Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2005

Στην υγειά μας George!...

Τα γήπεδα της Α’ Εθνικής ήτανε άδεια το Σαββατοκύριακο σε όλη την Ευρώπη. Οι αγώνες μπαράζ των εθνικών ομάδων για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλου της Γερμανίας ήταν η αφορμή για την διακοπή των πρωταθλημάτων. Χθες Δευτέρα δεν κοίταξα καν τις αθλητικές εφημερίδες. Αλλά το απόγευμα ξεφυλλίζοντας ιστοσελίδες στάθηκα σε αθλητικά στέκια…

Από τη μια ο Γιώργος Δεληκάρης, ένας ποδοσφαιριστής που δεν πρόλαβα ούτε να δω αγωνιζόμενο, ούτε να τον έχω στην συλλογή μου με τα αυτοκόλλητα της ιταλικής Πανίνι. Άκουγα όμως όλα αυτά τα χρόνια για το ταλέντο και τις ποδοσφαιρικές αρετές του, όπως και για το μεγάλο «μυστήριο» που συνόδευε την πρόωρη αποχώρηση του από τα γήπεδα. Προχθές βρέθηκε στο «Καραϊσκάκη» και υπέγραψε αυτόγραφα σε μικρούς φίλους του Ολυμπιακού.

Από την άλλη ένας άλλος Γιώργος, ο καλύτερος όλων όπως λέει και το επίθετο του. Ούτε αυτόν τον πρόλαβα στα γήπεδα. Κάτι κλιπάκια από τα θρυλικά του σλάλομ με την φανέλα της Μάντσεστερ, τα πολυάριθμα σχόλια για την εξωγηπεδική του ζωή και η καταραμένη σχέση του με το αλκοόλ. Ο Τζωρτζ Μπεστ κυρίες και κύριοι. Σ΄ ένα νοσοκομείο του Λονδίνου νοσηλευόμενος, έχει μείνει 51 κιλά από 76 και μπορεί να δεχθεί ως τροφή μόνο μια κουταλιά σούπας την ημέρα, ενώ δεν δύναται να παρακολουθήσει μια απλή συζήτηση. Την βγάζει δεν την βγάζει. Ο Βορειοιρλανδός Μπέστ δεν ήταν απλά ένας μπαλαδόρος, ήταν και στο εξώφυλλο ενός από τους καλύτερους βρετανικούς δίσκους των τελευταίων χρόνων, είναι ένας θρύλος, μια ροκ φιγούρα πνιγμένη στο οινοπνευματώδες έλος μιας παθιασμένης σχέσης με το αβυσσαλέο χάος της ανθρώπινης ύπαρξης…Περαστικά να πούμε ή στην υγειά μας George;…

7 σχόλια:

ci είπε...

He's simply the Best!
Καλημέρα

Juanita La Quejica είπε...

The Best και στις καταχρήσεις από ό,τι έχει πάρει το αυτί μου. Γι αυτό και φεύγει τόσο νωρίς...

τσέλιγκας είπε...

Κλείνει κι αυτός όπως ο Best 92.6
Τι σου είναι τελικά αυτό το ΕΣΡ!

Filotas είπε...

Καλημέρες!
Ο George "έπαιζε" και με τις γυναίκες με την ίδια τέχνη που "μιλούσε" στην μπάλα. Για το αλκοόλ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Απλά ότι πριν από μερικά χρόνια υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος, απείχε προσωρινά από ποτήρια και φιάλες, αλλά εδώ και ενάμιση χρόνο ...ξανακύλησε.
Τσέλιγκα μην τα συζητάς!

0comments είπε...

Στην ποδοσφαιρόπληκτη τηλεόραση της Χούντας, μια εποχή, κάθε Σάββατο απόγευμα είχε τα περίφημα "Μαθήματα ποδοσφαίρου με τον Τζωρτζ Μπεστ". Ένα όνειρο. Όσο δε για τά στιγμιότυπα απ' το Αγγλικό πρωτάθλημα, σταματούσαν στα πόδια του. Κατα τη γνώμη μου, καλύτερος ποδοσφαιριστής της γηραιάς ηπείρου μας.

Filotas είπε...

Για δες προγράμματα η Χούντα, Τσέλιγκα! Και "μούρη" ε amig0?

sensualmonk είπε...

αλλά και για να μνημονεύσουμε μάνο χατζιδάκι: "ο γεώργιος μπεστ υπήρξεν ο / υπήρξεν ο καλύτερος" [μυθολογία β']

Πάνερμος...