Τρίτη 15 Μαΐου 2007

Ο «μοντέρνος» και οι «ξεπερασμένες»…

Δεν πάει καλά το «μαγαζί» του Βενέδικτου του 16ου στη Λατινική Αμερική τελευταία και αποφάσισε να κάνει μια περιοδεία για να προσεγγίσει τους πελάτες του. Πρώτος του στόχος, απόλυτα μοντέρνος και στο πνεύμα της εποχής, η διατήρηση του καθεστώτος απαγόρευσης των εκτρώσεων στις χώρες της περιοχής. Ο Γερμανός ποντίφικας κάλεσε τους θεατές των ομιλιών του σε «αντίσταση απέναντι στους σατανικούς πειρασμούς». Ενώ στις τελευταίες του εμφανίσεις στην Βραζιλία έκανε και μια πολιτική αναφορά για να μας υπενθυμίσει ότι το Βατικανό έχει συγκεκριμένες συμπάθειες και τις στηρίζει με πολύ θέρμη.

Μίλησε για «ξεπερασμένες ιδεολογίες» που ξανακερδίζουν έδαφος στην Λατινική Αμερική οι οποίες δε συμβαδίζουν με το «χριστιανικό όραμα (;) για την κοινωνία και τον άνθρωπο», ενώ έκανε και μια έκκληση σε όσους παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο μοντέλο της υπερβολικής φτώχειας για τους πολλούς να κάνουν προσπάθειες «για να υπάρξει μεγαλύτερη δικαιοσύνη».

Ο «μοντέρνος» δεν θέλει δικαιοσύνη, θέλει λίγη παραπάνω από τον πήχη της απόγνωσης για τα εκατομμύρια των κατοίκων της περιοχής, προσοχή σε αυτούς, από αυτούς που πάντα τους πατούσαν το κεφάλι στο χώμα.

Αλλά οι άνθρωποι δεν έχουν Βίβλους και Διαθήκες για να ξέρουν τι είναι ξεπερασμένο. Το βιώνουν κάθε μέρα και γι’ αυτό στρέφονται σε αυτούς που απαντούν στις ανάγκες τους.

Εν κατακλείδι, δεν υπάρχει πιο ξεπερασμένο μοντέλο εκκλησίας από αυτό που ταυτίζεται με την πλουτοκρατία για να κάνει φιλανθρωπία προς τα θύματα της.

Βοήθεια μας...

Στην φωτό ο "μοντέρνος" Βενέδικτος ο 16ος.

9 σχόλια:

cyrus είπε...

Μα, έχει δίκιο: δε συμβαδίζουν με το χριστιανικό όραμα για την κοινωνία και τον άνθρωπο. Το χριστιανικό όραμα είναι ο άνθρωπος να είναι πλήρως υποταγμένος στους αφέντες του. Αν, μάλιστα, επιστρέψουμε και στην ελέω Θεού βασιλεία, ακόμη καλύτερα...

0comments είπε...

"δεν υπάρχει πιο ξεπερασμένο μοντέλο εκκλησίας από αυτό που ταυτίζεται με την πλουτοκρατία για να κάνει φιλανθρωπία προς τα θύματα της"

Σαν και τη δική μας καλή ώρα, που υπερμεγέθη και κραυγαλέα σκάνδαλα τύπου "ΜΚΟ Αλληλεγγύη" τα βαφτίζει φιλανθρωπικό έργο.
Και να 'ταν μόνο αυτό!

Filotas είπε...

cyrusgeo δεν είναι όραμα, τουμπόραμα είναι για να αντέχει στην σκιά και στο βάρος!
Κανονικά amig0 θα έπρεπε να μυνηθεί η εκκλησία της Ελλάδας για την χρήση του όρου Αλληλεγγύη, στην μη κυβερνητική, πλην χρηματοδοτήσεων, οργάνωση της. Άλλο πάλι πως μπορεί η κρατικο-κυβερνητική εκκλησία να συστήνει μη κυβερνητικές οργανώσεις...

maria_pin είπε...

Και να σκεφτείς οτί ( εγώ που μεγάλωσα στα κατηχητικά τα ξέρω αυτά καλά) είπε λέει ο Χριστός οτι πιο εύκολα θα περάσει μια καμήλα από το μάτι μιας βελόνας, παρά ένας πλούσιος στη βασιλεία των ουρανών. Καμιά φορά λοιπόν, που χάνω το κουράγιο μου, σκέφτομαι "Ας υπάρχει θεός", γιατί αν υπάρχει, πολλοί ποντίφικες και πατριάρχες θα καούν στις φωτιές της κόλασης!! Αν και μάλλον αυτοί ξέρουν καλύτερα, γιαυτό και δε φοβούνται, οι άτιμοι..

Filotas είπε...

Μαρία όσοι έχουμε πάει κατηχητικό, ξέρουμε ότι το παιχνιδάκι που παίζουν είναι πολύ στημένο...
Μην χάνεις το κουράγιο σου ποτέ, "γλυκειά Ίρμα"!:)

ci είπε...

Α έπρεπε να του αφιερώσω το ποστάκι μου με το the girl from Ipanema:PP
Καλό βραδάκι, άνοιξε κι η ανθοκομική!:)

Filotas είπε...

Είδα τα πυροτεχνήματα προψες!
Καλό σου βράδι!:)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έλα μωρέ, η εκκλησία πλουτοκρατία; Πότε απείχε από τον πλούτο; Αλλά ο Πάπας δεν είναι Γερμανός πια, είναι όλων των Χριστιανών...εξουσιαστής και κριτής. Ευτυχώς δεν είμαι Χριστιανός (θα έπρεπε να απολογούμαι κιόλας).

Filotas είπε...

Αποκαλύφθηκες τώρα Δείμε! Πάει θα χάσεις το επίδομα για το τρίτο παιδί!

Πάνερμος...