Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2005

Στην Ευρώπη συμβαίνουν κι άλλα!

Υπάρχει ένα "όμορφο" όσο και αστείο επιχείρημα από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για να δικαιολογήσουν την έναρξη συζήτησης για την κατάργησης της κυριακάτικης – και όποια άλλης – αργίας στην χώρα μας. Στην Ευρώπη, λένε, τα καταστήματα λειτουργούν και τις Κυριακές! Στην χώρα μας γιατί να μην λειτουργούν; Όχι κάθε Κυριακή, αλλά επτά Κυριακές τον χρόνο. Τρεις προ Χριστουγέννων, δύο προ Πάσχα και από μία στις περιόδους εκπτώσεων. Αλλά να ανοίγουν μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, προσθέτουν!

Ο Φαρισαϊσμός στο αποκορύφωμα του!

Γιατί στην Ευρώπη κανείς δεν θα έβαζε σαν όρο να ανοίξουν τα μαγαζιά μετά από το πέρας της θείας λειτουργίας. Και αφού υιοθετούμε από την Ευρώπη την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, γιατί δεν υιοθετούμε και μερικά άλλα πράγματα που ισχύουν στην Ευρώπη και ίσως να πρέπει να σκεφτούμε να νομοθετήσουμε πριν από αυτό που συζητάμε.

Για παράδειγμα στην Ευρώπη ο μέσος όρος του κατώτατου μισθού είναι κοντά στα χίλια Ευρώ. Εδώ είναι κοντά στα εξακόσια! Γιατί δεν τον ανεβάζουμε κι εμείς; Αντιθέτως καλοβλέπουμε την πρόταση του Σ.Ε.Β. για εξαίρεση από τις συλλογικές συμβάσεις, των εργαζομένων που βρίσκονται σε περιοχές με υψηλή ανεργία!

Η Ευρώπη έχει υιοθετήσει μια σειρά από ρυθμίσεις, που στην Ελλάδα οι θιασώτες του «καταναλωτικού εξευρωπαϊσμού» μας ούτε να σκεφτούν δεν θέλουν.

Γιατί δεν μας λένε ότι είναι αναγκασμένοι από την Ε.Ε. να ικανοποιούν πρωτίστως τα συμφέροντα των πολυεθνικών και όχι τους λαού τους;

Θα δημιουργηθούν, λένε, νέες θέσεις εργασίας. Μόνο στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη από το άνοιγμα δυο μεγάλων εμπορικών κέντρων το τελευταίο τρίμηνο, δημιουργήθηκαν πέντε χιλιάδες εργασίας. Μπορούν να μας πούνε μετά από δύο χρόνια πόσες μικρομεσαίες επιχειρήσει στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη θα έχουν κλείσει από τον άνισο ανταγωνισμό και πόσες θέσεις εργασίας θα έχουν χαθεί.

Το επιχείρημα ότι θα διευκολυνθούν οι καταναλωτές είναι αστείο επίσης. Πριν από λίγους μήνες απελευθερώθηκε το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Από Δευτέρα μέχρι Σάββατο όλη μέρα κάποιος που δεν μπορεί να ψωνίσει δεν σημαίνει ότι πρέπει η αγορά να ανοίγει και Κυριακή για να ψωνίσει αυτός.

Το κυριότερο είναι όμως ότι θα καταργηθεί η προσαύξηση 75% στα ημερομίσθια αυτών που δουλεύουν τις αργίες. Αυτός είναι ο τελικός στόχος. Να καταντήσει η μισθωτή εργασία στην Ελλάδα και πιο φθηνή και πιο ισοπεδωτική για την προσωπική ζωή κάθε εργαζόμενου…

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Όχι ότι έχεις άδικο, αλλά αν δεν αντιδράσουμε όλοι ομόψυχα... χέστηκ' η φατμέ στο γιενί τζαμί....

Filotas είπε...

Αγαπητέ Darthir ως προς την πρώτη επισήμανση σου συμφωνώ ανεπιφύλακτα, ως προς τον κίνδυνο με τον οποίο κλείνεις νομίζω ότι είναι πιο ταιριαστό το :Χέστηκ' η Φατμέ στον Γκιουλ - Μπαχτσέ!

vasvoe είπε...

τί να σας πω ρε παιδιά...

μέχρι πριν την ολυμπιάδα γύρναγα κι έλεγα, α, φτιάχνει η ελλάδ.

τώρα με αυτά που διαβάζω νομίζω ότι πάμε πάλι πίσω...

0comments είπε...

I Kyvernisi einai mia xara kai kala kanei. Eseis oi anarxokomoynistai ftaite gia ola.
Poy exetai stoma kai milate...

Juanita La Quejica είπε...

Pes ta 0 comments! Ala min ta les se greeklish!
HAHA!
Angelito, πάντως πολλά μαγαζιά στην Αθήνα δεν έχουν εφαρμόσει το νέο ωράριο. Ποιά θα είναι η κατάληξη δεν ξέρω... ή μάλλον ξέρω. Δεν το βλέπουμε ούτως ή άλλως τα τελευταία 15 χρόνια; Ο θάνατος του εμποράκου;

Filotas είπε...

Χρόνια Πολλά...να ζήσει η Δεξιά! Ο "ακατονόμαστος" είπε καλές γιορτές στο δελτίο ειδήσεων του ΑLPHA!!!Φτου, Σκόρδομ amig0!...
juanita κι εδω μόνο τα σουπερ μάρκετ ανοίγουν με το ωράριο και κλέινουν μ' αυτό!
Καλά Χριστούγεννα!!!

Πάνερμος...