Πέμπτη 19 Απριλίου 2007

Αθώοι οι 49! Ένοχοι;

Και τι δεν είχαμε ακούσει για τους σαράντα εννιά φοιτητές που συνελήφθησαν κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου της 8ης Μαρτίου στην Αθήνα. Αστυνομικοί κυρίως, τόνιζαν ότι όλοι τους είχαν συλληφθεί ενώ διέπρατταν αξιόποινες πράξεις, ενώ από την πρώτη στιγμή ήταν γνωστό ότι και οι 49 μαζεύτηκαν από συγκεκριμένο σημείο και όλοι μαζί από τους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν.

Το δικαστήριο τους απάλλαξε ομόφωνα από όλες τις κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί, ενώ τα πρακτικά της δίκης όπου υπάρχουν καταθέσεις φοιτητών για τις συνθήκες υπό τις οποίες κρατήθηκαν στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, μεταβιβάστηκε σε δικαστή για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν ευθύνες αστυνομικών οργάνων για κακομεταχείριση των συλληφθέντων.

Όπως έγινε γνωστό οι 49 προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ, για εξακρίβωση στοιχείων και μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκαν να είναι συλληφθέντες και κατηγορούμενοι με βαρύτατες κατηγορίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι κατηγορούνταν για την ίδια πράξη!

Η κατασκευή ενόχων απέτυχε παταγωδώς και πως άραγε θα μπορούσε να είναι επιτυχημένη υπό το φως των στοιχείων που υπήρχαν. Τα τηλεοπτικά κανάλια που «θρήνησαν» για το καμένο φυλάκιο στον άγνωστο στρατιώτη, δεν βλέπουν ότι ο «άγνωστος» δεν είναι πια στρατιώτης, αλλά φοιτητής, άνεργος και εργάτης; Δεν προκαλεί ενδιαφέρον ότι κάποιοι προσπάθησαν να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί 49 νέους ανθρώπους;

Η φώτο είναι από "Τα Νέα".

5 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το λέγαμε και τότε. Με τις καταγγελίες που έγιναν και τόση πληροφόρηση πυο υπήρχζε στο διαδίκτυο ήταν φανερή από νωρίς η απόφαση του δικαστηρίου. Μόνο τα κανάλια δεν ήθελαν να μάθουν τι συζητείται στο διαδίκτυο, γιατι το καμένο κουβούκλιο πουλούσε περισσότερο από ένα διάλογο για την κατασκευή ενόχων.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ενοχοι δεν υπαρχουν.Το θεμα εχει κλεισει.

Filotas είπε...

Δείμε είναι απίστευτη η παραπληροφόρηση που δεχόμαστε καθημερινά! Και το ενδιαφέρον των σχολιαστών "επιλεκτικό" και πλήρως ελεγχόμενο από την εξουσία...
Πρέζα αυτοί που συνέταξαν κατηγορητήρια με αβάσιμες κατηγορίες δεν είναι ένοχοι για παράβαση καθήκοντος;

ci είπε...

.....η σιωπή είναι συνενοχή!!
besitos, καλές λιακάδες:)

Filotas είπε...

Πες το ψεμματα καλή μου συν-νιφάδα!:)
Besitos y sol para todos!

Πάνερμος...