Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2005

Ευκαριστούμι για το φθαρμένο κουστούμι!…

Τα ήσυχα, μικρά πλέον, απογεύματα της Δευτέρας και οι προσωπικοί «παράδεισοι». Διάβασα τον χθεσινό Ημεροδείκτη της τοπικής δραμινής εφημερίδας ΗΧΩ, που υπέγραφε ο καλός φίλος Κώστας Παπαδόπουλος και αναρωτιόμουν τι σημαίνουν τρεις χαμένες από ναρκωτικά ζωές μέσα σ’ έναν χρόνο σε μια κωμόπολη πέντε χιλιάδων κατοίκων; Απάντηση δεν βρίσκω. Ίσως να σημαίνουν μια στιγμιαία απορία για όλους μας, ένα μακρόσυρτο παράπονο ζωής για τους οικείους, μια αδιόρατη αγωνιά στις γιορτές για το ποιος θα είναι ο επόμενος που θα ανέβει στο μαύρο καράβι, ένα «γαμώτο» ή ένα «ας πρόσεχαν»…

Σήμερα περιμένουμε λιακάδα. Ωραίος είναι ο ήλιος κι ας μην ενθουσιάζομαι πια από το «κρυφτούλι» του. Το χθεσινό μου σχόλιο για τις τουριστικές υποδομές στην περιοχή μας, προκάλεσε επισημάνσεις για την κατάσταση του οδικού δικτύου, όχι μόνο στη Δράμα, αλλά γενικότερα στην περιφέρεια. «Ευκαριστούμι Αθήνα, ευκαριστούμι Ελλάντα» λέει ο κυρ – Ρογκ στο σποτ για τα dvd των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας που πωλούνται ακόμα! Όπου «Ελλάντα» αν έλεγε, με το συμπάθιο, «μαλάκες» θα εξηγούνταν πολλά αναπτυξιακά ερωτήματα, θα φτιάχνονταν πολλοί δρόμοι, θα στήνονταν γιοφύρια και θα τελείωναν τα καινούργια λιμάνια. Αφήστε που δεν θα είχε «δουλειά» και ο ακούραστος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος!

Με τις επιλογές του Αθηναϊκού κράτους και την συναίνεση των απανταχού την επικράτεια τοποτηρητών του, φτάσαμε στο σημείο η Βουλγαρία να έχει και καλύτερες υποδομές από την Βόρεια Ελλάδα και ανταγωνιστικότερο τουριστικό προϊόν! Ενώ εμείς σπαταλήσαμε μια εικοσαετία περιμένοντας να τελειώσει μια «κώλο – Εγνατία»!

Ευκαριστούμι για το φθαρμένο κουστούμι!…

13 σχόλια:

Juanita La Quejica είπε...

Οι Σύμβουλοι των Δημοσίων Έργων για την Εθνική Οδό (ΠΑΘΕ) ξέρεις τί λεν; Ότι προτιμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα με ελικόπτερο.
Παρακαλούμι...

Katerina ante portas είπε...

Κάποτε σκεφτόμουνα ότι οι φόροι που συλλέγονται απο κάθε περιοχή, πρέπει να έχουν αντίκρυσμα σε έργα στη συγκεκριμμένη περιοχή. Πόσους φόρους έδωσε η Δράμα, π.χ., κύριοι; Τόσα; Φτιάξε υποδομές ΕΚΕΙ, όχι στα Δολιανά π.χ. λέμε!(Ανεβαίναμε το περασμένο καλοκαίρι απο το Αστρος στον Πάρνωνα και ξάφνου στη μέση του πουθενά και του κατσικότοπου προκύπτει μια άρτια λεωφόρος.Οδηγούσε προς Δολιανά είπαν)..
Αλλα τώρα με την Ε.Ε.,από δήμαρχοι κλητήρες, άντε να βρείς άκρη.

nonplayer είπε...

Παρά το ότι είμαι υπέρμαχος της ως τώρα πολιτικής που δίνει προτεραιότητα στην Αττική, με μόνο μου επιχείρημα ότι εκεί ζει η μισή Ελλάδα, είμαι αναγκασμένος να συμφωνήσω για την Εγνατία, γιατί την χρησιμοπποιεί η άλλη μισή... Αίσχος όντως...

Filotas είπε...

Λογικό δεν είναι juanita μου?!...
Κατερίνα μου κι εγώ το έχω σκεφτεί και το έχω προτείνει επαννειλημένα αυτό με την αναλογία φορολογίας και δημοσίων δαπανών ή κατανομής Ευρωπαϊκών κονδυλίων. Σε πολλά θέματα με αποφάσεις απο την Αθήνα και το διακομματικό κατεστημένο της, η περιφέρεια πληρώνει τα "λούσα" της Αθήνας. Κραυγαλέο παράδειγμα η Ολυμπιακοί Αγώνες. Οι "άρτιες λεωφόροι" τύπου Δολιανών δεν αποτελούν παρά το κερασάκι της αποικιοκρατικής πολιτικής που εφαρμόζεται και του πως αυτή η πολιτική γίνεται αποδεκτή χωρίς κιχ από τους κατοίκους της περιφέρειας που θα έπρεπε να κραυγάζουν και να κυνηγάνε με σκουπόξυλα τους Λαλιώτηδες και τους Σουφλιάδες! Το θέμα είναι too big και μάλλον θα επανέλθουμε!...
Αγαπητέ Μαίανδρε, ας "κονταροχτυπηθούμε" και μια φορά!
Προτεραιότητες του στυλ "προαστιακός" που κυνηγάνε επιβάτες με το τουφέκι εμένα δεν με πείθουν. Τσάμπα Λεφτά, όπως και τα περισσότερα Ολυμπιακά έργα. Είναι επίσης βέβαιο ότι η γιγαντωση της Αθήνας δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο, αλλά απόρροια πολιτικών συγκεκριμένων επιλογών. Δεν μπορεί να αναπτύσσεται το 4% της επικράτειας σε βάρος του υπόλοιπου 96% - εξαιρούνται περιοχές ιδιατέρου "κάλλους" όπως τα Δολιανά κλπ. ! Το ότι κατοικεί το 50% του πληθυσμού σε αυτή την περιοχή είναι κάτι που θα έπρεπε να μας προβληματίζει. Η Αττική δεν έχει μέλλον και το χειρότερο είναι ότι για να διατηρήσει αυτή την ψευδαίσθηση, βυθίζει την υπόλοιπη χώρα. Δεν είναι παράλογο να είναι προτεραιότητα και ήδη ολοκληρωμένη η Αττική Οδός και όχι ο Π.Α.Θ.Ε., τον οποίο κανείς δεν ξέρει πότε θα ολοκληρωθεί;
Μια Αθήνα των δύο εκατομμυριών κατοίκων και μια θεσσαλονίκη κοντά στο ένα θα ήταν πόλεις λειτουργικές και ανθρώπινες. Άλλωστε ο μεγάλος μας αρχιτέκτονας ο Αριστομένης Προβελλέγιος είχε πει ότι αυτός ο τόπος ο τόσο ευλογημένος από την φύση θα μπορούσε να είναι χτισμένος πάνω στα νησιά του και να αναπνέει, όπως είναι χτισμένο το Αμστερνταμ η η Στοκχόλμη. Αντ αυτού χτίστηκε με αντιπαροχή μια τερατούπολη της οποίας κεκέκτυπα φυτρώνουν ανα την επικράτεια σε μικρογραφεία. Και μαραζώνουν τα νησιά, αδειάζουν τα ορεινά χωριά. Περιμένουν μοναχά τις διακοπές και κάνα τριήμερο! Αλλά η αρχιτεκτονική πλευρά είναι μια μικρή παράμετρος.
Η κύρια είναι η οικονομική παράμετρος της εκμετάλλευσης...
(Πολλά έγραψα, αλλά έχω κι άλλα!:)...)

ci είπε...

"Τρύπα στην Γεωγραφία" - το (όποιο) κράτος γνωστό τι τρύπες μας θεωρεί. Να τ' ακούς αυτά όμως κι από κάτι υποτίθεται προοδευτικοδιανοούμενους - και δεν λέω φυσικά για αυτούς που ..εμπνεύστηκαν το τραγούδι. Θα μου πεις μιλάς για άτομα που η πρόοδός τους πάει χέρι χέρι με ολίγον από λαιφστάιλ. Α και που πανηγύριζαν γιατι με το μετρο "επιτέλους γιναμε ευρώπη!" (καθένας με τα απωθημένα του, ειδαμε τα αποτελέσματα με τον πρωϊνό καφέ να κληρώνει πετρέλαιο).
Αλλά (και) αυτοί θα ψηφίσουν μεθαύριο.Όπως κι εμείς που χρυσοπληρώσαμε το μετρό της "επιτέλους ευρώπης" και την εγνατία της "τρύπας". Η οποία εγνατία 3 φορές εγκαινιάστηκε και 3 φορές ξηλώθηκε στο τμήμα έξω από την Καβάλα. Κι όταν έχει ελάχιστο χιονάκι, μπλοκάρει και πάνε όλοι από κάτω, από Παλιό και Κεραμωτή.

Οπότε όλοι μαζί ας λουστούμε ό,τι μας αξίζει (τις παλιές εποχές θα πλακώναν δέκα κνίτες να με πουν σεχταρίστρια..).
Το Κράτος όμως υποτίθεται ότι πρέπει να μεριμνήσει και για τη μισή Ελλάδα που ζει στην Αθήνα, και να της δώσει μετρό και τραμ , και να με αφήσει και μένα που θέλω να είμαι με την άλλη μισή. Αγώνα (ανωμάλου) δρόμου κάνουμε να μείνουμε στα χωριά μας, αλλά μας φάγαν οι λακκούβες. Και δεν φοράμε και τσοκαράκι τζίμυ boo, αλλά και πάλι την πηδάμε δεν τη πηδάμε. Αχ αυτή η περιφέρεια με τις κλάψες της.
(Τι?? Το Κέντρο της Γης βρίσκεται σε βάθος 6,400km?? Κι εγώ, τι είμαι εγώ????)

α , νιαου.

Filotas είπε...

Ψιτ, ψιτ!...
Σεντονάκια σχόλια γράφουμε οι εκ περιφέρειας ερχόμενοι και παραμένοντες ες αυτήν!...:)...

0comments είπε...

Γειά σας παιδιά!
Γειά σας παιδιά!
Και νάσαστε ΚΑΛΑ!!

ci είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Juanita La Quejica είπε...

Εμείς τί να γράψουμε; Έχουμε συμβιβαστεί πλέον με τον καταραμένο τόπο στον οποίο ζούμε...

ci είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Filotas είπε...

Καλημέρες σας!

nonplayer είπε...

Εγώ να δεις πόσα έχω! Αλλά προτείνω κρασί και μεζέδες (για να έχουμε να πετάμε ο ένας στο άλλον στον τσακωμό!)

Filotas είπε...

τότε θα χρειαστούμε για μεζέ πετροκεφτέδες!:)))

Πάνερμος...