Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2005

Going Underground!…

Ίσως να απορήσετε με την επιμονή μου σε θέματα που αφορούν εκδηλώσεις, όπως λόγου χάρη οι προβολές της ομάδας «we few», που δεν έχουν κανέναν απολύτως κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Θεωρώ ότι όταν υπερασπιζόμαστε το «ανοικτό» τότε δίνουμε σε όλους την δυνατότητα να μετάσχουν και όχι μόνο σ’ αυτούς που έχουν ή μπορούν να αγοράσουν «κλειδιά». Σε μια εποχή άκρατου καταναλωτισμού η αποσύνδεση των δραστηριοτήτων από την εμπορική τους διάσταση, γιατί κινδυνεύουμε να μην υπάρχει δραστηριότητα χωρίς εμπορική διάσταση, είναι αναγκαία.

Παράδειγμα η αίθουσα του ισογείου του Τ.Ε.Ι. Αρχιτεκτονικής Τοπίου που ανήκει, από όσα ξέρω, στη Νομαρχία Δράμας. Επί χρόνια έμενε αναξιοποίητη, έχοντας μόνο εμπορική αξία ως ακίνητο, μέχρι που εγκαταστάθηκε εκεί το Τ.Ε.Ι. και από πέρσι ξεκίνησαν οι προβολές της ομάδας, που έφεραν στον χώρο πέραν από τους φοιτητές και πολλούς από εμάς, τους κατοίκους της πόλης. Το ισόγειο του Τ.Ε.Ι. θα διαμορφωθεί προσεχώς σε χώρο γραφείων κάποιας νομαρχιακής ή άλλης υπηρεσίας. Οι προβολές θα πρέπει να μετακομίσουν. Το νάιλον που περιορίζει τον χώρο, τα θρανία και οι καρέκλες, οι αφίσες των μέχρι σήμερα πραγματοποιηθέντων προβολών, οι δικές μας αναμνήσεις από τον σκοτεινό χώρο που με δύο φωτιστικά κι έναν προτζέκτορα μας φιλοξένησε τόσο ζεστά από πέρσι.

Τα κακά νέα τελειώνουν εδώ. Τα καλά νέα είναι ότι οι προβολές πλέον θα είναι «underground» κυριολεκτικά. Το υπόγειο του κτιρίου, που επειδή ακριβώς είναι υπόγειο δεν κάνει για γραφεία, θα φιλοξενεί μετά από τις απαραίτητες παρεμβάσεις τις προβολές του φετινού χειμώνα. Η πρεμιέρα της σεζόν, ήταν και το φινάλε των προβολών στο ισόγειο του Τ.Ε.Ι.. Δεν ακούστηκε αλλά πλανιόταν στην ατμόσφαιρα το βράδυ της Τετάρτης το «Going Underground» των Jam!…

9 σχόλια:

vasvoe είπε...

Έλα βρε Angelito και τρόμαξα, ότι θα σταματήσουν οι προβολές...μπράβο, μπράβο στους διοργανωτές, μη σου πω ότι το υπόγειο είναι και καλύτερος χώρος για κινηματογραφικές βραδιές.

Filotas είπε...

Προσεχώς και φωτό! Είναι πολύ industrial το σκηνικό στο υπόγειο!...

ci είπε...

Επίσης, That's entertainment!

Και μπράβο καλά κάνεις και τονίζεις ότι είναι Τετάρτη γιατί κάποιοι ανυπόμονοι ετοιμάζονται από την Τρίτη..:ΡΡ
Καλημέρα!!

(Αα, κι αυτή η φωτό που έχεις φοβερή!)

Ανώνυμος είπε...

Suxna skeftomai pos sigura uparxei mia idiaiterothta sauthn thn polh kai poso kleisth koinwnia einai auth ths dramas??kamia fora mu dinei thn eduposh aneksarthtou kratidiou:) pou ta melh tou einai edw kai mono edw..kai ola auta giati ezhsa arketa xronia se alles geitonikes poleis kai blepw kai mporw na sugrinw se kathimerina apla pragmata. Τha mu peis
den einai ola gia na ta sugrinume! alla afou to skefthka!(isws omws ola auta kanoun thn polh omorfi kai ksexwristh)
Ligo asxeta bebaia ola auta, alla me aformh tis proboles...
Prwth fora parakolouthisa thn perasmenh tetarth kai omologw pws eduposiastika polu polu ..ti wraia skefthka epitelous kati kalo +dimiourgiko +politistiko sauthn thn polh aneksartito apo opoiodhpote kerdoskopiko organismo 'h kratikh epixeirhsh..
loipon xairomai polu pou mathainw pws tha sinexisoun ta paidia apo ta tei na gemizoun tis kathimerines mu ta bradia..
oso gia olous autous pu kathimerina tous akuw na anaferontai sthn kinimatografiki Drama ton festival twn tainiwn kai kai kai..(olous autous pou asxolountai me ton kinimatografo mia bdomada ton xrono) amfibalw an exoun idea ti ginete tis tetartes sthn polh tous.Oxi pws tha thela na dw kamia koultouriarikh skatofatsa ekei alla na..

Filotas είπε...

# Nosferios
Τους νοιάζουν οι προβολές των we few όσο κι ο κινηματογράφος Νοσφέριε! Αν τους προβάλουν και τους δίνουν βήμα για να φανούν! Η αν είναι παντρενένοι με καμιά ...ηθοποιό!!! Σε σύγκριση με γετονικές πόλεις δεν μπορώ να κρίνω την Δράμα, γιατί είμαι ιθαγενής ντιπ για ντιπ, αλλά νομίζω ότι η κίνηση στην πόλη μας, σε αναλογία πληθυσμού κλπ είναι περισσότερη εδώ. Αν και σε κάποια πράγματα εγώ ζηλεύω γειτονικές πόλεις...Αλλά αυτά θα τα πούμε εν καιρώ!
# Amistad
Η φωτό είναι του 0comments! Τραβηγμένη στις 4 δεκεμβρίου 2004 που αλλού? Στην Santa Barbarita!...
# vasvoe
Άντε vas να σε δούμε σε καμιά προβολή!Κι αν έρθεις φέρε και καμιά σοκολάτα!!!

ci είπε...

Είναι πασίγνωστο ότι έχουμε και κίνηση και ...χιόνι!!!

Juanita La Quejica είπε...

Μόνο στο blog σου έχετε χιόνι, άντε από κει που φαγώθηκες να χιονίσει!

Το λογαριασμό του πετρελαίου να τον στείλουμε σε εσένα καλή μου;

ci είπε...

Ekleiseee! Antallagi logariasmwn petreleou meta3i Dramas - Athinas LOOOOL

Filotas είπε...

Ναι αμέ! Λογαριασμούς πετρελαίου ανταλλάσουμε ευχαρίστως!

Πάνερμος...