Στον πολτό που καθημερινά μας σερβίρεται ως η πραγματικότητα που υπάρχει γύρω μας, υπάρχουν συγκεκριμένες βεβαιότητες για τον κόσμο. Η πρώτη και "καλύτερη", ότι αυτός ο κόσμος δεν μπορεί να αλλάξει ή αν προτιμάτε ότι ο καθείς μας ματαιοπονεί αν νομίζει ότι μπορεί να τον αλλάξει. Οι ηλικιωμένοι πρέπει να βλέπουν «λάμψη» και να την βρίσκουν με κανένα πλεκτό ή καμιά πασιέντζα και ξερές. Οι μεσήλικες να ασχολούνται με τα οικονομικά του οίκου τους, να διαβάζουν καμιά αθλητική εφημερίδα και να τηλεφωνάν στο «καφενείο των φιλάθλων» ή το «όποιος αντέξει», περιμένοντας κανένα Σαββατόβραδο για την έξοδο τους ή τις διακοπές. Οι εργένηδες που γενικώς αυξάνονται τα τελευταία χρόνια να ψάχνουν εναγωνίως το έτερον τους ήμισυ εν μέσω ασμάτων του Φοίβου και του Καρβέλα. Οι έφηβοι να αλλάζουν κάθε εβδομάδα μελωδία στο κινητό τους, να ερωτεύονται πια όλο και περισσότερο μέσα στα chatroom και να καταναλώνουν αμάσητο ότι σερβίρει η εμποροπανήγυρις των μέσων ενημέρωσης. Ο Έλληνας σήμερα όπως αντικατοπτρίζεται στρεβλά, είναι κάτοικος μιας πόλης, προσέχει την εμφάνιση του, η επικαιρότητα και η ζωή του καθορίζεται μόνο από ήδη γνωστά άτομα, είναι με το ένα πόδι μέσα στο νέο κόσμο των τεχνολογιών και κάνει πολλά όνειρα τα οποία εύχεται κάποια στιγμή να πραγματοποιηθούν, ενώ μετέρχεται όλα τα μέσα για να επιτύχει τους σκοπούς του. Η παραπάνω εικόνα είναι κυρίαρχη μόνο ως πρότυπο γιατί μέσα στην κοινωνία υπάρχουν κι άλλες εικόνες ανθρώπων που δεν προτιμούνται από τους επιμελητές του Lifestyle μας.
Πώς να παιχθεί ένα τραγούδι που μιλάει για έρωτες πλάι σε πηγάδια, όταν μπορεί να παιχτεί ένα άλλο που μιλάει για ένα ερωτικό μήνυμα σε κινητό τηλέφωνο; Όχι μόνο θα εκφραστεί κουτσά – στραβά το ίδιο συναίσθημα αλλά θα ενισχύσουμε και το πρότυπο του ανθρώπου που ερωτεύεται χρησιμοποιώντας το κινητό του. Τι να ενισχυθεί, το πρότυπο του ανθρώπου που ερωτεύεται πλάι σ’ ένα πηγάδι;
Έχω γνωρίσει ανθρώπους που τραγουδάνε παρά τα επικρατούντα πρότυπα για πηγάδια και λύκους, και δεν είναι λίγοι. Ας νομίζουν ότι θέλουν οι «καλικάντζαροι»…