπαίδευση στην χώρα μας θα πρέπει να την υπογράψει η κυβέρνηση της οποίας του υπουργούς ο ίδιος θα έχει διορίσει.

Μόνο που με τέτοια μυαλά, τόσο ο κ. Πάγκαλος όσο και ο κ. Παπανδρέου θα αναζητούν μετά από κανένα χρόνο τους λόγους της νέας ήττας τους στις εκλογές και το νέο αρχηγό του κινήματος. Απλά είναι τα πράγματα.

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έλα ντε. Ο σοσιαλισμός είναι μόνο μία κουβέντα. Στα λόγια άλλοι λένε το ένα, άλλοι το άλλο. Γραμμή σταθερή ιδεολογική δεν υπάρχει πουθενά.

maria_pin είπε...

Πες μου τώρα γιατί δεν ξέρω, είναι ακόμα το ΠΑΣΟΚ μέλος της σοσιαλιστικής διεθνούς? ( Οχι οτί οι λοιποί σοσιαλιστές είναι καλύτεροι φαντάζομαι..)

Φίλε Αγγελε, στην πολιτική οι λέξεις δεν έχουν καμιάν αξία!

Filotas είπε...

Σχεδόν πουθενά, Δείμε!
Είναι στην Διεθνή και μάλιστα ο Γιωργάκης είναι και πρόεδρος της Μαρία! Κι αν δεν έχουν στην πολιτική που αφορούν κοινωνίες ολόκληρες που θα έχουν αξία οι λέξεις Μαρία? Στον έρωτα? Που είναι και προσωπικό ζήτημα...
Άστα!...

Πάνερμος...