Δευτέρα 21 Μαΐου 2007

«Ένας έντιμος άνθρωπος»…

Θα τον θυμάστε ίσως από την περίοδο πριν τον πόλεμο του Ιράκ, όταν «επιχερηματολογούσε» για την ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής και την ανάγκη μιας επέμβασης ενάντια στην χώρα αυτή. Λίγο μετά την αιματηρή επέμβαση τοποθετήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση στην θέση του προέδρου του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Τα έργα και οι ημέρες αυτής της Τράπεζας είναι γνωστά. Ένα υπερεθνικό όργανα του διεθνούς κεφαλαίου για να επιβάλλει παγκοσμιώς τις πολιτικές που εξυπηρετούν, με θεμιτώς αθέμιτα μέσα, την ασύστολη κερδοφορία του.

Εκεί έτυχε να δουλεύει και η γυναίκα του. Της οποίας τον μισθό κάποια στιγμή ο εν λόγω τύπος, αποφάσισε ως πρόεδρος, να αυξήσει υπέρογκα. Εννοείται για το καλό της ανθρωπότητας.

Κάποιοι κακεντρεχείς μέσα στην Παγκόσμια Τράπεζα, όμως αντέδρασαν. Μάλιστα ήταν τέτοια η ζήλια τους που δεν μπόρεσαν αυτή να κάνουν μια τέτοια αύξηση στον μισθό της γυναίκας τους, που ζήτησαν την παραίτηση του προέδρου. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η Παγκόσμιας προτείνει παγκοσμιώς την συγκράτηση των μισθών με πολύ χαμηλές αυξήσεις για να τονωθεί η ανάπτυξη.

Ο Λύκοβιτς, προσπάθησε να αποχωρήσει με κάποιου είδους συμβιβασμό. Τελικά αναγκάστηκε να παραιτηθεί στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Ο Λευκός Οίκος έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Πολ Γούλφοβιτς είναι ένας έντιμος άνθρωπος, αφοσιωμένος με πάθος στους φτωχούς του πλανήτη. Θα προτιμούσαμε να είχε μείνει στην Τράπεζα, όμως ο πρόεδρος [Μπους] αποδέχεται, απρόθυμα, την απόφασή του…»

Κόρακας, λύκου μάτι δεν βγάζει…

4 σχόλια:

0comments είπε...

Δεν ξέρω αν υπάρχει και σ' άλλες λαϊκές παραδόσεις η παροιμία
"Βάλαμε το λύκο(βιτς)
να φυλάει τ΄αρνιά"
Πάντως σ' αυτή την περίπτωση βρίσκει την απόλυτη μεταφορά της.

Filotas είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα amig0!:)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αν μη τι άλλο νοιάστηκε για τους φτωχούς του κόσμου (σαν τη γυναίκα του).

Filotas είπε...

Μακάριοι οι πτωχοί τω πνέυματι, που τους πιστεύουν Δείμε!:)

Πάνερμος...