Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2006

Έπιασε ο πάτος, ταβάνι!


«Λύσσαξαν» οι δημοσιογράφοι της μεσημβρινής «έγκυρης» ζώνης στα κανάλια, που η Ένωση Συντακτών απαγόρεψε την ανακοίνωση των ονομάτων των υπόπτων για τον φόνο των πέντε νεαρών κυνηγών στο Αγρίνιο. Για λόγους αποφυγής φαινόμενων αντεκδίκησης από συγγενείς ή φίλους των αδικοχαμένων νεαρών.

Ο αποτροπιασμός που δημιουργεί κάθε εγκληματική πράξη, στην συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια πολλαπλασιάζετε λόγω της ψυχρότητας της εκτέλεσης και της φαινομενικά «αστείας» αφορμής.

Το περιστατικό στο Αγρίνιο σκιαγραφεί μαζί με άλλα εγκλήματα την αυξανόμενη ροπή της κοινωνίας μας προς ακραίες μορφές βίας. Είναι ακραίο, αλλά ενδεικτικό.

Όπως ενδεικτικό για την κοινωνία μας είναι το «γαϊτανάκι» των δημοσιογράφων που σκαλίζουν λεπτομέρειες του συμβάντος για να ανακαλύψουν πριν από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, τον «ένοχο». Όποιον «ένοχο», που μπορεί να είναι και εντελώς αθώος. Αυτό που μετράει είναι τα νουμεράκια της AGB.

Έχω την ευτυχία να μην παρακολουθώ πολύ τηλεόραση. Με εξαίρεση το πρωινό ενημερωτικό της Ν.Ε.Τ. και το βραδινό της δελτίο ειδήσεων. Από ατυχία πέφτω καμιά φορά το μεσημέρι στα «βαποράκια» της συγκίνησης και των κροκοδείλιων δακρύων και αναρωτιέμαι πόσο χαμηλά θα πέσει ακόμα το επίπεδο της τηλεόρασης στην χώρα μας.

Όπως εύστοχα έγραψε χθες ο Στάθης στο «Ναυτίλο» του: Έπιασε ο πάτος, ταβάνι!

5 σχόλια:

0comments είπε...

Το τριφύλι είναι πράσινο
όπως τα άλογα
Η τηλεόραση είναι κίτρινη
απλά

Καλημέρα φίλε μου

Filotas είπε...

Καλημέρα amig0!:)

Agobooks είπε...

Γεια και χαρα. Σε διαβαζω καθε μερα και, καθε ,μερα εχεις κατι να πεις.
Μολις ανεβω Δραμα, κερναω καφε στην Ατλαντιδα!
Καλημερες.

Filotas είπε...

n.ago αν ανέβεις κατά την Άνοιξη μέσα για Ατλαντίδα. Αν έρθεις τώρα στα κοντά, θα πρέπει να πάμε αλλού για καφέ!!!
Καλημέρες!!!

Agobooks είπε...

Αυτο ενοουσα! Τωρα, μονο οι παπιες ειναι εκει γυρω!

Πάνερμος...