Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2005

«Τον χειμώνα ετούτο άμα τον πηδήσουμε…»

Ωραίος διαγράφεται ο Χειμώνας φέτος! Ωραίος, τρόπος του λέγειν βέβαια! Τι να σημειώσει πρώτα κανείς; Αν έρθει βαρυχειμωνιά και κρυώσουμε, θα μας βγει ο κούκος αηδόνι, αφού το πετρέλαιο θέρμανσης που από σήμερα διατίθεται στα νοικοκυριά είναι αυξημένο κατά 35% σε σχέση με πέρυσι. Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να δώσει κάτι από αυτά που έχει κερδίσει από την φορολόγηση λόγω της διαφοράς τιμής και έτσι ο Θεός – ο Αλλάχ, ο Βούδας, κλπ. – βοηθός!
Κι αν πεις να την βγάλεις πιο φθηνά, κάνοντας υπομονή και χρήση βαριών σκεπασμάτων και ρούχων, κινδυνεύεις να σου έρθει κατακούτελα καμιά γρίπη. Των πουλερικών θα είναι, των αμνοεριφίων ή των βοοειδών, δίποδων και τετραπόδων δεν έχει σημασία; Από πού να προφυλαχτεί κανείς;! Να μην φάμε κοτόπουλο δηλαδή και να τρώμε χοιρινά που είναι πιο ασφαλή από πλευράς γρίπης. Αυξάνουν όμως τον κίνδυνο για καρδιακό επεισόδιο, που είναι πολύ «της μόδας» τελευταία. Έγιναν μόδα και οι επιδημίες! Και να ήταν κάπου μακρύτερα οι εστίες της γρίπης των πτηνών. Ρουμανία και Τουρκία τα πρώτα κρούσματα στη γειτονιά μας. Τι τα θέλετε; Δυο ωρίτσες δρόμος η Τουρκία, πέντε – έξι ωρίτσες η Ρουμανία! Οι ΠΑΟΚτσήδες το σκεφτήκατε καλά για την εκδρομή στο Βουκουρέστι αρχές Δεκεμβρίου για τον αγώνα με την Ραπίντ?!
Ωραία εποχή προγραμματίζετε να ανοίξει και το τελωνείο της Εξοχής, κύριοι βουλευτές! Μη μας έρθεις ο ιός της γρίπης παράνομα, να τον εκτελωνίσουμε κανονικά και με το νόμο. Μπορεί να κόψει και την κορδέλα των εγκαινίων αν δεν έχει πολύ φορτωμένο πρόγραμμα! Μόνο βιαστείτε μην τυχόν και τον εισάγουμε στην χώρα από άλλο τελωνείο…
Δεν χρειάζονται και πολλά για να «σκοτεινιάσει» ο χειμώνας; Τι θέλετε να εμφανιστεί και κανένας ιός στα έλατα ή να καούν τα κινέζικα εργοστάσια που παράγουν τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια; Εδώ που τα λέμε είδα στολισμένο σπίτι στην Δράμα χθες ή ήταν η ιδέα μου;!
Ο χειμώνας αρχίζει επισήμως – μην ξεχάσετε το Α.Φ.Μ. σας αν πάτε για πετρέλαιο – σήμερα. Ας ελπίσουμε ότι την άνοιξη θα τραγουδάμε όλοι μαζί τον στίχο του Σαββόπουλου. «…Τον Χειμώνα ετούτο αφού τον πηδήσαμε, βρε άιντε για άλλους δέκα καθαρίσαμε…»

Η όμορφη φωτό επάνω ειναι του Γιώργου Παρσαλίδη από εδώ

17 σχόλια:

ci είπε...

Χαχα γι' αυτό περίμεναν τόσο ώσπου να το ανοίξουν το τελωνείο!
Με όλα αυτά..τις τελευταίες μέρες ακολουθώ το παράδειγμα των αγαπητών μας στρουθοκαμήλων. Οπότε προτιμώ να χαζέψω την πραγματικά πανέμορφη φωτό - από εκεί και πέρα, ό,τι βρέξει.
Καλημέρες!!

0comments είπε...

Αυτά τα "πηδήσαμε - πηδήσουμε" πολύ φαλοκρατικά με .. ακούγονται
(άσχετο)
Μπουένες ντίες!!

Filotas είπε...

Μπούενος Άιρες α τόδος!
Το κτίριο στο βάθος της φωτό είναι το τελωνείο! Έχει καταψυχτεί για να μην περάσει ζωντανός ο ιός στην Ελλάδα!!!
Το "πήδημα" του Χειμώνα είναι σαν την μακριά γαϊδούρα, το "κάνουν" αγόρια κορίτσια!...

nonplayer είπε...

Σωστά, άλλωστε και τα παιδάκια "πηδάνε" τάξεις άμα είναι μελετηρά,εκεί δεν μπορούμε να μιλάμε για φαλλοκρατία! Ούτε καν για όσους "πηδάνε" απ΄τα νεύρα τους... Όσο για τη σχετική ρύση περί της Ρόδου και του πηδήματος, κι αυτή αναφέρεται σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου. Οπότε ας πάρουμε όλοι μαζί φόρα και για το χειμώνα, σύμφωνα με την προτροπή του αγαπητού angelito.
Θέλω κι εγώ χειμώνα! Θα αργήσει εδώ, βέβαια, αλλά εγώ θα πεταχτώ ως τις Βρυξέλλες για σοκολατάκια και Duvel στη Γκραν Πλάς! Και έξω να γίνεται της τρελής παγωνιάς!

Filotas είπε...

Εγώ λέω να πάω καμιά Στοκχόλμη! Αν και απο Χειμώνα καλά τα πάμε εδώ στην (να το πω να μην το πώ, που είναι ο Νίμιτς?)Μακεδονία!...

vasvoe είπε...

Εμείς έχουμε κατεβάσει το θερμοστάτη στο κατώτατο όριο των 16 βαθμών. Τα μάλλινα γιατί τα έχουμε;

Juanita La Quejica είπε...

Εγώ από όλα τα παραπάνω συγκράτησα μόνο τα σοκολατάκια Βρυξελλών.

Γιατί τόσο "πήδημα" τις τελευταίες 10 μέρες σε πολλά επίπεδα, μην ακούσω τίποτα άλλο σχετικό, θα κλατάρω!

Σοκολατάκια επειγόντως, να έρθω στα ίσα μου!

Filotas είπε...

Να 'χαμε και κανένα κονιακάκι ε?!...

ci είπε...

Ή φρέσκο χιόνι με καραμελωμένη ζάχαρη!!!!!Slourpicious!
(Maiandre, όπως θα περνάτε με το αεροπλάνο από εδώ πάνω ρίξε κανένα σοκολατάκι αν δε σου κάνει κόπο:Ρ)

nonplayer είπε...

Πολύ ευχαρίστως! Τρελή αποκριά με σοκολατοπόλεμο θα το κάνουμε. Ελπίζω μόνο να μην "πηδήξει" χώρα ο πιλότος και πάμε από Ιταλία...

Juanita με τί γέμιση γουστάρεις;

Juanita La Quejica είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ!

ΧΑΧΑ!

Καλημέρα!

Filotas είπε...

Καλημέρες στα παιδάκια που ποθούν σοκολατάκια!....

Juanita La Quejica είπε...

Και στα γαϊδουράκια (δες profile photo) που ποθούν χορταράκια και πράσινα λιβαδάκια!

ci είπε...

Α, μη μας κάνει τέτοια ο πιλότος..μάθανε πως μας "πηδάνε" σαν χώρα, πλακώσανε κι οι πιλότοι??????
{Πάω να πιάσω θέση στο μπαλκόνι να πέσουν οι pralines εξ ουρανού!!}

Filotas είπε...

Amistad tsai me tompleron(i)e stο mpalkoni?

ci είπε...

Ami..who??:P
Καλά, έχει κάτι tomplerone mini...A-MAN!!

Filotas είπε...

Amistad!!! Έτσι σε γνώρισα, ετσι θα σε αποκαλώ!...

Πάνερμος...