Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2005

Μια μέρα σαν όλες τις άλλες…

Τελείωσε η Διεθνής Έκθεση της Θεσσαλονίκης, άρχισε το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο. Ακολουθεί το Φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου κι έπειτα τα …Χριστούγεννα!…

Πολύ ενδιαφέρουσες είναι και οι δύο εκθέσεις φωτογραφίας που λειτουργούν παράλληλα με το φεστιβάλ. Η συλλογική έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο «Δράμας Δρώμενα» - υπάρχει κι ένα πολύ όμορφο λεύκωμα που εξέδωσε το Φεστιβάλ από τις φωτογραφίες που εκτίθενται – αποτυπώνει σε ασπρόμαυρο χαρτί τις καθημερινές «αιωνιότητες» των ανθρώπων του τόπου μας. Τα κάδρα των Γιώργου Κασαπίδη, Ανέστη Πάτκα, Σάκη Βέργου, Δημήτρη Μακρίδη, Γιώργου Παπαδόπουλου, Ιορδάνη Σταμπουλάκη ιστορούν πολλά περισσότερα από όσα χωράει αυτή η στήλη. Η άλλη έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες, γνωστών ηθοποιών που προέρχονται από το πολύτιμο αρχείο της Ε.Ρ.Τ.. Αξέχαστοι πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες σε στιγμιότυπα που ζωντανεύουν την χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου…

Στις ταινίες που είδα την πρώτη μέρα – τρεισήμισι με πεντέμισι στα Ολύμπια - μου άρεσε το «Τοις μετρητής» του Sean Ellis, για την πολύ ενδιαφέρουσα ματιά πάνω στον εργασιακό χρόνο ενός νεαρού φοιτητή Σχολής Καλών τεχνών και των συναδέλφων του σ’ ένα σούπερ μάρκετ. «Το φιλί» του Stefan Le Lay παρότι έφερε τα πάνω – κάτω, ήταν πολύ διασκεδαστικό, ενώ ο συνάδελφος ραδιοφωνικός παραγωγός του Ράδιο Κάντρι 97,8, παρότι έκανε πολλές αφιερώσεις, μας έφερε κοντά στον κόσμο των ιθαγενών της Αυστραλίας, των Αβοριγίνων και στα προβλήματα που ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζουν, στην ταινία του Warwick Thornton, «Πράσινη Στέππα». Ταινία με πολύ καλό σάουντρακ συν τοις άλλοις, το έχει άλλωστε η Αυστραλία το καλό μουσικό της «κλίμα»!


Επάνω δεξιά ο David Page ως d.j. Penny του Radio Country στην διάρκεια του Green Bush Show! Κάτω δεξιά η αφίσα του Cashback!...

13 σχόλια:

Filotas είπε...

Το Calle Drama κάνει κερκίδα αύριο τρεισήμιση με πεντέμιση στα Ολύμπια για να υποδεχθούμε όπως αξίζει τις συμμετοχές από την Χιλή και το Μεξικό!!!Να μη λείψει κανείς...Hasta la manana!

Juanita La Quejica είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Juanita La Quejica είπε...

Χιλή και Μεξικό;

Αυτά δεν μου τα είχατε πει, να κάνω στάση μετά την Ξάνθη στη Δράμα!

Τώρα τα λέτε; Είναι αργά πια, με έχει καταπιεί η πρωτεύουσα.

Τί παίζει Μεξικάνικο;

Juanita La Quejica είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ci είπε...

Ουφ!!Και νόμιζα στην αρχή ότι μιλούσες για σήμερα. Αύριο όλο το πρόγραμμα είναι φοβερό, τι θα πρωτοδούμε δεν ξέρω!!!
Μέχρι στιγμής πάντως πρώτη και με διαφορά η πράσινη στέππα. cup of tea

Filotas είπε...

Έχω την βαθιά εδραιωμένη υποψία, ότι τα καλούδια του Διεθνούς θα τα δούμε στα Ολύμπια. Κερίδα Χουανίτα δεν ήξερες, δεν ρωταγες? Amistad μένω άφωνος που δεν είσαι στις προβολές αυτή την ώρα!
Το μεξικάνικο έχει τίτλο "Γκόντο" και είναι του Αρτούρο Σάμπσον - πάλι καλά που δεν Drum!- και από Χιλή έχουμε το "Εργάτριες φεύγουν από το Εργοστάσιο" του Χοσέ Λουίς Τόρρες Λέιβα.
Όσο για την πράσινη στέπα είμαι σε απελπισμένη αναζήτηση του σάουντρακ, αλλά δεν βλέπω πολλές πιθανότητες ανεύρεσης του...Φιλιάδες!

Juanita La Quejica είπε...

Προσπαθώ να θυμηθώ πως λέγεται ένα του Ριπστάϊν που είχα δει σε ειδική προβολή στο Τριανόν, ασπρόμαυρο, διάρκειας ... μεγάλης, με ένα τύπο που είχε βίτσιο με ένα ζευγάρι μπότες και τελικά τον καθάρισαν για να του τις κλέψουν.

Καταπληκτικό! Είχε και ένα φοβερό τραγουδάκι που έλεγε ότι ο χαμός των ανδρών είναι οι γυναίκες...

Μόνο ένας Μεξικάνος θα μπορούσε να γυρίσει τέτοια ταινία. Είναι διαφορετικοί οι άνθρωποι, πάει και τελείωσε!

0comments είπε...

a cup of tea?

ci είπε...

Και χτες το βράδυ πολύ καλό το δίωρο - καλά τι φοβερή η μικρή από τη Σερβία!! (Κι η ταινία δηλαδή.)
Buenos dias, σήμερα θα είναι δύσκολη η επιλογή..Και σταμάτα να με πατάς τέλος πάντων, angelito:ΡΡΡ

Filotas είπε...

Και ο Βράτσκο με τη Σόφκα ήτανε φοβερή! Όπως και ο νεκροεικονολήπτης από την Αρχεντίνα!
Buenos Dias!...

Filotas είπε...

Φοβεροί!!!

Juanita La Quejica είπε...

Αρχεντίνα;

Δεν σας ξαναπαίζω μέχρι να τελειώσει το dichoso festival σας. Γιατί σκάω από ζήλια...

Ανώνυμος είπε...

Hey I agree 100% agree with the last few comments. This blog has great opinions and this is why I continue to visit, thanks! ##link#

Πάνερμος...