Δευτέρα 7 Μαΐου 2007

Μια σκέψη για τους πέντε δρόμους…

Οι αναπλάσεις πεζοδρομίων και ο καλλωπισμός πάρκων είναι σε εξέλιξη τα τελευταία δύο χρόνια στο πολεοδομικό συγκρότημα της Δράμας δίνοντας μια νέα μορφή στους κεντρικούς δρόμους και στα πάρκα της πόλης. Η γενική εικόνα είναι θετική, όμως υπάρχουν και ζητήματα που δείχνουν μια αμηχανία. Το πρώτο που έχω ξαναναφέρει, είναι η φύτευση δέντρων.

Τελευταία έγινε μια παρέμβαση στην πλατεία των πέντε δρόμων. Ο χώρος καθαρίστηκε από την χαμηλή βλάστηση χωρίστηκε σε οκτώ παρτέρια και φυτεύτηκαν λουλούδια σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα. Η διαφορά είναι εντυπωσιακή σε σχέση με την εικόνα που βλέπαμε όλοι οι κάτοικοι της περιοχής τα προηγούμενα χρόνια.

Ακριβώς δίπλα υπάρχει μια τριγωνική κατηφορική νησίδα στρωμένη με πλάκες, που ρυθμίζει την κυκλοφορία για τα οχήματα που πάνε ή έρχονται από την Λεωφόρο Στρατού. Αρχικά αυτή η νησίδα δεν υπέστη καμία παρέμβαση. Πριν λίγες ημέρες όμως τοποθετήθηκαν πάνω στη νησίδα εφτά οκτώ ζαρντινιέρες στις οποίες είναι φυτεμένα ίδια λουλούδια με αυτά της διπλανής πλατείας.

Το αποτέλεσμα είναι αντιαισθητικό. Δεν μπορούσαν να ξηλωθούν οι πλάκες της νησίδας και να φυτευτούν τα λουλούδια κανονικά στο χώμα, αφήνοντας ενδεχομένως ένα διάδρομο για τους πεζούς; Οι οποίοι βέβαια μπορούν να περάσουν και από άλλα σημεία της πλατείας.

Η υπάρχουσα παρέμβαση αδικεί την προσπάθεια της δημοτικής αρχής στην πλατεία των πέντε δρόμων…

9 σχόλια:

0comments είπε...

Και μάλιστα τη δουλειά να την κάνουν οι μπάτσοι από δίπλα. Να κάνουν και κάτι χρήσιμο.

Καλή βδομάδα Angelito

Filotas είπε...

Δεν είναι πρόκληση να βάζουν ζαρντινιέρες πενήντα μέτρα από το αστυνομικό τμήμα;!
Καλή εβδομάδα amig0!

Juanita La Quejica είπε...

ΧΑΧΑ! Πρόκληση δεν λες τίποτα. Ιδίως αν στις ζαρντινιέρες φυτρώνουν τίποτα ντομάτες μαζί με τα λουλούδια... Καλά λες, φαίνονται τελείως παράταιρες οι γλάστρες από πλάϊ τουλάχιστον.

Filotas είπε...

Από παντού το ίδιο χάλι φαίνεται. Από μια συγκεκριμένη γωνία πάντως φαίνεται μπροστά η ζαρντινιέρα και στο βάθος πίσω το Αστυνομικό μέγαρο Δράμας!...

Ανώνυμος είπε...

auto tha elega ke go!

i batsi vlaptun to prasino opote... spirte horta!

filia!

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε και γείτονες βλέπω!!! Εγώ μόλις τις είδα νόμισα ότι κάποιος τις είχε αφήσει προσωρινά εκεί...Σαν τσόντα είναι!

Filotas είπε...

Manthito δεν φαίνεσαι, δεν φαίνεσαι, αλλά όταν φανείς, γίνεται τζέρτζελος!
Gazaka έχω την υποψία ότι μένουμε και στην ίδια πολυκατοικία!:)

Ανώνυμος είπε...

angelito δε νομίζω -τουλάχιστον στο θυροτηλέφωνό μας δε βλέπω το ονοματεπώνυμό σου. Πρέπει όμως να βρεθούμε σύντροφε σύντομα!

Filotas είπε...

Στο κουδούνι μου έχει το όνομα γυναίκας!!! Για να έχω την ησυχία μου!

Πάνερμος...