Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2007

Η μόνη σταθερά στο Ιράκ: Θάνατος.

35.000 είναι σύμφωνα με απολογισμό των Ηνωμένων Εθνών, οι νεκροί άμαχοι στο Ιράκ για το έτος 2006. Εικόνες μεσαιωνικές – που ευτυχώς δεν προβλήθηκαν αυτή την φορά – στην εκτέλεση των δύο συγκατηγορουμένων του Σαντάμ Χουσεϊν και αξιωματούχων του καθεστώτος του. Ο ένας από τους δύο ουσιαστικά αποκεφαλίστηκε από την αγχόνη και το κεφάλι του έπεσε στο πάτωμα μέσα στα αίματα. Η νέα στρατηγική του Μπους αρχίζει να φαίνεται. Η παλιά στρατηγική θα ξεχαστεί που θα πάει;

Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας ο πόλεμος στο Ιράκ. Ξεκάθαρα πια. Μια αποτυχημένη προσπάθεια να στηθεί ένα κράτος – προτεκτοράτο, που τελικά μπορεί να οδηγήσει στην δημιουργία τριών κρατών – προτεκτοράτων. Με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς αμάχους και τις προοπτικές για ειρήνευση να απομακρύνονται στον χρονικό ορίζοντα. Με μια κυβέρνηση δωσίλογων που βολοδέρνει ανάμεσα στις επιθυμίες των μελών της και τις προσταγές των προστατών της. Την ίδια ώρα ο λαός του Ιράκ διχασμένος από τις θρησκευτικές διαφορές παρακολουθεί τις αιματηρές ενέργειες μιας αντίστασης χωρίς αρχές. Τυφλής και αδιέξοδης.

Το πρόβλημα στην χώρα ήταν τα κατοχικά στρατεύματα. Τώρα πια είναι και οι συνεργάτες τους. Οι αναλυτές εκφράζουν πλέον ανοιχτά την άποψη ότι η χώρα θα τριχοτομηθεί. Τα σύνορα που θα χαραχτούν για τα νέα κρατικά μορφώματα θα μπορούσαν να ορίζονται από τους ποταμούς αίματος που στο μεταξύ θα έχουν κυλήσει, χωρίς κανένας από τους βασικούς υπεύθυνους για αυτή την σφαγή να έχει πληρώσει το παραμικρό τίμημα για τις πράξεις του…

6 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Όλα ξεπουλιούνται στο Ιράκ. Εκεί συναντάμε την πιο φτηνή ανθρώπινη ζωή. Σε μια εποχή που όλοι μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα τα αμερικανικο-ιρακινά ανδρείκελα σφάζουν και εκτελούν δολοφόνους και ενοχλούνται επειδή απλά υπάρχουν κινητά τελευταίας γενιάς. Κατάντια και μισαλλοδοξία.

ci είπε...

..και όλα θέαμα στο δελτίο των 8

0comments είπε...

Ήδη οι 3 μέλλουσες κρατικές οντότητες έχουν κανονίσει τιμές και ποσότητες για την επόμενη 20ετία. Για να μη ξεχνάμε και τον ουσιαστικό λόγο που γίνεται αυτή η ιστορία.

Filotas είπε...

Μάταια λάμπει ο ήλιος μέσα στο καταχείμωνο, φίλοι και φίλη!...

cuentos_nat είπε...

και ποσα αλλα τετοια ακομα αδελφια.
φιλια σε ολους

Filotas είπε...

Φιλιάδες Νατούλα!:)

Πάνερμος...