Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2005

Ακριβό – κυριολεκτικά! – μου Φθινόπωρο!

Από τότε - 2002 - που ξεκίνησα να κρατάω σημειώσεις γύρω από την επικαιρότητα, τα κείμενα του Φθινοπώρου, είχαν μονίμως απαισιόδοξο τόνο, λόγω των συνεχών αυξήσεων που ήρθαν στη ζωή μας αρχικά με το Ευρώ και στη συνέχεια με την άνοδο στις τιμές των καυσίμων. Αρχικά ήταν οι στρογγυλοποιήσεις.
Όταν ολοκληρώθηκαν οι «στρογγυλοποιήσεις» των κερδοσκόπων από την καλοφαγία, ήρθε η άνοδος του πετρελαίου λόγω, άκουσον – άκουσον, της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ, η οποία θα διασφάλιζε την τάξη και θα έβαζε στην ημερήσια παγκόσμια παραγωγή το ιρακινό πετρέλαιο. Τελικά αποδεικνύεται από τα πράγματα, ότι μόλις οι Αμερικανοί έλεγξαν και τα πετρελαϊκά αποθέματα του Ιράκ, άρχισαν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια που πληρώνουμε όλοι. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για κράτος – καζίνο αν δεν δολοφονούσε κιόλας, οπότε πρόκειται μάλλον για κράτος – γκάνγκστερ!…
Το πετρέλαιο είναι ακόμα ακριβό, αν δεν θυμάστε στην Θεσσαλονίκη οι μέρες που χρειάζονται θέρμανση τα νοικοκυριά είναι πάνω από τις μισές ενός χρόνου (190)! Με ακριβό πετρέλαιο θα ανέβουν πάλι οι τιμές σε όλα τα προϊόντα, από τα ταξί μέχρι τα χαρτομάντιλα και το ψωμί, ενώ από την πρώτη του νέου έτους βάλτε κι ένα 19% πάνω αν σκέφτεστε να αγοράσετε σπίτι! Κάντε και λίγη υπομονή ακόμα, να δούμε και τις εξαγγελίες από την Δ.Ε.Θ. για να κάνουμε την «σούμα»!...


Οι άσπρες κουκίδες στο βάθος της φωτό είναι τα σπίτια της Σκαλωτής, του τελευταίου χωριού πριν από το Παρθένο Δάσος του Φρακτού στο νομό Δράμας.

2 σχόλια:

0comments είπε...

Όμορφη η σκαλωτή, αλλά πάλι καλά που δε ζούμε εκεί. Γιατί με τέτοιο κρύο που κάνει εκεί πάνω και με το πετρέλαιο πιο ψηλα απ' την οροσειρά της Ροδόπης, δύσκολα θα την βγάζαμε καθαρή.

Filotas είπε...

Το(α) ξύλο(α) φίλε μου βγήκε από τον Παράδεισο!...

Πάνερμος...