Τρίτη 17 Απριλίου 2007

Σεγκοζί ή Σαρκολέν;!

Το νέο Ευρωπαϊκό δίλημμα είναι Σαρκοζί ή Σεγκολέν. Σεγκοζί ή Σαρκολέν, κατά το δικό μας Παπαμανλής ή Καρανδρέου, σε μια μάχη που δεν επιφυλάσσει, όπως φαίνεται στις δημοσκοπήσεις, την δυσάρεστη έκπληξη του περάσματος Λεπέν στον δεύτερο γύρο. Όσα έμοιαζαν πιθανά πριν από μερικές εβδομάδες, όπως η πιθανότητα να έρθει δεύτερος ο Μπαϊρού και να αναμετρηθεί με τον Σεγκοζί στον δεύτερο γύρο, είναι πλέον μακρινές αναμνήσεις, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι δύο μονομάχοι του γαλλικού δικομματισμού θα παίξουν και στους δύο γύρους.

Οι συντηρητικοί έχουν επιλέξει και αποθεώνουν ήδη τον «πολιτικό του 21ου αιώνα» Σεγκοζί, για την «ρεαλιστική» του προσέγγιση στα κοινωινικοοικονομικά ζητήματα, αλλά και για την πρόθεση του να εξομαλύνει τις γαλλοαμερικανικές σχέσεις. Από την άλλη οι κεντροαριστεροί θέλουν να πιστέψουν αλλά δεν είναι και πολύ σίγουροι ότι η Σαρκολέν θα επιφέρει κάποια αλλαγή στην πολιτκή ζώη της χώρας, πέραν αυτής στο φύλο του ενοίκου της προεδρικής κατοικίας της χώρας. (Θα τα βλέπει κάτι τέτοια η Άννα Διαμαντοπούλου και θα ονειροπολεί τις όμορφες τούτες ανοιξιάτικες νύχτες. Δεν μοιάζουν μόνο στην κουπ με την Σαρκολέν!)

Επί της ουσίας είναι η πλέον αδιάφορη εκλογική μάχη στην Γαλλία τα τελευταία είκοσι χρόνια. Ένας συντηρητικός που ξέρει να ποζάρει ελκυστικά και από την άλλη μια όμορφη γυναίκα που δεν χρειάζεται να προσπαθήσει για μια ωραία πόζα, αλλά μάλλον θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρει αν εκλεγεί τελικά στην προεδρία.

Κυριακή κοντή γιορτή, αν και η απάντηση θα δοθεί στον επαναληπτικό…

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

ΤΥο ίδιο δικομματικό σύστημα είναι, όπως σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Τα μξκρότερα κόμματα καταποντίζονται ή δε φτάνοπυν ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ. Τι κάνει το ΚΚΓ (έστω και με το ρεβιζιονισμό του);

Filotas είπε...

Η αριστερά πολυδιασπασμένη δεν έχει πολλές πιθανότητες για να πετύχει ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα. Ελπίζω να γίνει κάτι στην Γερμανία όπου υπάρχει συγκυβέρνηση των κομμάτων του δικομματισμού και το νέο αριστερό κόμμα φαίνεται να έχει δυναμική και λόγο!...

Ανώνυμος είπε...

apo mena...

ena megalo

KLEIN!

filia angelito!

Πάνερμος...