Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2007

Εδώ γελάνε και οι παρωπίδες…

Έχοντας παρακολουθήσει το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του «Εξάντα» για τους εξεγερμένους της Οαχάκα στο Μεξικό έκανα ζάπινγκ μήπως έχει κάτι ενδιαφέρον.

Στο Μέγκα μεταδίδονταν η «Ανατροπή» του κ. Πρετεντέρη, όπου συζητούνταν οι επιβαλλόμενες – κατά τον Πρετεντέρη - αλλαγές στις διαδικασίες άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου. Όποιος δεν συμφωνούσε με την γνώμη του παρουσιαστή για το άσυλο, παραπέμπονταν να δει δύο βίντεο που αποδείκνυαν το δήθεν χάος στα πανεπιστήμια. Στο ένα βίντεο φοιτητές έβγαζαν από το γραφείο του τον αντιπρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και στην συνέχεια έχτιζαν την πόρτα του και στο άλλο καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου έκανε την καταγγελία πως από το παράθυρο του γραφείου του έχει δει πολλές φορές στην αυλή του Α.Π.Θ. να γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών. Μάλιστα τόνισε ότι όταν επικοινώνησε με την αστυνομία για να το καταγγείλει, του είπαν ότι δεν μπορούν να επέμβουν λόγω του «ασύλου». Τους είπα, πρόσθεσε, και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που επέβαιναν αυτοί που πουλούσαν τα ναρκωτικά στον χώρο του πανεπιστημίου. Η αστυνομία επικαλέστηκε, συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να ελέγχει αυτοκίνητα με τόση κίνηση στην πόλη.

Αντί λοιπόν να αναρωτηθεί ο κ. Πρετεντέρης γιατί η αστυνομία δεν ελέγχει ως οφείλει, μετά την έξοδο του από τον χώρο που προστατεύεται από το άσυλο, όχημα για το οποίο υπάρχει επώνυμη καταγγελία ότι οι επιβάτες του διακινούν ναρκωτικά, προσπαθούσε να μας πείσει ότι το άσυλο φταίει που διακινούνται ναρκωτικά στα πανεπιστήμια. Γιατί η αστυνομία δεν κράτησε τον αριθμό για να παρακολουθήσει το όχημα; Μόνο τρομοκράτες παρακολουθούνται πλέον σε αυτή την χώρα; Οι έμποροι ναρκωτικών έχουν «αστυνομικό άσυλο»;

Ή μήπως υπάρχει καμιά φυτεία με παπαρούνες στην αυλή του Α.Π.Θ. η οποία παράγει όπιο και στη συνέχεια με την βοήθεια των εργαστηρίων του Χημικού παράγεται ηρωίνη η οποία πωλείται μέσα στο Πανεπιστήμιο από κάποιους που εκμεταλλεύονται το άσυλο;!

Τα ναρκωτικά μπαίνουν και βγαίνουν από τις εισόδους της Πανεπιστημιούπολης. Έξω από εκεί η αστυνομία μπορεί αν θέλει να κάνει ελεύθερα το έργο της. Το ερώτημα είναι αν θέλει η πολιτική ηγεσία της αστυνομίας να σταματήσει η διακίνηση ναρκωτικών στα Πανεπιστήμια πιο πολύ από ότι επιθυμεί την περιστολή ή κατάργηση του ασύλου.

Ο κ. Πρετεντέρης θεωρεί ότι η αστυνομία εμποδίζεται από το πανεπιστημιακό άσυλο για να πιάσει τους εμπόρους ναρκωτικών. Εδώ όμως γελάνε και οι παρωπίδες!...

Η φωτό είναι από παλιότερη εκπομπή του Πρετεντέρη...

3 σχόλια:

0comments είπε...

Πρέπει να 'χεις πολύ θράσος να 'σαι ο Πρετεντέρης και να μη ντρέπεσαι γιαυτό που είσαι. Αλλά θα με πεις από ποιόν περίσεψε η ντροπή; Απ' τον Ρουσόπουλο ή απ' τα υπόλοιπα πέι ρόλ κοπρόσκυλα του κάθε μεγαλολαμόγιου.
Πάλι καλά που υπάρχουν κάτι τύποι σαν εσένα και μερικούς άλλους που τιμάτε το επάγγελμα και χάρη σε σας βάζουμε το " Ευτυχώς Όχι όλοι" μετά το "ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ"

Filotas είπε...

Αν η ντροπή μεταφράζονταν σε μονάδες τηλεθέασης, ίσως να υπήρχε ελπίδα amig0! Και μην ξεχνάς ότι είμαι μόνο ένας φτωχός και μόνος ιδιωτικός υπάλληλος.:)

Juanita La Quejica είπε...

Εξαιρετική δουλειά έκαναν τα παιδιά του Εξάντα για το αφιέρωμα στην Οαχάκα.
Τί το χάλασες και εσύ μετά κάνοντας ζάπινγκ; Δεν πήγαινες για ύπνο καλύτερα!

Πάνερμος...