Δευτέρα 30 Απριλίου 2007

Εντός πόλης, εκτός «σταθεράς»…

Υπάρχει πάντα μια «σταθερά» στην ζωή μας. Που αφορά τους ρυθμούς μας και τα πράγματα που συνήθως κάνουμε τις ημέρες της εβδομάδας. Δεν είναι εύκολο να υπερβεί κανείς αυτή την κατάσταση. Όταν συμβεί όμως τα πράγματα αποκτούν άλλη διάσταση. Είχα την τύχη να συναντηθώ μέσα στην εβδομάδα με δύο καλλιτέχνες που κοινό τους σημείο, πέρα από την ενασχόληση τους με την μουσική, είναι οι συχνές επισκέψεις τους στην Δράμα.

Την Πέμπτη ήταν εδώ ο Δημήτρης Ζερβουδάκης. Βρεθήκαμε μετά από πολύ καιρό, αλλά ήταν σα να μην μεσολάβησαν τόσοι μήνες. Ήρθε από το γραφείο μαζί με έναν ακόμα φίλο, πήγαμε μια βόλτα στην Αγία Βαρβάρα και επιστρέψαμε στο ράδιο για μια κουβέντα στον αέρα. Μετά επιστρέψαμε στην «Βαρβάρα», όπου ήρθαν και άλλοι φίλοι, για την μεσημεριανή εκδοχή της καλοπέρασης και χωρίσαμε το απόγευμα, τραβώντας ο καθένας τον δρόμο του…

Παρασκευή ήταν προγραμματισμένη η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Τουλιάτου. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου είχα ανακαλύψει στοιχεία για τον καλλιτέχνη που προσδίδανε στην συνάντηση ιδιαίτερη σημασία. Χαιρετηθήκαμε, συστηθήκαμε, μιλήσαμε λιγάκι, περιμέναμε, μαζί με τον Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ να προσέλθει περισσότερος κόσμος και όταν …έφυγαν οι κάμερες, αρχίσαμε την παρουσίαση. Απλά, χωρίς μικρόφωνα, ενώπιον ακροατών – θεατών που συμμετείχαν…


Δεν θέλω και πολλά περισσότερα τις μέρες που είμαι μέσα στην πόλη…

Στην κάτω φώτο μαζί με τον Νίκο Τουλιάτο είναι η Σαββίνα Γιαννάτου. Επάνω ο Μήτσος Ζερβουδάκης...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έι, ήταν εδώ ο Ζερβουδάκης και δεν πήρα χαμπάρι;;; Δεν παίζω...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το Νίκο τον ήξερα από το Ιόνιο Παν/μιο που ήταν διδάσκων κρουστών. Δεν ξέρω τι κάνει τώρα. Το θυμάμαι σε σχετικές συναυλίες που πάθαινα μεγάλη πλάκα σαν το έβλεπα -ειδικά στην αυτοσχεδιαστική jazz (το καλό του βέβαια).

Το Δημήτρη τον βλέπω τακτικά στη Σαλονικη (ζήλειααα). Τον είχαμε φέρει και σαν παράταξη όταν κάναμε μια έρευνα για τη νεολαία της Σταυρούπολης.

Filotas είπε...

Gazaka, συντονίσου!:)
Δείμε στο ίδιο "κλίμα", ακροατές είμαστε βλέπω...
Καλό μήνα σε όλους!

Πάνερμος...