Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2007

Οι ασθένειες του ...ελαιόδεντρου!


Άντε να βρεις ησυχία να γράψεις πρωινιάτικα. Τα φύλλα της ελιάς έχουν περικυκλώσει το σπίτι και απειλούν να πέσουν στον υπόνομο, αν δεν τα στίψω για να πιω τον χυμό τους! Η τηλεόραση είναι κλειστή εδώ και ώρα ο κουρνιαχτός όμως δεν λέει να καταλαγιάσει. Και πως να συμβεί αυτό; Όταν τα "βαποράκια" της φρούδας ελπίδας απλώνουν το δίχτυ τους στην επικράτεια της καθημερινότητας χιλιάδων ανυποψίαστων τηλεθατών, που έχουνε δει κι έχουν ακούσει πολλά τα μάτια και τα αυτιά τους! Κι από τα πολλά έχουν ξεχάσει να ψάχνουν πριν πιστέψουν, γιατί η έρευνα δεν οφελεί. Έτσι λένε τα περισσότερα παραδείγματα ανίατων ασθενειών, έτσι σκαλώνει ο άνθρωπος στο "δίχτυ". Το λέει το τραγούδι «έχε τα μάτια σου ανοιχτά βράδι πρωί, γιατί μπροστά σου πάντα απλώνεται ένα δίχτυ», αλλά τα τραγούδια είναι παρηγοριά δεν είναι θεραπεία!
Μην είναι θεραπεία όμως τούτο το εμπόριο σάπιων προθέσεων;
Για λίγα ψίχουλα αγάπης (τηλεοπτικής), αναζητώντας κάτι πιο πειστικό από ένα θαύμα για να πείσουν παραπλανώντας και προτρέποντας σε κάτι που μόνο από ελάχιστες προσωπικές εμπειρίες τεκμηριώνεται. Να παίζουν με τον πόνο όσων - καλή σας δύναμη! - έχουνε σήμερα το πρόβλημα μέσα στο σπίτι τους και να επιμένουν. Μέχρι να σκοτωθούνε καμιά εκατοστή αδέλφια για τις ευεργετικές επιδράσεις των φύλλων της ελιάς και να πέσει κανένας - χτύπατε ξύλο - δάκος ή πυρηνοτρίτης πάνω στα ευλογημένα δέντρα .

12 σχόλια:

YO!Reeka's είπε...

εγώ τώρα που σου μιλάω, μασάω φύλλα ελιάς και την έχω ακούσει! :)
υγ. στειλε με ένα mail να σε πω

ci είπε...

εμείς οι δακοκτόνοι, που λέει το τραγούδι ;Ρ
καλημερούδια!:)

0comments είπε...

O καπιταλισμός είναι κανιβαλισμός

(Ξανά και ξανά και ξανά)

Katerina ante portas είπε...

Η Πυθία είναι σίγουρο ότι μασουλούσε φύλλα δάφνης;
Οι ελαιοπαραγωγοί τρίβουν τα χέρια τους, δεν θα καίνε πια τα κλαδιά μετά το μάζεμα της ελιάς, θα τα μαδάνε και θα τα συσκευάζουνε!

(Εξαγωγές που μας χρειάζονται..)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έλα μωρέ, τι σκας; Λίγα φύλλα είναι αυτά πόση ζημιά μπορούν να κάνουν στον καρκίνο; (βλακ χιούμορ).

Κι όμως είναι μία ακόμη κλασσική περίπτωση απάτης. Ευτυχώς που το Υπουργείο -για πρώτη φορά- εξέδωσε ανακοίνωση που τονίζει ότι μπορεί να είναι βλαβερά για την υγεία.

Filotas είπε...

Πολυφωνία βλέπω! Αλλά ούτε ένας/μία που να έχει δει κάποιο ευεργετικό αποτέλεσμα από τον χυμό των φύλλων της ελιάς? Όλοι στο Calle ...Drouza πάνε!!! Gel πάρε ένα μπλέντερ αγόρι μου να μην χαλάσεις και την οδοντοστοιχία! (ωραία νέα!) Συν-νιφάδα μου τραγούδι είναι ή τίλτος του δίσκου? Καλημερούδια! Καπιταλισμός! Κανιβαλισμός! Εμπεδώθηκε amig0! Κατερίνα μου αναφέρουν οι ιστορικές πηγές το ιατρικό ιστορικό της Πυθίας? Όσο για τις εξαγωγές, μη χειρότερα!...
Δείμε είδα χθες την μάνα μου να πίνει ένα ολόκληρο ποτήρι χυμό ελιόφυλλων και έπαθα την πλάκα μου!
Μου κάνει εντύπωση το πως το Υπουργείο έβγαλε ανακοίνωση για την απάτη, ενώ το Υπουργείο Τύπου δεν έχει κάνει τίποτα για την κα Δρούζα...

Dimos El Grec είπε...

To χειρότερο είναι ότι τέτοιες μπούρδες προβάλλονται από την τηλεόραση που εμείς πληρώνουμε (κρατική)!
Δεν είπε κανείς ότι τα φύλλα ελιάς δεν έχουν θεραπευτικές ουσίες!
Εχουν και αυτό ερευνάται!!
Αλλά όχι να φτάσουμε και στην υστερία που έχει πιάσει τους πάντες με αυτή την φάση!

Juanita La Quejica είπε...

Από την Δρούζα ξεκίνησε η φραπελιά; Άει στο καλό! Μα την βλέπει τόσος κόσμος;
Η Πυθία "προυσαλιό" μου φαίνεται μασούσε και πρόβλεπε τα μελλούμενα. Μπας και χρειαζόμαστε και εμείς να μασήσουμε λίγο, για να έρθουμε στα ίσα μας; Χαχα!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αγόρι μου σε καταλαβαίνω. Είναι δύσκολο να βλέπεις ανθρώπους να πιστεύουν όλα αυτά. Σκέφτηκε μήπως ότι με το νερό δεχόταν και όλα τα λιπάσματα και κυρίως τα φυτοφάρμακα που ψεκάζονται;

Μαύρος Γάτος είπε...

Άσε που δεν θα μείνει ελαιόδεντρο για ελαιόδεντρο....

Σ;(((

Filotas είπε...

Δημοσθένη αυτά που πληρώνουμε, πονάνε περισσότερο! Καλώς ήρθες στο Calle Drama!
juanita ναι, δυστυχώς ο κόσμος βλέπει και ακούει Δρούζα! Τι είναι αυτό το "προυσαλιό"?
Το μόνο που σκεφτέται κάποιος που δεν έχει πρόβλημα υγεία και πίνει φραπελιά, είναι τι ασθένειες τυχόν θα αποφύγει Δείμε.
Γάτε αυτό ξαναπέστο!:)

Juanita La Quejica είπε...

Τί είναι το προυσαλιό; Θεμελιώδες ερώτημα, που θα βρεις εδώ την απάντησή του! ΧΑΧΑ!
http://www.hungry.gr/getarticle.asp?id=2280&coms=yes#comen

Πάνερμος...