Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2005

Welcome Honey!

Ο Ουσάμα με το τζόκεϊ του στο ένα χέρι και μια παγωμένη Coca-Cola στο άλλο, περιμένει υπομονετικά στο καινούργιο αεροδρόμιο του Κανταχάρ ''George Bush II'', την αγαπημένη του Σεχραζάτ. Η πτήση της American Airlines από το Χεράτ θα φτάσει στην ώρα της. Ο πίνακας αφίξεων -αναχωρήσεων στην αίθουσα αναμονής επιβεβαιώνεται από την εκφωνήτρια του αεροδρομίου : '' Πτήση 324 - American Airlines - Από Χεράτ για Κανταχάρ - Ώρα Άφιξης : 17:45 - Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018.''

Το ολοκαίνουργιο Boeing έχει ήδη ακουμπήσει στην πίστα του αεροδρομίου και κατευθύνεται προς τις φυσούνες μετεπιβίβασης.Τα μέτρα ασφαλείας είναι συνηθισμένα. Μερικοί ένοπλοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων, στις εισόδους, τεθωρακισμένα οχήματα ακροβολισμένα στις άκρες του αεροδιαδρόμου και αρκετοί πράκτορες με πολιτικά διάσπαρτοι ανάμέσα στους ταξιδιώτες.

Μέχρι να περάσει η Σεχραζάτ από τον χώρο παραλαβής των αποσκευών, ο νεαρός Αφγανός ρίχνει μια ματιά στους '' Τάϊμς της Καμπούλ''.

Πρώτο θέμα η άνοδος του Χρηματιστηρίου της Καμπούλ κατά 6,3%, μετά τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την πάταξη της τρομοκρατίας στα βόρεια της χώρας, από τις ένοπλες εξτρεμιστικές ομάδες της Αριστεράς.Στο μικρό μονόστηλο στην δεξιά γωνία της σελίδας, δίπλα στη διαφήμιση της Vodafone, υπάρχει η συμφωνία κυβέρνησης και μουλάδων για την απαγόρευση μετάδοσης της προσευχής της Παρασκευής από τα μεγάφωνα των τζαμιών.

Ακριβώς δίπλα η διαφήμιση του Τζακ-Ποτ στο Λοττο, φαίνεται να συγκινεί περισσότερο τον Ουσάμα. 3,5 εκατομμύρια δολάρια δεν είναι και λίγα. Εξάλλου τα μουσουλμανικά ήθη και έθιμα έχουν βλάψει αρκετά την χώρα στις αρχές του αιώνα. Τώρα όμως τα πράγματα έχουν μπει σε μια σειρά. Από τότε που η κυβέρνηση του σπουδαγμένου στις ΗΠΑ πρωθυπουργού Μοχάμεντ Χατίρι, καθιέρωσε το δολλάριο ως επίσημο νόμισμα της χώρας, αυξήθηκαν οι επενδύσεις από το εξωτερικό και δημιουργήθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας που δώσανε μια ευκαιρία στους άνεργους νέους, άσχετα να το κατακεφαλήν εισόδημα της χώρας παραμένει στα 158 δολάρια το μήνα.

Το σχέδιο ''Μάρσαλ-Αχ'' που εκπόνησε η Αμερικανική κυβέρνηση, συν τοις άλλοις επιδοτεί για τριάντα χρόνια τα αεροπορικά ταξίδια των Αφγανών που εργάζονται σε Πετρελαικές εταιρίες. Για αυτό και η Σεχραζάτ ταξιδεύει αυθημερόν από το Χεράτ στο Κανταχάρ. Θα μπορούσαν να ζουν και οι δυο στο Χεράτ καθώς ο ίδιος σαν ασφαλιστικός σύμβουλος θα είχε αρκετή δουλειά στην οικολογικά βεβαρημένη περιοχή. Όμως για το καλό της τρίχρονης κόρης τους δεν παίρνουν τέτοιο ρίσκο.

Η Σεχραζάτ ξεπροβάλλει από την έξοδο τον αφίξεων με το σακ-βουαγιάζ της κρεμασμένο στον ώμο και με το μίνι της να τονίζει ακόμα περισσότερο τα καλλίγραμα πόδια της. Ο Ουσάμα σκέφτεται πως να της ανακοινώσει την έκπληξη του. Να της πει για το Chrysler τζιπάκι μοντέλο 1993 που αγόρασε για 300 δολάρια, η να την πάει μέχρι την έξοδο κι εκεί αντί για την στάση των λεωφορείων, να την οδηγήσει στο σταθμευμένο όχημα.

- Σαλόμ α λέκομ, Ουσάμα, ακούγεται η φωνή της.

- Welcome honey, σου έχω μια έκπληξη σήμερα ,αποκρίνεται εκείνος. Σήμερα δεν έχει λεωφορείο...

- Πάλι με τα πόδια θα πάμε, εξεράγει η γλυκητάτη Αφγανή!...

Στην φωτό το αεροδρόμιο της Κανταχάρ λίγο πριν από την "ανοικοδόμηση" του...

7 σχόλια:

Filotas είπε...

Το κείμενο έχει γραφτεί μία εβδομάδα μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους...

ci είπε...

Χμ..πάντως και τώρα που το διάβασα, μου έμεινε ο τίτλος! Μου θύμισε το "Happy when it rains" , από Jesus and Mary Chain : but your lips spoke gold and honey, that's why i'm happy when it rains.

vasvoe είπε...

Πολύ ωραίο! Λες όντως σε 12 χρόνια να είναι έτσι το Αφγανιστάν; Για θετικό το βλέπω, ξέρω γω...

0comments είπε...

Το σχέδιο "Μάρσαλ αχ" είναι όλα τα λεφτά!!
Μάσαλα!!!

Filotas είπε...

Υπερασιόδοξο είναι VAs! Υπέρ υπέρ αισιόδοξο!
Μαρσαλάχ μπουσάμα, amig0!...

nonplayer είπε...

Και γαμώ τα dislocations! Τρελή σκηνή η απάντηση του Αφγανού Welcome honey!

Filotas είπε...

Με αρέσει να γράφω για κάτι που ενδέχεται να συμβεί στο μέλλον, είτε ευχόμενος, είτε απευχόμενος να συμβεί...Καλημέρες!

Πάνερμος...