Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2007

Να ξανανάψουν τα φουγάρα της Β.Φ.Λ.!

Την κατάληψη του εργοστασίου της Β.Φ.Λ. στην Θεσσαλονίκης συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης μετά από την απόφαση της – διορισμένης από την κυβέρνηση – διοίκησης της εταιρίας για την απόλυση 200 από τους 350 συνολικά εργαζομένους της επιχείρησης, μέσα στις γιορτές.

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη των εγκαταστάσεων ακόμα κι αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση για την επιδότηση των ανέργων, αφού ο στόχος τους όπως λένε είναι να ξαναπάνε πρώτες ύλες στο εργοστάσιο και να ξανανάψουν τα φουγάρα.

Από πέρσι τον Ιανουάριο η διοίκηση της Β.Φ.Λ. είχε ανακοινώσει την πρόθεση της να κλείσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και να βγάζει την παραγωγική διαδικασία στο εργοστάσιο της Καβάλας. Δυο μέρες μετά την ανακοίνωση οι εργαζόμενοι κατέλαβαν τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης, ενώ τον Σεπτέμβριο μετά από πιέσεις, η Β.Φ.Λ. συμφώνησε να συνεχίσει την λειτουργία του εργοστασίου στην Θεσσαλονίκη με 120 εργαζομένους. Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί την ψήφιση νομοσχεδίου που θα δίνει 1.500 Ευρώ μισθό σε όσους απολυθούν και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη μέχρι να βγουν στη σύνταξη!!!

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι με τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν η διοίκηση κάνει σαφή την πρόθεση της να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο, καθώς μεταξύ των απολυμένων βρίσκονται και υπάλληλοι ηλικίας 30 ετών, ενώ παραμένουν στην δουλειά κάποιοι άλλοι που σε λίγο καιρό θα βγουν στη σύνταξη.

Το κλείσιμο άλλης μιας παραγωγική μονάδας στην Βόρεια Ελλάδα θα είναι πλήγμα, καθώς εκατοντάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν σε μια νύχτα, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει και το μέλλον των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Καβάλας, αν περάσουν τα σχέδια της διοίκησης της Β.Φ.Λ. στην Θεσσαλονίκη.

7 σχόλια:

ci είπε...

Καλή βδομάδα!!

Filotas είπε...

Καλή μας εβδομάδα!:)

Juanita La Quejica είπε...

Ανεργία... ο εφιάλτης όλων μας... που εξαπλώνεται, γίνεται μέρος της καθημερινότητάς μας.

0comments είπε...

Μου 'ρχονται στο μυαλό ....


Καλή βδομάδα!!

Filotas είπε...

Καλημέρες σας!:)

Νek είπε...

Αφού η εταιρία μπαίνει "μέσα" με το κεφάλι!
Το 2002 δούλεψα για ένα διάστημα στη ΒΦΛ Καβάλας και θυμάμαι ότι πολλά λιπάσματα μένα αδιάθετα και αποθηκεύονταν σε υπέθριες αλάνες. Αυτά, μετά απο καιρό είτε έσκιζαντα τσουβάλια και τα ενσάκωναν ξανά ή μέσω της αλαμπούρας γινόταν ένα φρεσκάρισμα και έφευγαν προς πώληση.

Filotas είπε...

Τουλάχιστον τα λιπάσματα δεν τα τρώει κανείς! Ακόμα τουλάχιστον, Νεκτάριε!
Καλώς ήρθες στο Calle Drama!

Πάνερμος...