Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2005

«Χαφιέδες, πράκτορες, κονδυλοφόροι»!

Τέσσερις και πλέον μήνες έχουν περάσει από την στιγμή που έγινε γνωστή η καταγγελία μελών της πακιστανικής κοινότητας της χώρας μας, ότι απήχθηκαν από το σπίτι όπου διέμεναν στην Αττική και την ανάκριση τους σε μυστικό χώρο. Οι περισσότεροι από αυτούς κρατήθηκαν για δύο ημέρες, ενώ ένας κρατήθηκε για μία εβδομάδα, χωρίς κανείς να γνωρίζει που βρίσκεται και για ποιο λόγο ανακρίνεται. Στην καταγγελία τους οι μετανάστες, είπαν ότι οι «ανακριτές» τους τους ρωτούσαν πράγματα σχετικά με τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο, οι οποίες είχαν γίνει μερικές ημέρες νωρίτερα.

Μόλις προχθές, ο αρμόδιος υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βουλγαράκης δήλωσε ότι τέτοια πράγματα, δεν συνέβησαν, δεν συμβαίνουν και δεν πρόκειται να συμβούν στο μέλλον στη χώρα μας. Μάλιστα στον επίλογο της δήλωσης του για το θέμα αναρωτήθηκε αν πρόκειται για φάρσα ή προβοκάτσια!

Σε αντίθεση με τον συνάδελφο του, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαδόγγονας, έδινε παραγγελιά στους εισαγγελικούς λειτουργούς να διερευνηθεί η συγκεκριμένη υπόθεση κατά προτεραιότητα. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Δημήτρης Λινός ζήτησε την παρουσία εισαγγελέα – επόπτη που θα μετέχει ενεργά σε όλες τις προανακριτικές πράξεις των αστυνομικών αρχών, που ανέλαβαν την προκαταρκτική εξέταση για τις απαγωγές. Όλα αυτά λόγω του ότι μέχρι σήμερα η Ασφάλεια Αττικής δεν έδειχνε ιδιαίτερη θέρμη για την διερεύνηση των καταγγελιών

Είναι απορίας άξιον πως η κυβέρνηση διέγνωσε τον κατ’ επείγοντα χαρακτήρα των καταγγελιών και ζήτησε την ταχεία διερεύνηση των καταγγελιών, τέσσερις και πλέον μήνες μετά τις καταγγελίες μι ενώ αυτές είχαν δημοσιευτεί σε μερίδα του τύπου. Η δημοσίευση των καταγγελιών στο βρετανικό δίκτυο BBC ήταν ουσιαστικά ο λόγος της κινητοποίησης των αρχών. Και το παράδοξο είναι ότι η διερεύνηση των καταγγελιών θα γίνει από την Ασφάλεια που είναι ουσιαστικά αυτή που καταγγέλλουν οι μετανάστες!

Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η δράση ξένων μυστικών υπηρεσιών στη χώρα μας φαίνεται να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Από την εποχή της δολοφονία του βρετανού ταξίαρχου Στίβεν Σόντερς μέχρι την υπόθεση της «εξάρθρωσης» της 17Ν, αλλά και για την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, οι ξένοι πράκτορες έχουν αναλάβει, επισήμως, συμβουλευτικό και οργανωτικό ρόλο στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας.

Πέραν βέβαια της ανάμιξης αυτής τίθεται πάνω από όλα το ζήτημα της προάσπισης των δικαιωμάτων των ανθρώπων που καταγγέλλουν ότι υπέστησαν αυτή την δοκιμασία.

7 σχόλια:

τσέλιγκας είπε...

Ζήτημα σύνθετο από κάθε άποψη. Είναι μεμπτό το ότι έγιναν ανακρίσεις ή από το ποιόν έγιναν; Τα Μ.Μ.Ε που σκαλίζουν τον τύπο ενδιαφέρονται πράγματι για τ'ανθρώπινα δικαιώματα όταν τα ρεπορτάζ τους είναι γεμάτα με ανθρώπινο πόνο και δυστυχία ή μήπως αποσκοπούν κάπου αλλού; Μήπως τελικά είμαστε στον παράδεισο και δεν το ξέρουμε;

Filotas είπε...

Το ζήτημα Τσέλιγκα είναι ότι έγιναν έξω από κάθε νομικό πλαίσιο με καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των ανακριθέντων. Αυτό δηλαδή που λέγαμε ότι θα συμβεί μετά τα "όργια" - ανάκριση στην εντατική και χωρίς παρουσία δικηγόρου!!! - που συνέβησαν με τις προσαγωγές και τις ανακρίσεις των μελών της 17Ν. Και το από ποιον έγιναν είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα! Να έρχεται π.χ. η C.I.A. για σαφάρι στην Ελλάδα!

0comments είπε...

To Serve & Protect
Servιτόροι σε Protectοράτο

Juanita La Quejica είπε...

Αυτό είμαστε τελικά.

ci είπε...

Καπρί σ'ε φινί - αλλά μάντεψε ΤΙ ανοίγει χιχι
Καλησπέρες!

Mirandolina είπε...

Νομίζω πως, αυτό για το οποίο αναρωτιόμαστε (διευρύνοντας την εικόνα) ειναι αν έχουμε αφήσει τη βαρβαρότητα να πάρει το πάνω χέρι. Νομίζω η απάντηση είναι πολύ εύκολη.

Filotas είπε...

Σύντροφοι και συντρόφισσες δεν είναι ώρα για να αναρωτιόμαστε! Ο κατήφορος ξεκίνησε εδώ και καιρό και είναι ώρα για ...φ__φ__φ__φ_φφρένα!Τα σέβη μου...

Πάνερμος...