Δευτέρα 14 Μαΐου 2007

Νατοϊκό λιμάνι στην Νέα Υόρκη. Όχι στη Νέα Περάμο!

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ελευθερών αποφάσισε με ψήφους της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής να γνωμοδοτήσει υπέρ της κατασκευής νατοϊκού λιμανιού στην περιοχή της Νέας Περάμου, παρά την πριν από μερικά χρόνια εκπεφρασμένη άποψη των πολιτών της περιοχής ενάντια σε αυτό το ενδεχόμενο.

Η περιοχή είναι γνωστή καθώς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ελευθερών, συγκεντρώνεται στις παραλίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η συντριπτική πλειοψηφία των δραμινών. Ο κόλπος της Νέας Περάμου όπου σχεδιάζεται από το ΝΑΤΟ να εγκατασταθεί το λιμάνι, είναι ένας μικρός κόλπος στον οποίο οι όποιες παρεμβάσεις μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα. Από την αλλοίωση του κόλπου υποθαλάσσια μέχρι την αισθητική πλευρά του θέματος, η εγκατάσταση έχει πολλές αρνητικές πλευρές.

Το κυριότερο όμως είναι ότι στην συγκεκριμένη περιοχή βρίσκονται μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Β. Ελλάδας. Η Νέα Πέραμος και η Ηρακλείτσα είναι τουριστικά θέρετρα με αυξημένη κίνηση τα τελευταία χρόνια που σε συνδυασμό με την διάνοιξη του τελωνείου Εξοχής, μπορεί να συγκεντρώσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες από τη νότια Βουλγαρία.

Επιπρόσθετα, ποιος Έλληνας πολίτης θα ήθελε ένα νατοϊκό «άβατο» δίπλα στο σπίτι του;

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής αλλά και όλων υμών που κάθε Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού είμαστε γύρω ή μέσα στην Πέραμα, είναι μονόδρομος για να ανατραπούν τα σχέδια της νατοϊκής διοίκησης και της ελληνικής κυβέρνησης.

8 σχόλια:

0comments είπε...

Neon Pedion agonon endoxon!

Τους τοπικούς άρχοντες του είδους, που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις, πρέπει να τους στείλουμε μετεκπαίδευση για καμιά βδομάδα στα Χανιά, να μιλήσουν με τους ντόπιους, για να δούνε τελικά πόσα (how much) απίδια βάζει ο σάκος.

Τους αλήτες, γαμώ τη φύτρα τους!
Δεν θ' αφήσουν τίποτα όρθιο!

Filotas είπε...

Βράσε όρυζα, amig0!
Καλή εβδομάδα!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μη φοβάσαι. Σε λίγο η Δράμα θα είναι παραθαλάσσια και έχετε δίπλα σας το νατοϊκό λιμάνι. Αλλά πες μου, νοιάζεται το ΝΑΤΟ για το περιβάλλον;

Σοβαρά τώρα, οι κάτοικοι πώς θα αντιδράσουν;

Filotas είπε...

Χθες είχε συλλαλητήριον κατά των αλητήριων Δείμε! Ακόμα μαζεύονται υπογραφές και καλούνται οι υπόλοιποι φορείς να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το θέμα!
Καλή εβδομάδα!...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καλή σου μέρα, angelito. Πάντως πρόκειται για σημαντική εξέλιξη. Η πλάκα βεβαίως είναι ότι γίνεται μουλοχτά και δεν ανακοινώνεται πουθενά (τουλάχιστον δεν το έμαθα παρά μόνο από εσένα).

Filotas είπε...

Αν δεν υπήρχε η συντονιστική επιτροπή των κατοίκων ούτε εγώ θα το είχα μάθει Δείμε...

ομαδα είπε...

hello paidia,teleio to endiaferon gai thn peramo,na kai kapoioi pou en pane diakopes,xezoun kai feugoun.ftiaxnoume ena blog gia thn peramo pou isws sas endiaferei
www.neaperamos.blogspot.com
keep in touch@@@@

Filotas είπε...

Σ' ευχαριστούμε για τα νέα Χρύσα!
Καλώς ήρθες στο Calle Drama!
Εγώ πάντως στουμπώνω στις διακοπές, έτσι κι αλλιώς!:Ρ

Πάνερμος...