Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2005

Αφήστε ήσυχους τους ανθρώπους!

Στην Ελλάδα τα παιδιά των αστών, φεύγουν από την οικογένεια τους πριν κλείσουν τα 18 και χωρίς δραχμή στην τσέπη, δουλεύουν το πρωί και πάνε στη σχολή το βράδυ, παίρνουν το μεταπτυχιακό τους με χίλια βάσανα και περισσότερες στερήσεις και μετά από πολλά χρόνια δουλειάς, φτάνουν να είναι μεγαλομέτοχοι σε μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες της χώρας.
Εννοείται ότι οι αστοί, εκδίδουν εφημερίδες, στήνουν τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, για να έχουν τα κέρδη που μπορεί να τους αποφέρει η εκδοτική τους δραστηριότητα. Κανένας πιασμένος μεγαλοεργολάβος, εφοπλιστής, βιομήχανος δεν
γίνεται εκδότης για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του, πολύ περισσότερο αυτά του υιού του, αλλά μόνο για να λάμψει η αλήθεια στον χώρο της ενημέρωσης και να υπάρξει αναβάθμιση του πνευματικού επιπέδου του λαού. Ανοίξτε ένα μεσημέρι την τηλεόραση σας για να το διαπιστώσετε!

Στο επιχειρηματικό πεδίο είναι εντελώς αδιανόητο, άγραφος απαράβατος νόμος, να κάνουν πατέρας και υιός κοινές ή παράλληλες επιχειρηματικές δράσεις που να εμπλέκονται και στον χώρο των media. Υπάρχει εξάλλου και το θεσμικό πλαίσιο που δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Γιατί ένας Έλληνας αστός εκδότης, που διαθέτει μιας μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα, να καταπιαστεί με ταξιδιωτικές επιχειρήσεις ή με πωλήσεις εξαρτημάτων υπολογιστών; Γιατί να ασχοληθεί η κόρη ή η γυναίκα του; Αυτοί είναι ταγμένοι στην ενημέρωση του λαού, δεν είναι κερδοσκόποι. Και οι πλούσιοι Έλληνες έχουν ιδανικά!

Είναι ακόμα τουλάχιστον άδικο για την ευγενή αυτή τάξη, να ισχυριζόμαστε χωρίς αποδείξεις, ότι οι πατεράδες αστοί εκδότες ήταν αναφανδόν υπέρ της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας για να παίρνουν τα Ολυμπιακά έργα οι κατασκευαστικές εταιρίες που με σκληρή δουλειά και χωρίς καμία σχέση με την οικογένεια έστησαν οι υιοί τους.

Στην Ελλάδα όποιος θέλει μπορεί να πάει και να αγοράσει πέντε εκσκαφείς και δέκα φορτηγά και να κάνει μια κατασκευαστική εταιρία. Δεν λέει κανένας νόμος ότι πρέπει να είσαι υιός εκδότη. Και στο κάτω – κάτω της γραφής, υπάρχουν αστοί στη χώρας μας, που είναι άτεκνοι και θα αφήσουν τις περιουσίες τους σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Υ.Γ.: Διαφωνώ απόλυτα με την μέθοδο και τους τρόπους Τριανταφυλλόπουλου, ιδιαίτερα δε με τον συνέταιρο του και "υπάλληλο" του Κόκκαλη, Θέμο Αναστασιάδη, αλλά ο διευθυντής σύνταξης της Ελευθεροτυπίας Σεραφείμ Φυντανίδης, οφείλει - σ' έμας, το κοινό της εφημερίδας που διευθύνει - να απαντήσει στα καταγγελόμενα. ..

Στο σκίτσο του Αλτάν ο ένας κύριος λέει: "Χρειάζεται μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα" και ο άλλος απαντάει: "Δεν πάει: Εγώ το είπα πρώτος"...

11 σχόλια:

ci είπε...

Επιτέεεελους!!!! Κάποιος να βάλει τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις βρε παιδί μου!! Μαζί σου ανχελίτο, καιρός να δείξουμε την συμπαράστασή μας ενεργά!
Καλημέρεςςςςςς

Juanita La Quejica είπε...

Μήπως απλά θα έπρεπε να σταματήσουμε να τους διαβάζουμε, να τους ακούμε, να τους βλέπουμε;
"Παίζουν" μεταξύ τους και μας έχουν ορίσει το ταλαίπωρο κοινό τους, καθώς και χρηματοδότη τους, κρυφά ή φανερά.
ΟΥΣΤ!

0comments είπε...

Να 'μαστε* κουμπωμένοι και να φοράμε πολλά ρούχα στις συναναστροφές μας με κακούς μάγους. Ώστε να μη μπορέσουν, ακόμη και σε μια στιγμή αδυναμίας μας, να δουν τι έχει μέσα η καρδιά μας.

*"Ναμαστέ" είναι ο καθημερινός Ινδικός χαιρετισμός

τσέλιγκας είπε...

Το Πρώτο Θέμα Φυντανίδη έχει ήδη πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης πριν καν το βγάλει ο Θεμο-Μάκης. Η ασυλία αυτού του ανθρώπου με τρομάζει περισσότερο κι απ'τη βουλευτική...

Filotas είπε...

Καλησπέρες a todos!
Απόδραση σε πέντε ηπείρους καβάλα στην μαγική τέντα!
Κάτω τα χέρια από τα μπατζανάκια!
Snowflake, ζητάνε εθελοντές για το γέυμα αγάπης προς τα παιδιά των αστών που βρίσκονται στην πόλη μας και με χιλιάδες στερήσεις προετοιμάζουν το λαμπρό μέλλον τους, χωρίς καμιά πατρική βοήθεια! Είσαι?!...
Juanita μου, πως θα μαθαίνουμε μετά τι γίνεται γύρω μας; Θα διαβάζουμε, θα βλέπουμε, θα ακούμε και θα απαιτούμε να γνωρίζουμε την αλήθεια, όποιον κι αν αφορά. Η παροιμία λέει για την γυναίκα του Καίσαρα, δυστυχώς, και όχι για τη γυναίκα του Σεραφείμ!...
Τσέλιγκα με θλίβει περισσότερο που οι άνθρωποι που με μεγάλωσαν με τα γραπτά τους δεν εξέφρασαν όυτε μια απορία για το θέμα αυτό...

ci είπε...

Εεεεπ!!ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΠΩΣ???
Τι να κάνω, μας τύφλωσε η λάμψη της ..ενθρόνισης κι όλα τα άλλα σκοτεινιάσαν.
Details plzzzzz

Filotas είπε...

Άσε, άσε! Σήμερα είναι έδω κι ο "λύκος νηστικός", μιλάει αυτή την ώρα στην Μητρόπολη! Στάζει ο ουρανός υποκρισία!...

Marina είπε...

Κάτι άλλο παίζει μεταξύ εφημερίδας και Τριανταφυλλόπουλου. Αυτό να σκέφτεσθε. Γιατί βγάζουν τώρα στη φόρα αυτό το θέμα? Μήπως θέλουν να διώξουν τον Φ. απο την εφημερίδα και το κάνουν με αυτόν τον άκομψο τρόπο? Μήπως έχει σχέση και η πυρκαγιά? Ποίος έβαλε τον Τρ. να "σκαλίσει" την εφημερίδα τώρα? και γιατί..

Filotas είπε...

Μαρίνα μου δεν λέω ότι δεν είναι σημαντικά τα ερωτήματα που βάζεις, αλλά παραείναι χοντρό το θέμα της ανάληψης δημοσίων έργων από την κυρία Βεντουράκη - Φυντανίδη και εγώ τουλάχιστον απαιτώ δημόσια απάντηση από τον διευθυντή της εφημερίδας που διαβάζω εδώ και δεκαπέντε χρόνια! Υπάρχει συγκεκριμένο θέμα ηθικής τάξης, χωρίς να υπεισερχόμαστε στο σκέλος των κακοτεχνιών και των υπερβάσεων στο κόστος ή των απευθείας αναθέσεων. Υπάρχουν ερωτήματα ακόμα και για την τέντα στη σύνοδο Κορυφής της Χαλκιδικής και των ρεπορτάζ που μεταδόθηκαν από εκεί.

Marina είπε...

Γιατί μπαίνεις στη θέση που οι σκανδαλοθήρες σε βάζουν? Αν έχουν κάτι για τον Φ, να το βρούν και να το δημοσιεύσουν, γιατί χρησιμοποιούν τις δραστηριότητες της γυναίκας του? Το αιώνιο πρόβλημα μη ελευθερίας του ατόμου διαιωνίζεται. Αν ο μπαμπάς ήταν αριστερών φρονημάτων στο παρελθόν, ο γιός έτρωγε τη ρετσινιά και δεν εύρισκε δουλειά.
Κάτι άλλο είναι, εκδίκηση πρός την εφημερίδα, εξαγορά, αλλαγή θέσεων κλπ.

Filotas είπε...

Βρε Μαρίνα, είναι δυνατόν να διευθύνω την μόνη εφημερίδα που αντιτάχθηκε στους Ολυμπιακούς και η γυναίκα μου να παίρνει έργα των Ολυμπιακών? Εγώ δεν θα το έκανα! Για μένα αυτό είναι το μεμπτό, τα υπόλοιπα είναι θέματα ανταγωνισμού, δικαιοσύνης και ότι άλλο!

Πάνερμος...