Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2005

«Δρόμος» - Γιάννης, Χάρης, Γιώργος

Σήμερα το βράδυ στο γήπεδο μπάσκετ του Π.Α.Ο.Κ. θα γίνει το Φεστιβάλ Ελληνικού τραγουδιού, με την συμμετοχή δώδεκα τραγουδιών από νέους καλλιτέχνες. Θα αναφερθώ στην συμμετοχή του Γιάννη και του Χάρη Μιχαηλίδη που έγραψαν στίχους και μουσική και του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου ο οποίος θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Δρόμος» με το οποίο συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Τα παιδιά τα γνωρίζω από τα στέκια που συχνάζουμε εδώ στην Δράμα. Το τραγούδι το άκουσα μέσα στο καλοκαίρι και παρότι δεν έχω ακούσει όλα τα τραγούδια του αποψινού διαγωνισμού θεωρώ ότι θα είναι εκτός απροόπτου μέσα στα τρία πρώτα. Ηλεκτρική μπαλάντα με ταξιδιάρικο στίχο και «γεμάτο» ήχο, ενώ η ερμηνεία του «Χατζή» είναι πάρα πολύ καλή.

Οι τρεις τους συνεργάζονται πολλά χρόνια, το τελευταίο διάστημα στο συγκρότημα «Λίκνο», και ανεξάρτητα της σημερινής διαδικασίας νομίζω ότι η Ελλάδα θα ακούσει κι άλλα τραγούδια του Γιάννη, του Χάρη και του Γιώργου. Καλή συνέχεια μάγκες!…

Οι στίχοι του τραγουδιού: «Μοιάζουν γιορτή οι εκδρομές, οι θάλασσες κι οι εξοχές, μέσα μου βρέχει συνεχώς, τι σημασία έχει αν έξω πάλι ανθίζει ο καιρός, μέσα μου ανθίζει η χαρά, τι σημασία έχει αν έξω πάλι βρέχει. Μια βαλίτσα έχω κι εγώ, που στριμώχνω ότι αγαπώ, δρόμους φτιάχνει η καρδιά και ας το ξέρει από πριν πως δεν βγάζουν πουθενά…Το νόημα είναι η διαδρομή, κι όχι να φτάσει ως εκεί, σε θυμάμαι το είχες πει, δρόμος είναι κάθε τι, σε θυμάμαι το ‘χες πει, το νόημα είναι η διαδρομή… Δρόμους φτιάχνει η καρδιά, τι σημασία έχει αν έξω πάλι βρέχει…»


Στην φωτό πάνω ο Χάρης δεξιά και ο Γιάννης αριστερά και κάτω ο "Χατζής" - καμία σχεση με το ζαχαροπλαστείο! Ακούστε το τραγούδι στο site του Φεστιβάλ

3 σχόλια:

Filotas είπε...

Τελικά τα παιδιά δεν μπήκαν στην τριάδα του Φεστιβάλ Ελληνικού τραγουδιού. Πέρα από τον Δρόμο με εντυπωσίασε η "Χαμένη Ελπίδα", ενώ πολύ καλή ήταν και η Ευσταθία που πήρε την τρίτη θέση. Με αφορμή ότι τα δύο πρώτα ήταν λαϊκότροπα πολύ φοβάμαι ότι ενώ υπήρξε επιλογή στους δημιουργούς, δεν μπόούσε να γίνει το ίδιο και στο κοινό, με αποτέλεσμα το αποτέλεσμα στην τριάδα να μυρίζει εμπλοκή του κοινού των reality. Είναι μια μεγάλη συζήτηση πάνυως για το πως το "λαϊκό" εξακολουθεί να σκίαζει την μουσική της χώρας...Εν κατακλείδι η Χαμένη Ελπίδα ήταν για μένα το Νο1 της βραδιάς, απρότι το ριφάκι θύμιζε λίγο τρύπες και τα βιολιά Πυροβολάκη!

ci είπε...

Τελικά έπρεπε να κάνουμε κερκίδα για το Φεστιβάλ! Χάσαμε μεγάλο πανηγύρι..
Πολύ καλός ο Δρόμος!

Filotas είπε...

Είχε καλή κερκίδα βρε ami. Αφού όταν έκανε τον κομπασμό ο Πλέσσας για να πει το πρώτο τραγούδι η κερκίδα αναφώνησε ευκρινώς: Δρόμος! Πάντως άλλα δέκα τραγούδια που έχω ακούσει των παιδιών είναι πολύ καλά και με διαφορετικές επιρροές.

Πάνερμος...