Πέμπτη 17 Μαΐου 2007

Που είσαι ρε Δία, μπαγλαμά;!…

Την στιγμή που ο επίτροπος Αλμούνια ανακοίνωνε ότι η θα προτείνει στο Ecofin την άρση της επιτήρησης της ελληνικής για τα υπερβολικά ελλείμματα, ο επίτροπος Σπίντλα ανακοίνωνε ότι οι μέσες ετήσιες αποδοχές των Ελλήνων εργαζομένων είναι στις περισσότερες περιπτώσεις κάτω από το 60% του μέσου όρου αποδοχών στις χώρες της Ε.Ε.

Γιατί άραγε οι Ευρωπαίοι επίτροποι θέτουν υπό επιτήρηση την οικονομία για τα ελλείμματα και δεν την θέτουν για την υστέρηση των μισθών σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες; Να περάσει μια τριετία αυξήσεων για να φτάσουμε μισθολογικά τους υπόλοιπους εταίρους μας. Πως κάναμε τις θυσίες μας τόσα χρόνια, φάγαμε και το «φέσι» του 19% στο Φ.Π.Α. σα να μην έφτανε η ακρίβεια που κυριαρχέι, για να μειωθούν τα ελλείμματα;

Θα μπορούσε η Ε.Ε. αν ήταν όντως δημοκρατική να θέσει υπό επιτήρηση την ελληνική οικονομία μέχρι να παταχθεί η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια στην αγορά. Ή για να λειτουργήσει επιτέλους προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης των τιμών ο περιβόητος ανταγωνισμός, που όλο τον παινεύουν και τον θεοποιούν και όλο αδυνατεί να περιορίσει τις αυξήσεις, επειδή πολύ απλά δεν μπορεί να περιοριστεί η ροπή αυτών που υπό τις παρούσες συνθήκες κερδίζουν, προς την αισχροκέρδεια.

Η ολοκλήρωση της Ευρώπης είναι ένα ωραίο παραμύθι για όσους δεν θέλουν να καταλάβουν που οδηγούμαστε…

Στην εικόνα η αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία που μεταμορφώθηκε σε ταύρο (μάλλον έτσι εξηγείται η "αγάπη" των ελλήνων νεοφιλελευθέρων, με σήμα τον ταύρο, προς την Ευρώπη) και την πήγε στην Κρήτη, όπου γεννήθηκαν από την αγάπη τους ο Μίνωας και ο Ραδάμανθυς!

4 σχόλια:

0comments είπε...

....όπου γεννήθηκαν από την αγάπη τους ο τιμημένος Βασιλεύς Μίνωας κι ο Ραδάμανθυς. Η Ευρώπη όμως η αλανιάρα με τον Αλή Μπαμπά και τους Σαράντα κλέφτες έκανε το Μινωταυρο, τον Αλογοσκούφη και άλλα τέρατα όπως τον Παπαντωνίου, τον Χριστοδουλάκι, τον Τσιτουρίδη και άλλους πολλούς και τους έστειλε σ' όλη την επικράτεια της ηπείρου να δοξάσουν το μεγαλείο των γονιών τους.

Filotas είπε...

Κουνέλα ήτανε amig0?!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν ξέρω για τους φιλελεύθερους, αλλά το 19% και όλα τα χαμένα σε ομόλογα και κουμπαριές λεφτά σίγουρα θα βοηθήσουν κάτι τι προς τη σύγκλιση.

Filotas είπε...

...με τα νέα μέλη της Ε.Ε. μάλλον Δείμε!
Καλό Σ-Κ!

Πάνερμος...