Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2006

Ένα απαίσιο «φίμωτρο».

Έτσι όπως εξελίσσεται η ιστορία με τον βιασμό της δεκαεξάχρονης μαθήτριας μέσα σε υπό κατάληψη σχολείο από τέσσερις συμμαθητές της ένα πράγμα φοβάμαι: ότι το μόνο που θα καταφέρουν όλοι όσοι υπερασπίζονται τους δράστες αυτής της κτηνώδους πράξης θα είναι να μείνουν σιωπηλά μέσα στον πόνο ενός βιασμού όσα κορίτσια ή γυναίκες βιώσουν την φρίκη ενός βιασμού στο προσεχές χρονικό διάστημα. Γνωρίζετε πόσοι βιασμοί συμβαίνουν κάθε χρόνο στην χώρα μας; Περίπου 4.500! 13 την ημέρα. Και καταγγέλλονται μόλις το 10-15 % αυτών, ενώ οι καταδίκες υπολογίζονται μόλις στο 3-4 % του συνόλου των εγκλημάτων.

Στην πορεία από την καταγγελία ενός βιασμού μέχρι την απόφαση κάποιου δικαστηρίου, το θύμα είναι αυτό που μειώνεται και πρέπει να αποδείξει ότι συνέβη το αδίκημα ή ότι δεν το προκάλεσε με την συμπεριφορά του! Αντιθέτως ο βιαστής ή θα είναι «μάγκας» στον περίγυρο του ή ένα «παιδί που παρασύρθηκε από τις ορμές του» και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να στιγματιστεί για όλη του την ζωή. Πως όμως κουβαλάνε τα θύματα βιασμού μια ζωή το «τραύμα» της «μαγκιάς» ή των «ορμών» του Α ή Β μαλάκα, είτε είναι 16 είτε είναι 56 χρονών;

Τι θράσος χρειάζεται για να υπερασπιστεί ο οποιοσδήποτε έναν βιαστή; Ποιας διαστροφής το καθεστώς αφήνει τα θύματα που καταγγέλλουν εκτεθειμένα σε κάθε είδους λοιδορία και συκοφαντία; Ποιο υποκριτικό θρησκευτικό συναίσθημα κυριαρχεί και δεν υποχρεώνει τους δράστες και τους οικείους τους να ζητήσουν μόνο συγχώρεση από το θύμα και να σκύψουν το κεφάλι;!

6 σχόλια:

cuentos_nat είπε...

to kako angelito einai oti ligo h polu oi perissoteres gunaikes exoun zhsei mia morfh biasmou.
eite autos einai psuxologikos eite einai parenoxlhsh sth douleia ktl.
o biasmos kai genikotera h kakopoihsh exei polles morfes.
kai oxi mono den kataggeletai suxna alla to thuma den to moirazetai me kanenan allon, opote kai afou ton upostei, autos sunexizei na douleuei katastrefontas thn psuxh kai to mualo.
buenos dias..

Filotas είπε...

Το χειρότερο είναι ότι στην τηλεόραση διαστρέφεται ο βιασμός παρουσίαζεται ως ένα στιγμιαίο σφάλμα ή ως μια παρόρμηση, ενώ στην πραγματικότητα ο βιασμός δημιουργεί πολλαπλές αρνητικές αντιδράσεις στην ζωή του θύματος και μάλιστα πολλες από αυτές τα θύματα τις αντιμετωπίζουν εφ όρου ζωής τις περισσότερες φορές αβοήθητα!...
Buenos dias!...

ci είπε...

Πιο πολύ από θρησκευτικό μάλλον το "παρεϊστικο" τους έφαγε Ανχελίτο..
Και το τι θα κάνει το κάθε κοριτσάκι δε μας νοιάζει, να βγούμε εμείς λάδι.
Ουσιαστικά ακόμα πάνε να περάσουν τη νοοτροπία τα ήθελε και τα παθε. Τόσο όμορφα:(..

Καλό απόγευμα!

Filotas είπε...

Το θρησκευτικό ισχύει για την υποκρισία των οικείων συν-νιφάδα μου! Τόσο όμορφα:(
Καλό -παγωμένο- βράδι!

0comments είπε...

Αυτό κι αν είναι θέμα με χιλιάδες πόρτες που οδηγούν σε άλλους τόσους λαβύρινθους.
Πέρα όμως από την (αναγκαία) ψυχαναλυτική - κοινωνικοπολιτική προσέγγιση (γιατί ο βιασμός είναι ίδιον της φύσης του καπιταλισμού - εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο) υπάρχει το ίδιο το γεγονός που είναι μια βόμβα ΝΑ!
Και γαμώ το μου! το κακό είναι ότι οι "τάθελε και τάπαθε" (Ποντίκι 2/11/06) είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο. Η πλειοψηφία του κάθε Άνθιμοπανίκαπαθεμελή
Θεωρώ σημειολογικά χαρακτηριστικό ότι το ένα απ' τα τέσσερα αγόρια ήταν γιός θεολόγου και το άλλο γιός μπάτσου. Όσο για τη στάση του συμβουλίου των καθηγητών, άσε καλύτερα!

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ!
Φιλιά a' tous!

Filotas είπε...

Εγώ φοβάμαι μην ήταν τέκνο καθηγητού!... Besitos!

Πάνερμος...