Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2005

Ανοίξτε! Περιμένουμεεεε!…

Να τα πούμεεεε; Καλήν ημέρα άρχοντες κι αν είναι ορισμός σας…

Τα κάλαντα τρέχουν στους βρεγμένους δρόμους, η μνήμη επιστρέφει εκεί που τραγουδήσαμε, φορώντας κουκούλα, γαντάκια και μοιράζοντας στην παρέα, τρίγωνα και αρμόνικες…

Ξεκινάμε από την γειτονιά, οι γειτόνισσες περιμένουν το χτύπημα στο κουδούνι, μετά θα πάμε στις άλλες γειτονιές, στις θείες που σίγουρα θα δώσουν κανένα πενηντάρικο κι αν μείνει ώρα μέχρι το μεσημεράκι θα πάρουμε σβάρνα τις πολυκατοικίες να τα πούμε και σε ανθρώπους άγνωστους, τι σημασία έχει, τα κάλαντα θα πούμε! Θα μετρήσουμε πόσα λεφτά υπάρχουν στις τσέπες μας, θα χτυπήσουμε κανένα σάντουιτς και βουρ για το σινεμά, να δούμε την καινούργια ταινία του Στάθη Ψάλτη ή του Σωτήρη Μουστάκα! Κι αν ρωτήσει η μαμά που ήμασταν όταν με το σούρουπο επιστρέψουμε στι σπίτι, θα πούμε ότι ψέλναμε τα κάλαντα, μέχρι την άλλη άκρη της πόλης, όπου μένει η θεία Κούλα η κάποια άλλη θεία, από θείες άλλο τίποτα! Αν έχουμε κουράγιο, βγαίνουμε και το βραδάκι καμιά ωρίτσα, τι καλήν ημέρα, τι καλήν εσπέρα; Οι μεγάλοι άνθρωποι περιμένουν τα κάλαντα, όσο κι εμείς!

Είμαστε οι πιο καλοί καλαντάρηδες στην πόλη, ας μη μας δείχνει κανένα κανάλι, ας μπερδεύει καμιά φορά ο Σπύρος το γύρισμα στην μελωδία πάνω στα πλήκτρα της αρμόνικας, ας βραχνιάσαμε από το τραγούδισμα, είμαστε οι καλύτεροι καλαντάρηδες στην πόλη, ποια πόλη, στην Ε.Ο.Κ. ολόκληρη! Δεν μας νοιάζει αν το σπίτι ξεπληρώνεται με δόσεις, γεροί να είστε να τις ξοφλήσετε, ούτε αν η εξώπορτα σας είναι ασφαλείας. Ανοίξτε! Περιμένουμεεεε!…


Στην φωτό η πιο πρόσφατη εκδοχή της παραπάνω ιστορίας, ο Σάββας και η Μιχαηλία πέρσι τα Χριστούγεννα! Γιατί πρωτοχρονιά πάλι φευγάτοι είμασταν! 6 κι απόψε είναι πολλές?!!!

7 σχόλια:

ci είπε...

Χριστού την Θεία Γέννηση να πω
να πω στ'αρχοντικό σας
Και του χρόνου!


Χρόνια Πολλά και με πολλά ταξίδια!!:))

Filotas είπε...

Χρόνια Πολλά και Καλά snowstad μας!

Juanita La Quejica είπε...

Feliz Navidad Angelito!
5 έμειναν... αχχχχχχχχχ!!!!!!!

Filotas είπε...

Juanita πως φαίνεται ότι δεν έκανες φαντάρος! Την ημέρα που βιώνουμε δεν την μετράμε βάζοντας το απόψε ή σήμερα, όπως και αυτή που αναχωρούμε! 4 κι απόψε είναι πολλές;!θα έπρεπε να λες!!!
Feliz Navidad Juanita! Οι ευχές για το νέο χρόνο από κοντά!!!

Juanita La Quejica είπε...

3!!!

0comments είπε...

Δώσι μι κυρά καρύδια
μη σι σπασ' τα κιραμίδια!

Στον Παγασητικόόό!!!

Filotas είπε...

Τελαμώνα Χρόνια σου Πολλά και Καλά!:-)
Juanita μου Όχι, Δεν είναι πολλές!...
Αχ αυτοί οι Χειμερνοί κολυμβητές αμίγκ0! Αν και το κάλαντο στην εποχή μας θα πήγαινε "μη σι σπάσ' τα παϊδια!"...
Είχε ένα ηλιοβασίλεμα σήμερα ρε παιδιά εδώ! Γαμώ το κινητό μου που δεν βγάζει φωτεινά χρώματα! Χρόνια Πολλά!

Πάνερμος...