Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2006

Δεν αντέχεται η οικονομία!


Η κινητή τηλεφωνία είναι ένα από τα πιο «λαμπρά πεδία δόξης» της νεοφιλελεύθερης οικονομίας μας. Και τι δεν έχουν δει τα μάτια μας εδώ και δεκατρία χρόνια που λειτουργούν τα δίκτυα στην χώρα μας; Από τον σκανδαλώδη αποκλεισμό του Ο.Τ.Ε. από τις πρώτες άδειες που άφησε ελεύθερο πεδίο άγριας κερδοσκοπίας για τις άλλες δυο εταιρίες, μέχρι την σημερινή υπερπροσφορά δωρεάν χρόνου ομιλίας προς σταθερά τηλέφωνα, χρόνος ομιλίας που πριν από δύο χρόνια πληρώνονταν χρυσάφι αν καλούσε κανείς από κινητό σταθερό, αλλά κυρίως αν επιχειρούσε να κάνει το αντίστροφο. Εναρμονισμένες πρακτικές, όπου αλλάζουν μόνο «νουμεράκια» για να φαίνονται διαφορές μεταξύ των τιμολογίων των εταιριών στα μάτια του καταναλωτή.

Σε όλα αυτά το κράτος θα έμενε αμέτοχο; Εξ αρχής με το περίφημο τέλος κινητής τηλεφωνίας όρισε ως πολυτέλεια την κατοχή κινητού τηλεφώνου, αδιακρίτως για όλους όσοι είχαν συνδέσεις με συμβόλαιο. Τα τέλη αυξάνονται από σήμερα σε ποσοστά από 50 μέχρι και 100%! Μάλιστα επειδή η «πολυτέλεια» δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από το κράτος, η κυβέρνηση προωθεί προς ψήφιση νομοσχέδιο που θα επιβάλλει τέλος κινητής τηλεφωνίας και στους κατόχους κινητών τηλεφώνων με κάρτα!!!

Θα πληρώνεις π.χ. εννιά ευρώ για χρόνο ομιλίας και θα έχει στο κινητό σου οκτώ ευρώ και κάτι ανάλογα με το ποσοστό του «τέλους πολυτέλειας». Ενώ ήδη θα έχεις πληρώσει Φ.Π.Α. 19% ο οποίος ήταν από τις πρώτες αυξήσεις της κυβέρνησης που όλο μαζεύει από τα κοροΐδα, αλλά όταν είναι να δώσει …δεν αντέχει η οικονομία. Η επικοινωνία είναι δικαίωμα, αλλά ποιος από τους κυβερνώντες το βλέπει έτσι;

Το ζήτημα είναι οι χρήστες των κινητών γιατί δεν αντιδρούμε. Σε λίγο θα έρθουν και τα τέλη ερωτική πράξης, χαλαρής αναπνοής, υγιεινής διατροφής κ.ο.κ. Ακόμα στην αρχή του νεοφιλελεύθερου θαύματος είμαστε, εξάλλου, τρομάρα μας!

4 σχόλια:

ci είπε...

Τι να αντιδράσουμε, εγώ η έρμη τι να πω ωιμέ:(((
Πήγες στου αρκούδου? Έχει ένα φοβερό μπανεράκι!
Άααντε καλό μας μήνα ηλιλουστο παρά τα διάφορα δυσοίωνα!:)

Filotas είπε...

(Καλά βρε συν-νιφάδα μου δεν το είδες? Απλά εγώ πήρα το μάυρο μπανεράκι!)
Καλό Μήνα και από άυριο με νιφαδούλες!!!

0comments είπε...

Το καπιταλιστικό κράτος φίλε μου, όταν αντιγράφει τις επιχειρήσεις, γίνεται χειρότερο απ' αυτές.
Κι όταν μάλιστα η κυβέρνησή του είναι φανερά διορισμένη απ' αυτές .... τότε Δύσκολααα.

Καλό ΜΗΝΑ!!!

Filotas είπε...

Καλό μήνα amig0!:-)

Πάνερμος...