Παρασκευή 11 Μαΐου 2007

Μια ακόμη διάκριση για την χώρα μας...

Είναι μερικές φορές που απορώ με το πόσο μπορεί να μας εκπλήξει η χώρα που ζούμε. Εκεί που όλα φαίνονται αποδιοργανωμένα και οι περισσότεροι προβληματιζόμαστε όταν σκεφτόμαστε το μέλλον, συμβαίνει κάτι που μας ξεσηκώνει και μας δείχνει ότι αυτή η χώρα έχει μεγάλες δυνατότητες. Δυνατότητες που μένουν αναξιοποίητες κυρίως λόγω των συγκυριών αλλά και των πρόχειρων σχεδιασμών ων κυβερνήσεων.

Αλλά ετούτος ο ευλογημένος τόπος, δεν μπορεί να σκιαχτεί από νέφη αποτυχίας. Όλα τα δεινά που έρχονται και παρέρχονται δεν μπορούν να κρύψουν τον παντοκράτορα ήλιο. Ο λαός μέσα από τις δυσκολίες πεισμώνει και δίνει ακόμα περισσότερη δύναμη για να πετύχει κάτι μεγάλο και αξιοπρόσεκτο.

Είναι τυχαίο ότι από αρχαιοτάτων χρόνων οι Έλληνες έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον πάνω τους;

Ακόμα κι όταν η οικονομία μας τέθηκε σε επιτήρηση, είμαι σίγουρος ότι κανείς ευρωπαίος εταίρος μας, δεν θα πίστευε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στην Ελλάδα. Ούτε το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου στα ανοιχτά της Σαντορίνης μπορεί να αμαυρώσει την λαμπερή εικόνα της χώρας μας.

Πως θα μπορούσε άλλωστε;

Όταν μια χώρα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αφήσει πίσω της όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στο σημαντικό τομέα της παραγωγής ενέργειας. Να κατέχει τις δύο πρώτες θέσεις σε ότι αφορά την κατάταξη των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι δύο πιο παραγωγικοί σταθμοί σε διοξείδιο του άνθρακα, που τόσο πολύτιμο είναι για την ζωή στον πλανήτη μας, βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος. Για την ακρίβεια σε μακεδονικό έδαφος.

Κανένας άλλος σταθμός παραγωγής ενέργειας στην Ευρώπη δεν κατάφερε το 2006 να έχει μεγαλύτερη παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα από τον σταθμό Καρδιάς Κοζάνης και τον σταθμό Αγίου Δημητρίου Πτολεμαΐδας!

Η Ελλάδα βαδίζει στο μέλλον με σιγουριά και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της. Το παράδειγμα της κοιλάδας της Εορδαίας, είναι ένας φάρος στο άγριο πέλαγος της αναπτυξιακής προσπάθειας και για το νομό μας. Το μέλλον είναι εδώ, γεμάτο μικροσωματίδια χαράς και λακούβες ευτυχίας. Ταινιόδρομοι και φορτηγά θα μας ταξιδεύουν με ασφάλεια, θα γλιτώσουμε κι από τις πλημμύρες…

Ζήτω η Ελλάς! Κουφάλες Ευρωπαίοι, φάτε λάσπη, ξανά!

Στην φωτό (Eurokinissi - in.gr) το "καμάρι" της ελληνικής ηλεκτροπαραγωγής ο Α.Η.Σ. Αγίου Δημητρίου. Ο πιο παραγωγικός σταθμός σε διοξέιδιο του άνθρακα σε όλη την Ευρωαπαϊκή Ένωση.

Η σχετική είδηση στο in.gr

7 σχόλια:

maria_pin είπε...

Αντε με το καλό και να αρχίσει η εκμετάλευση των λιγνιτών Δράμας! Μπορεί να ξεπεράσουμε και την Πτολεμαϊδα!!

Με τέτοια πρωτεία, να 'μαστε περήφανοι!!

Καλό Σαββατοκύριακο!

0comments είπε...

Γκούχου Γκούχου!

Καλό ΠΣΚ στην παραθαλάσσια (το 2100) Δράμα

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και μετά παινευόμαστε ότι έχουμε ήλιο. Μα το δόγμα του Μεταξά το χρησιμοποιεί και ο πρωθυπουργός: η Ελλάδα πρέπει να προωθήσει τη μόνη βιομηχανία πυο έχει (τον τουρισμό). Η χώρα δεν μπορεί να παράγει άλλη βιομηχανία.

Filotas είπε...

Καλέ Μαρία, τι ευχές είναι αυτές που δίνεις?! Α, πα,πα,πα... Καλό Σαββατοκύριακο!
Amig0 πήγαμε και είδαμε ένα χωράφι κοντά στο Καλαμπάκι και ένα στη Νικήσιανη. Μάλλον το δεύτερο θα προτιμήσουμε γιατί δεν είμαστε σίγουροι μέχρι που θα φτάσει η θάλασσα στον κάμπο! Καλό ΠΣΚ!
Δείμε η χώρα (μας) δουλεύει, κανονικά!...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έλα ντε, αυτό βλέπω κι εγώ.

Μαύρος Γάτος είπε...

Άιντε καλό καρκίνο να πάθουμε, με τη βοήθεια του θεού κα του Νεοέλληνα...

Unknown είπε...

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Πάνερμος...