Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2005

Βρε τους καημενούληδες τι τραβάμε;!


Διαβάζω χθες το πρωί τηλεγράφημα του Μακεδονικού πρακτορείου ειδήσεων για την απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Νέα Υόρκη. «Έντονα προβλήματα έχουν προκληθεί στη Νέα Υόρκη από την απεργία των 34.000 εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης, ενώ όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ η απεργία στοιχίζει στην πόλη 400 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.…Εκτός από τους κατοίκους της πόλης ταλαιπωρούνται και χιλιάδες τουρίστες, που επισκέπτονται τη Νέα Υόρκη τις γιορτινές αυτές ημέρες, ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες.». Βρε τους καημενούληδες, σκέφτηκα…

Αναρωτιέμαι ότι δεν μας λέει, το συγκεκριμένο τηλεγράφημα, τον λόγο της «ταλαιπωρίας» των πολιτών και των τουριστών. Τον λόγο της απεργίας δηλαδή.

Σπεύδω στο www.left.gr και βλέπω ότι στην σχετική αναφορά λέει ότι η απεργία γίνεται γιατί οι εργαζόμενοι και η εργοδοσία βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις για τις αυξήσεις στους μισθούς, όπου η εργοδοσία δεν έδινε ικανοποιητικές αυξήσεις, ενώ προτείνονταν παράταση του εργασικαού βίου για τους νεοπροσλαμβανόμενους από τα 55 στα 62 χρόνια. Επίσης ότι δικαστήριο της Νέας Υόρκης επέβαλλε πρόστιμο ενός εκατομμυρίου δολαρίων για κάθε ημέρα απεργίας στο συνδικάτο. Καθώς οι απεργίες στο δημόσιο τομέα στις Η.Π.Α. απαγορεύονται. Βρε τους πονηρούληδες – τους νομοθέτες βέβαια – σκέφτηκα…

Κάνω μια επίσκεψη και στην ιστοσελίδα του Ριζοσπάστη (www.rizospasths.gr) και μαθαίνω ότι αυτή είναι η πρώτη απεργία στο δημόσιο εδώ και εικοσιπέντε χρόνια(!) στις Η.Π.Α. και ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν αυξήσεις της τάξης του 3%!

Βρε τους κατεργαρούληδες – τα καθεστωτικά μέσα εννοώ – σκέφτηκα, δικαιολογημένα απεργούν οι άνθρωποι, η εργοδοσία – Δήμος – φταίει για το αδιέξοδο που οδήγησε στην απεργία!

Βρε τους καημενούληδες τι τραβάμε για να ενημερωθούμε;! κατέληξα…


Επάνω το μποτιλιάρισμα στους "κινηματογραφικούς" δρόμους της Νέας Υόρκης και κάτω ο ηγέτης του συνδικάτου των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς του Δήμου της πόλης, Roger Toussaint.

6 σχόλια:

vasvoe είπε...

απότι κατάλαβα όμως δεν έχουν την υποστήριξη των νεουορκέζων, and thats bad :((

πάντως για τον καημενούλη ανχελίτο με τον πονοκέφαλο και το κρύωμα, έχω να πω περαστικά!!

Filotas είπε...

Σε ευχαριστώ για τις ευχές, αλλά μήπως έχει και κανένα κεντροευρωπαϊκό γιατροσόφι! Αυτό με την υποστήριξη των υπολοίπων είναι ενα μεγάλο θέμα Vasvoe! Χωρίς σπάσιμο αυγών ομελέτε δεν γίνεται που λέμε, αν και πιστέυω ότι θα μπορούσαν να επιλέξουν πιο "φιλικούς" προς τους πολίτες τρόπους κινητοποιήσεων, όπως π.χ. - λέμε τώρα - να τους μεταφέρουν δωρεάν για όσες ημέρες διαρκεί η απεργία!!!

ci είπε...

Πού να έβλεπες και σιενεν!
Καλησπέρες και περαστικά!

Filotas είπε...

Είδα μπιμπισι συν-νιφάδα! Είδα και έφριξα! Κουβέντα για τους εργαζόμενους, θαρρείς και είναι σκλάβοι, όπως οι γέφυρες του Μανχάταν, αδιαμαρτύρητα να δέχονται να τους ξεπουλήσουν!...

0comments είπε...

Se ligo compagni tha erthoun kai se mas ta kaloudia ayta. Idi otan ginetai mia apergia h kinitopoihsh, oi katoikoi ton poleon zhtoyn drastikh parembasi (katastoli) ths kybernhshs. Kairos fernei ta laxana ...

File ti egine? Ego kala se afisa. Pali kala omos. Tha eisai kala gia to taxidi. Mi masas! Oi eyxes mas mazi soy!!! PERASTIKA COMPANIERO!

Filotas είπε...

Εσύ καλά με άφησες, αλλά με έπιασε ο ιός του κρυολογήματος!...

Πάνερμος...