Παρασκευή 18 Μαΐου 2007

Αντώναρε;! Ξεχάσατε το Φ.Π.Α στο 19%!

Κοκορεύονται οι κυβερνητικοί παράγοντες που βγαίνει η οικονομία μας από την επιτήρηση, μετά από την εισήγηση του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια. Μάλιστα χθες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι προσβάλλει τον ελληνικό λαό απαξιώνοντας τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αφού όπως είπε, «οι Έλληνες πολίτες κατέβαλαν αυτά τα τρία χρόνια προσπάθειες για να νοικοκυρευτεί η ελληνική οικονομία από την κατάσταση στην οποία την είχαν αφήσει οι κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ.»

Δεν έχει και πολύ άδικο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αλλά μας προσβάλλει και η νέα διακυβέρνηση. Όχι μόνο ηθικά, αλλά και οικονομικά.

Θυμάστε ποιο ήταν ένα από τα πρώτα μέτρα για να εξυγιανθεί η οικονομία και να βγει από την επιτήρηση;

Η αύξηση κατά μία ποσοστιαία μονάδα του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, από 18 σε 19%. Και από 9 σε 9,5% και από 4 σε 4,25%.

Τώρα που πανηγυρίζουν οι υπουργοί και ο εκπρόσωπος καλό θα ήταν να τους υπενθυμίσουμε την αύξηση και να απαιτήσουμε αν πραγματικά αναγνωρίζουν τις προσπάθειες μας για το νοικοκύρεμα της οικονομίας να μειώσουν το Φ.Π.Α. στα επίπεδα που ήταν πριν από την είσοδο μας σε καθεστώς επιτήρησης. Δεν δίνουν, που δεν δίνουν αυξήσεις στους μισθούς, τουλάχιστον ας αφαιρέσουν την μονάδα – χαράτσι.

Κι ας μην φοβούνται ότι τελικά η αφαίρεση της μονάδας δεν θα φανεί στους πολίτες γιατί μπορεί οι επιχειρήσεις να την κρατήσουν για πάρτι τους και να μην την περάσουν στους πελάτες. Με τέτοια ακρίβεια στην αγορά κάτι θα είναι κι αυτό.

Αφήστε που στην τελική, δεν είναι και τόσο σπουδαίο οικονομικά το 19 να γίνει δεκαοκτώ, αλλά εκείνο το γαμώτο ότι για κάνα – δυο ρουσφέτια που έχει τύχει η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, μας θεωρούν όλους συλλήβδην πρωταγωνιστές στην εκπομπή της κυρίας Αννίτας Πάνια. Μπορεί και να γελάνε μαζί μας.

Εις υγείαν των κορόιδων, λοιπόν, Αντώναρε!

Αλλά μην ξεχνάς ότι θυμόμαστε!

2 σχόλια:

0comments είπε...

Δε σε μελαγχολεί το γεγονός ότι το αντίστοιχο του Αντώναρου είναι ο Αρκούδος και του Ρουσό-πουλου ο Χρυσοχοίδης;

Καλό ταξίδι!

Filotas είπε...

Μελαγχολία amig0?
Μπα!
Καλό ταξίδι και σ' εσένα!

Πάνερμος...