Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2007

«Όραμα» για την Παιδεία!

Διάβαζα χθες στο blog της juanita το περιστατικό που συνέβη τελευταία και που αφορά την ανώτατη εκπαίδευση στην χώρα μας. Για την ακρίβεια τους απόφοιτους του τμήματος «Ισπανική Γλώσσα και πολιτισμός» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου «Ε.Α.Π.» το οποίο έχει μπει στην ζωή μας τα τελευταία χρόνια.

Απόφοιτος του συγκεκριμένου τμήματος έλαβε την περασμένη Παρασκευή τηλεφώνημα από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Ιωνίας Αττικής με το οποίο της ζητούνταν να επιστρέψει την άδεια διδασκαλίας που της είχε χορηγηθεί!

Σύμφωνα με όσα είπε στην παθούσα ο/η υπάλληλος της Δευτεροβάθμιας υπάρχει οδηγία του Υπουργείου Παιδείας που ανακαλεί όλες τις άδειες διδασκαλίας που χορηγήθηκαν σε όλους τους απόφοιτους αυτού του τμήματος του Ανοικτού Πανεπιστημίου!!!

Επειδή δεν έχει αποσαφηνιστεί το θέμα με υπουργική απόφαση που θα ξεκαθαρίζει αν μπορούν να διδάσκουν οι απόφοιτοι του Ε.Α.Π. την ισπανική γλώσσα! Την ώρα που το Ανοικτό Πανεπιστήμιο ζητάει περίπου 700 ευρώ για κάθε μάθημα από τους σημερινούς φοιτητές του, οι οποίοι μέσα σε τόσα άλλα προβλήματα λειτουργίας του τμήματος αυτού, δεν γνωρίζουν αν τα πτυχία τους θα έχουν κάποιο αντίκρισμα.

Ο νέος νόμος – πλαίσιο για τα Α.Ε.Ι μάρανε τους μεταρρυθμιστές της κακιάς ώρας που «οραματίζονται» μια νέα παιδεία την στιγμή που δεν μπορούν να αποφασίσουν για την τύχη των αποφοίτων ενός πανεπιστημιακού τμήματος της δημόσιας «δωρεάν» παιδείας…

4 σχόλια:

ci είπε...

Όταν όλες οι αλλαγές γίνονται με τη συχνότητα και την προχειρότητα που γίνονται, αυτό είναι το αποτέλεσμα Ανχελίτο μου!

Τι τα θες, επαναλαμβάνομαι αλλά όσο τα ανεχόμαστε όλα η κατάσταση μόνο δεν θα καλυτερεύει.

Καλημέρες:)

Filotas είπε...

Προχειροφιλελευθερισμός ε?!
Καλημέρες!:)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Όχι μόνο προχειροφιλελευθερισμός, αλλά και ανικανότητα να διαχειριστούμε μία κατάσταση. Είπαμε να χαλάσουν ό,τι έκνε το ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι και τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας (όπως ουσιαστικά είναι το ΕΑΠ). Κατήργησαν τα τεχνικά λύκεια και επέστρεψαν τον αναχρονιστικό θεσμό των Επαγγελματικών λυκείων (και τι είναι το Ενιαία αν όχι επαγγελματικό;), έβαλαν τη βάση του 10 (λες και οι όσοι είχαν κάτω από τη βάση μπορούσαν να παρακολουθούν τα πανεπιστημιακά μαθήματα), επέστρεψαν αγροφύλακες (το πλεόν αναχροινιστικό) και τόσα άλλα. Τώρα χαλάνε και το ΕΑΠ, το χτυπάνε στη βάση του.

Filotas είπε...

Δείμε το δυστύχημα είναι ότι θα ξαναβγούν!...

Πάνερμος...