Πέμπτη 10 Μαΐου 2007

Τι παπούτσια φοράς σήμερα;…

Τα πράσινα παπούτσια που φορούσε ήταν το ενοχοποιητικό στοιχείο για έναν δευτεροετή φοιτητή του Α.Π.Θ. ο οποίος συνελήφθει τα ξημερώματα της Κυριακής ως ένας από τους αυτουργούς των επεισοδίων που είχαν σημειωθεί λίγο νωρίτερα έξω από το εκπαιδευτικό ίδρυμα. Το «ιδανικό» σενάριο για τις αρχές συμπληρώθηκε από το γεγονός ότι ο νεαρός είχε συλληφθεί και στις 8 Μαρτίου στην διάρκεια του επεισοδιακού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. Διοχετεύθηκαν λοιπόν στους δουλικούς δημοσιογράφους πληροφορίες, ότι μελετάται ο σωματότυπος του συλληφθέντα για να διαπιστωθεί αν ήταν αυτός που έκαψε το φυλάκιο του Άγνωστου στην Αθήνα εκείνο το απόγευμα. Θριαμβολόγησαν για την επιτυχία οι γνωστοί «πραίτωρες» και νόμισαν οτι προετοιμάζουν έτσι μια καταδίκη για τον φοιτητή.

Οι μέρες πέρασαν και μάθαμε κάποια στοιχεία παραπάνω για τον συλληφθέντα. Στο δικαστήριο του συμπαραστάθηκαν όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι του Α.Π.Θ και οι καθηγητές. Τη νύχτα της σύλληψης ο συλληφθείς βρίσκονταν εντός του πανεπιστημίου σε πάρτι της Π.Α.Σ.Π., ενώ αποχώρησε δύο ώρες μετά το τέλος των επεισοδίων όταν και συνελήφθη σε άλλο σημείο. Ο νεαρός είχε αθωωθεί για τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για τα επεισόδια της 8ης Μαρτίου, αλλά καθώς φαίνεται κάποιοι κράτησαν τα ονόματα αυτών που «συνελήφθησαν στο σωρό» και προσήχθησαν σε δίκη.

Άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις τι παπούτσια θα φορέσεις πριν βγεις από το σπίτι, αν δεν έχει μόνο ένα ζευγάρι!

6 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Φάνηκε στις τηλεοράσεις ότι τελικά δεν είναι παρά ακόμα μία ζαρντινιέρα. Μία συνωμοσία της ΕΛΑΣ για να αποδείξει ότι υπάρχει ένας εγκέφαλος και μία οργάνωση πίσω από όλα. Αμερικάνικη τακτική και πολιτική σκέψη διακρίνω (ανάλογη με τα αμερικάνικα περί τρομοκρατίας).

Filotas είπε...

Αυτοί οι μπάτσοι της Σαλονίκης είναι για ...Όσκαρ, Δείμε! Ειδικά εκείνος ο φεγγαροπρόσωπος εκπρόσωπος τους

maria_pin είπε...

Φοβερό! Είχα και γω ένα ζευγάρι πράσινα ( ρωτήστε και τη Νατάσα που ακόμα μιλάει γιαυτά- ήταν και τετράγωνα). Φαντάσου σε τι μπορεί να μπλέξεις στα καλά καθούμενα!!

Filotas είπε...

Δεν πιστεύω να τα φοράς εκεί! Δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει μα αυτά τα σήματα στην Ιντερπόλ και τις κατά τόπους αντιτρομοκρατικές...
Φιλιάδες!

0comments είπε...

Και τώρα ένα σύνθημα
που όλους μα ενώνει:
"Μπ..
ή μάλλον καλύτερα ένα τραγούδι:
Τα μπλε παπούτσια
με τη ρίγα τη λαδί
....

Filotas είπε...

Ήταν το πρώτο τραγούδι που σκέφτηκα amig0!
Όσο για το σύνθημα είναι το κατάλληλο στην προκειμένη περίπτωση!

Πάνερμος...