Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2007

Το παιχνίδι με την επιλεκτική καταδίκη της βίας.

Ιστορία πρώτη: Ένας κουκουλοφόρος βγαίνει από το υπό κατάληψη κτίριο κάποιας πανεπιστημιακής σχολής και πετάει πέτρες και μολότοφ στο υποκατάστημα κάποιας τράπεζας και στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται εκεί κοντά. Ο κουκουλοφόρος γίνεται θέμα στα κανάλια καθώς έκαψε ένα μαγαζί και κανένα αμάξι ενδεχομένως και αναστάτωσε την ζωή των κατοίκων της περιοχής. Το ότι δεν συλλαμβάνεται ο κουκουλοφόρος αποδίδεται στο πανεπιστημιακό άσυλο και όχι στην ανικανότητα της ΕΛ.ΑΣ., ο Πολύδωρας κατηγορεί τον Συνασπισμό και τον ακολουθεί ο Καρατζαφέρης! Αυτό δα έλειπε να λείψει ο ΛΑΟπλάνοΣ από τα συμπεράσματα. Τα μέσα ενημέρωσης ωρύονται για την ανυπόφορη κατάσταση…

Ιστορία δεύτερη:Ένας νεοφασίστας χωρίς κουκούλα βγαίνει από το σπίτι του και μαζεύεται με τους κολλητούς του για να πάνε να πλακώσουν στο ξύλο κανέναν μετανάστη, κυρίως όσους ξεχωρίζουν εύκολα λόγω χρώματος ως μετανάστες. Τον πρώτο άτυχο Πακιστανό που συναντάνε τον σαπίζουν στο ξύλο και τον αφήνουν αιμόφυρτο στον δρόμο. Η είδηση δεν μεταδίδεται σχεδόν πουθενά. Αν μεταδοθεί όλο και κάποιο υπονοούμενο για ενδεχόμενη πρόκληση από την πλευρά του μετανάστη θα συνοδεύει την είδηση. Ο νεοφασίστας δεν συλλαμβάνεται γιατί μάλλον κανένα μέσο ενημέρωσης δεν ζήτησε εξηγήσεις από την ΕΛ.ΑΣ. για την αδράνεια. Ο Πολύδωρας δεν κάνει καμιά δήλωση και ο Καρατζαφέρης δεν ενοχλείται από τόσο «ασήμαντα» και «μεμονωμένα» γεγονότα.

Γιατί όμως αυτοί που καταδικάζουν την βία των κουκουλοφόρων δεν καταδικάζουν το ίδιο έντονα την βία και την ασυλία των νεοναζί; Μήπως δεν είναι η βία το πρόβλημα, αλλά η χρήση της καταδίκης του φαινομένου αποκλειστικά για την προώθηση πολιτικών στόχων σε βάρος του λαϊκού κινήματος;

11 σχόλια:

ci είπε...

Καλημέρα, και μια διευκρίνηση : φαντάζομαι εννοείς "αυτοί στα κανάλια" "αυτοί στα ψηλά" (:Ρ) κλπ..
Γιατί οι περισσότεροι καταδικάζουμε την βία-ψευτομαγκιά ανεξαρτήτως προελεύσεως. Το πρόβλημα είναι ότι και οι μεν και οι δε ωρύονται και από πάνω μιλούν και εξ ονόματος όλων.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πάντως..τηλεκοντρολ:)

Filotas είπε...

Σαφώς και εννοώ αυτούς που ωρύονται συν-νιφάδα μου!
Το τηλεκοντρόλ είναι μια κάποια λύσις, αλλά πόσοι από αυτούς που βλέπουν ειδήσεις το χρησιμοποιούν? Κάπως έτσι διαμορφώνεται το κλίμα για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου...

cuentos_nat είπε...

το θεμα δεν ειναι να κλεισεις την τηλεοραση ετσι απλα, ειναι αν πιστευεις αυτους που "καταδικαζουν" αυτη τη βια.Ειναι κατα συνθηκη υπερασπιστες της ειρηνης.
Επισης αδελφια περασαν στα ψιλα κατι αλλες επιθεσεις απο κουκουλοφορους που βγηκαν οχι απο πανεπιστημια αλλα απο κλουβες την ΜΑΤ.
Αυτη ειναι ακομα μια πραγματικοτητα...
φιλια σε ολους

ο δείμος του πολίτη είπε...

Νομίζεις ότι είναι θέμα αστυνομίας; Απλά ανικανότητα; Ή μήπως επιχειρησιακή αδιαφορία γιατί εξυπηρετούν πολιτικά οφέλη; Και επί ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούνταν, αλλά εκείνοι τουλάχιστον δεν έφτασαν στο σημείο να προχωρήσουν σου άσυλο.

Filotas είπε...

Η πραγματικότητα είναι αυτή που καταναλώνουν οι τηλεθεατές, Νατούλα! Όλοι μια ψήφο έχουμε...
Πολιτικοί στόχοι είναι από πίσω στην παρούσα φάση το άσυλο, Δείμε!

0comments είπε...

Πολύ αμφίρροπο σε βρίσκω!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ!

Filotas είπε...

Λες?!
:)

Αταίριαστος είπε...

Εμένα, φίλοι μου, η λογική αυτή μου θυμίζει το ανέκδοτο "κι εσείς σκοτώνατε τους μαύρους". Δεν θεωρώ ότι απαντάς παραπέμποντας σε κάτι που δεν είναι σχετικό. Δηλαδή: καταδικαστέο και το μεν και το δε. Το ότι κάποιοι δεν δίνουν τη σημασία στο "δε", αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το "μεν". Μπορεί η δεύτερη πράξη που περιγράφεις να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, όμως οι φασίστες που ξυλοκοπούν ένα μετανάστη μπορούν να συλληφθούν από την αστυνομία. Ο κουκουλοφόρος που καίει ένα αμάξι και τρυπώνει στο Πολυτεχνείο, δεν μπορεί να συλληφθεί για το ολοφάνερο αδίκημα που διαπράττει καλυπτόμενος από ένα νόμο που προστατεύει την... ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ακαδημαϊκή ελευθερία.

cyrus είπε...

Μα, καλά, δεν θα εγκαλέσει ποτέ κανείς τον Καρατζαφέρη; Ο άνθρωπος βγαίνει σε κάθε ευκαιρία και λέει καραμπινάτα ψέματα (δεν ήταν η πρώτη φορά η χθεσινή...) και τα media τον χαϊδεύουν. Κάπου πήγε να αντιδράσει ο Πρετεντέρης (άλλος κι αυτός...), αλλά δεν είχε μπροστά του την εφημερίδα που είχε επικαλεστεί ο ΛΑΟπλάνοΣ (καλό!) και δεν μπορούσε να επιμείνει.

Αναρωτιέμαι, όμως: κοτζάμ Μέγκα, δεν είχαν μια σύνδεση ίντερνετ ελεύθερη να ψάξουν το φύλλο του Βήματος της 24ης Δεκεμβρίου και να του το τρίψουν στη μούρη -- έστω και τηλεφωνικά; Εγώ, δηλαδή, πώς το βρήκα μέσα σε δυο λεπτά;

Το κέρατό μου μέσα...

Filotas είπε...

Το ερώτημα μου Αταίριαστε σχετίζεται με την έκταση που παίρνει το κάθε ένα από τα θέματα στους διαύλους. Για τα αδικήματα η αστυνομία πρέπει να βρει τον τρόπο να συλλάβει και τους μεν και τους δε. Αν και φαίνεται ότι ούτε του μεν ούτε τους δε καίγεται να συλλάβει...
cyrusgeo λες αν ήθελαν να μην μπορούσαν?!
Καλημέρες σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δεν έχει σημασία η αλήθεια, αλλά ποιά αλήθεια εμείς θέλουμε να πιστεύουμε.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο θα χρειαστεί να κάνει αυτός ο έρμος ο Άδωνις Γεωργιάδης για να μας πείσει ότι καταδικάζει την βία από όπου και αυτή να προέρχεται.
Όποιος τον παρακολουθεί στο ΒLUE SKY, θα πεί ότι έγινε τουλάχιστον βαρετός στο θέμα αυτό.
Η κόντρα της Χρυσής Αυγής είναι γνωστή με το ΛΑΟΣ και ο Καρατζαφέρης έβαλε το χέρι του για να διαλυθεί η παραπάνω οργάνωση.
Αλλά εμείς είπαμε, ποιά αλήθεια εμείς θέλουμε να πιστεύουμε.
Τώρα για το αν ο ΣΥΝ συγκαλύπτει τους κουκουλοφόρους, ουδέν σχόλιον.
Ο ίδιος ο ΣΥΝ το εξηγεί αναλυτικά το γιατί και πως.
Πετάει ο γάιδαρος; Σίγουρα όχι, αλλά για ιδεολογικούς λόγους σίγουρα πετάει...

Πάνερμος...