Τετάρτη 9 Μαΐου 2007

Μια απάντηση για τους πέντε δρόμους…

Με μεγάλη μου έκπληξη προχθές με φώναξε ένας συνάδελφος για να μιλήσω στο τηλέφωνο του, όπου κάποιος με ζητούσε. Ήταν ο Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης για να μου πει την άποψη του για το θέμα της παρέμβασης στη νησίδα που βρίσκεται στην πλατεία των πέντε δρόμων. Δεν έχω συνηθίσει σε τέτοιες απαντήσεις, κυρίως επειδή αποφεύγω την συναναστροφή με ανθρώπους που κατέχουν θέσεις εξουσίας, οπότε η τυπικότητα της σχέσης προσδιορίζει και τις επαφές μου.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την συμφωνία του ότι πρέπει κάτι άλλο να γίνει στην νησίδα και όχι να μπούνε ζαρντινιέρες. Όπως ανέφερε το θέμα συζητήθηκε, πριν από το χθεσινό δημοσίευμα, με τους υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας και αποφασίστηκε να αποσυρθούν οι γλάστρες και να γίνει μια κατασκευή με τουβλάκια, ώστε να δημιουργηθεί ένα παρτέρι στο οποίο θα φυτευτούν τα λουλούδια.

Είχα την ευκαιρία να μάθω από αυτή την επαφή με τον κ. Μαργαρίτη ότι η σχετική υπηρεσία του Δήμου, προχωράει σε μια σειρά από παρεμβάσεις σε ανοιχτούς χώρους της πόλης οι οποίες θα δώσουν ένα καινούργιο χρώμα σε γωνιές της. Όπως τα παρκάκια στις διασταυρώσεις, ακόμα και χώροι όπως το προαύλιο του Ι.Κ.Α. αλλά και τις περιοχές των αναπλάσεων στο χείμαρρο Καλλιφύτου.

Το μόνο που επανέλαβα στον Δήμαρχο ήταν το θέμα με τις δεντροφυτεύεις μέσα στην πόλη, ειδικά στους κεντρικούς δρόμους και η ευχή όσα άκουσα να μετουσιωθούν σε έργα…

3 σχόλια:

Filotas είπε...

Magica η ενημέρωση του Δημάρχου έγινε μέσω τοπικής εφημερίδας στην οποία δημοσιεύονται τα περισσότερα από τα κείμενα που διαβάζετε εδώ, χωρίς τις φωτογραφίες που τα συνοδεύουν στο blog.
Θα ήταν πολύ ωραίο να διάβαζε ο όποιος Δ. blogs και να απαντούσε...
Καλημέρα!

maria_pin είπε...

Και γω αυτό σκέφτηκα- διαβάζει ο δήμαρχος και τα μπλογκ?? Περιμένω να δω σχόλιο με υπογραφή "δήμαρχος Δράμας" και θα γελάσω πολύ!!

Μπράβο πάντως Αγγελε, που έχεις κατορθώσει να ακούγεται η φωνή σου! Και όντως ήταν χάλια αυτές οι ζαρντινιέρες!!

0comments είπε...

To ανέκδοτο με τον εργολάβο και τους δικηγόρους το ξέρεις;

υπογραφή
"δήμαρχος Δράμας"
(Για να γελάσει κι Μαρία)

Πάνερμος...