Τετάρτη 25 Απριλίου 2007

Ιδιωτικοποιώντας και την Υγεία…

Απεργούν σήμερα οι νοσηλευτές σε ολόκληρη την χώρα με κύριο αίτημα τις προσλήψεις σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας καθώς η «επανίδρυση του κράτους» έχει οδηγήσει στην ερημοποίηση των νοσοκομείων και του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η κατάσταση σε πολλά νοσοκομεία της χώρας είναι πολύ δύσκολη αφού οι νοσηλευτές είναι αναγκασμένοι να μην κάνουν ρεπό για να καλύπτονται οι ανάγκες της υπηρεσίας τους, αφού το προσωπικό δεν επαρκεί για την κάλυψη τους!

Υπό τέτοιες συνθήκες το Ε.Σ.Υ. δεν μπορεί ούτε να λειτουργεί σωστά, αλλά και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη προς τους πολίτες που κάποια στιγμή θα το χρειαστούν.

Δεν είναι λοιπόν παράλογο, είναι ακριβώς αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής περιστολής των δημοσίων δαπανών με κάθε κόστος, που σύμφωνα με στοιχεία, οι ιδιωτικές δαπάνες για την Υγεία στην χώρα μας φτάνουν τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ! Κατά μέσο όρο χίλια εκατό ευρώ ετησίως αντιστοιχούν σε κάθε Έλληνα.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι το άνοιγμα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας στον ιδιωτικό τομέα θα ωφελήσει και τον δημόσιο τομέα να βελτιωθεί. Αυτό που βλέπουμε όμως, είναι ότι όσο ο ιδιωτικός τομέας δραστηριοποιείται ο δημόσιος συρρικνώνεται από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και ουσιαστικά απαξιώνετε υπό το βάρος της ανάγκης – ποιών άραγε – για την μείωση των ελλειμμάτων της οικονομίας.

3 σχόλια:

0comments είπε...

Δυστυχώς για την επιβίωση του ιδιωτικού τομέα ευθυνόμαστε όλοι μας. Μονός καυγάς δε γίνεται!
Κι ας μη ξεχνάμε ότι όταν μιλάμε για ιδιωτικό τομέα στην υγεία, αναφερόμαστε ως επί το πλείστον σε ξενοδοχεία και όχι νοσοκομεία, σε φραγκοφονιάδες κι όχι λειτουργούς κ.λπ Και αν στο δημόσιο η κλοπή (με κάθε τρόπο) είναι κατακριτέο και παράνομο γεγονός στον ιδιωτικό τομέα αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό της ύπαρξης του.


ΥΓ:Τι κάνει η Δράμα μας;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Όλα προς όφελος των ιδιωτών. Όλα ξεπουλιούνται, όλα αγοράζονται.

ci είπε...

Παιδιά αφήστε τα..δεν αντέχω πια ούτε την λέξη "Σύστημα Υγείας" να ακούω - ιδιωτικά και δημόσια, άλλο χάλι το καθένα.
Να δώσω μόνο τα συγχαρητήρια μου σε κάποιους ήρωες νοσηλευτές/τριες αλλά και γιατρούς ενίοτε που παλεύουν εκεί μέσα..

Καλό μας βράδυ!

Πάνερμος...