Πέμπτη 26 Απριλίου 2007

Έτσι κι αλλιώς μια μέρα η γή θα γίνει κόκκινη!

Τι είναι είκοσι και μισό έτη φωτός μπροστά στην αιωνιότητα; Για την ακρίβεια μπροστά στην διατήρηση του ανθρώπινου είδους και μετά το τέλος του μεγάλου μας άστρου, που το ονομάζουμε ήλιο. Θα έρθει εκείνη η στιγμή ή θα την ξεκάνουμε την καλή μας κυρά – γη νωρίτερα; Απάντηση θα δοθεί μάλλον από γενιές που ακολουθούν, αν ασπαστούμε τα αισιόδοξα σενάρια.

Οι επιστήμονες πάντως έχουν ήδη αρχίσει την αναζήτηση για πλανήτες που θα έχουν χαρακτηριστικά ομοειδή με αυτά της γης. Τελευταία τους ανακάλυψη ο 581c, υπέρ - γη για να το «προσωποποιήσουμε» - ο οποίος βρίσκεται στον αστερισμό του Ζυγού – για λεπτομέρειες ρωτήστε την φίλη μου την snowflake αυτή μπορεί να ξέρει – έχει μάζα πέντε φορές μεγαλύτερη από αυτήν της γης, ενώ απέχει από το μητρικό της άστρο δεκατέσσερις φορές πιο κοντά! Αυτός είναι και ο λόγος που οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι το έτος στην υπέρ – γη διαρκεί όλες κι όλες δεκατρείς ημέρες!

Πόσες ημέρες άδεια δικαιούμαστε κατ’ έτος φίλες και φίλοι; Δεν χρειάζεται να σκεφτείται και πολύ αυτός είναι ο πλανήτης που μας ταιριάζει!

Και να ‘ταν μόνο αυτό; Το μητρικό άστρο Gliese 581 που δημιουργεί προϋποθέσεις ύπαρξης ζωής και θερμοκρασίες σε γήινα επίπεδα πάνω στην υπέρ – γη έχει χρώμα κόκκινο και δεν είναι εκπέμπει τόση ενέργεια όση ο ήλιος!

Έτσι κι αλλιώς μια μέρα η γη θα γίνει κόκκινη δεν λέει το τραγούδι;!

Η γραφιστική απεικόνιση είναι από την εφημερίδα Daily Mail

3 σχόλια:

ci είπε...

Γκουχ γκουχ ...Citronella παρακαλώ (ξέρω, σάς ζάλισα αχαχα)!

Πολύ ωραίο το άρθρο σου και μερσί για την αναφορά, το σήκωσα στο spaceballz φυσικά.
Και μιλώντας για χρώματα, αυτό που λένε επίσης είναι ότι τα ηλιοβασιλέματα εκεί θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακά:))
Καλό απογευματάκι!

0comments είπε...

Το πας από δω, το πας από κει στην πολιτική το γυρνάς. Σα δε ντρέπεσαι! Άκου κόκκινη!

Filotas είπε...

Πω, πω ακόμα το μπερδέυω συν-νιφάδα μου!
Ευχαριστώ και για το ανέβασμα!
Καλά απογευματάκια!:)
Κατακόκκινη amig0!

Πάνερμος...