Στις Η.Π.Α η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη. Η οπλοκατοχή είναι κάτι σαν εθνικό σπορ και ο αριθμός των θανάτων από πυροβολισμούς ετησίως είναι τρομακτικός για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Το λόμπι της βιομηχανίας όπλων ελέγχει σε μεγάλο βαθμό πολιτικούς μέσω των χορηγιών και εξασφαλίζει ότι αδιατάρακτα θα συνεχίσουν οι μπίζνες, που από μόνες τους δεν είναι υπαίτιες, δημιουργούν όμως τις συνθήκες για να σημειώνονται τραγωδίες όπως αυτή της Βιρτζίνια όπου ένας, κατά πάσα πιθανότητα, ένοπλος σκότωσε 32 ανύποπτους ανθρώπους.
Δεν είναι δύσκολο να βρει όπλο κάποιος που ενδιαφέρεται, ακόμα και στην Ελλάδα. Το δύσκολο είναι να βγει από την καθημερινότητα ως μέσο που θα επιβάλλει την ισχύ κάποιου ατόμου απέναντι σε κάποιο άλλο.
Θα ήταν ουτοπικό να φανταστούμε ότι θα αλλάξουν τα πράγματα στις Η.Π.Α. μετά από το μακελειό στην Βιρτζίνια. Είναι όμως παράτολμο να αναρωτηθούμε, για άλλη μια φορά, γιατί δεν επανελέγχονται στην Ελλάδα όλες οι άδειες οπλοφορίας με αυστηρότερα κριτήρια;
4 σχόλια:
"Ακήρυχτος Πόλεμος"
Μπονζούρ!
Δεν θυμάμαι αν την έχω δει την ταινία!
Μπονζούρ!
Πάντως στον ακήρυχτο πόλεμο φάνηκε ότι ο Καναδάς με περισσότερα όπλα ανά σπίτι δεν έχει φόνους σε τέτοια έκταση (λιγότερη κι από την Ελλάδα είδα δει σε μία αναλογική στατιστική ανάλυση). Γιατι; Γιατί το κοινό των ΜΜΕ δεν εκτίθεται σε τόσο βίαιες σκηνές και δε βιώνει τόση βία γύρω του.
Δείμε παίζει ρόλο και το περιβάλλον στην χρήση των όπλων. Και νομίζω ότι ο Καναδάς είναι πιο cool κοινωνία σε σχέση με τις Η.Π.Α...
Δημοσίευση σχολίου