Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2005

Habemus Papam! (taram,taram)

Special Edition:
Δεν σας είχα πει ότι την περασμένη εβδομάδα είχαμε χάσει τον Δεσπότη "μας". Έκτοτε πολλά ευτράπελα συνέβησαν. Από τη μια όλοι έσπευδαν να δικαιώσουν τον τεθνεόντα, ενώ ο εκλειπών Διονύσιος δεν ήταν κάτι σπουδαίο σαν ιεράρχης. Αμφιλεγόμενος και άνθρωπος του Παρασκηνίου, επιδόθηκε σε πολλές εμπορικές δραστηρίοτητες - έχτισε μέχρι και διόρωφο με μαγαζιά δίπλα στην πλατεία, δήθεν για αίθουσα τελετών για να μαζεύει ενοίκια - ενώ πολέμησε λυσσαλέα "αιρετικούς" όπως οι Γιαχωβάδες. Από την άλλη αγωνιούσαν για τον διάδοχο και τον χρόνο εκλογής του...
Ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δαϊλάκης σε δηλώσεις του είπε ότι ο Θεός θα χρησιμοποιήσει σίγουρα - έχει τις πηγές του ο βουλευτής μας - τον Διονύσιο τώρα που πάει κοντά του - δεν χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις η Δευτέρα Παρουσία, αυτή είναι μόνο για τους πτωχούς - ενώ μόλις χθες ο έτερος βουλευτής της Ν.Δ. ζήτησε να μην γίνει εκλογή νέου μητροπολίτη καθώς είμαστε ακόμα σε πένθος για τον χαμό του Διονυσίου - πως να μη θρηνεί αφού τόσου πιστούς έστέλνε μετά την προσευχή να τον ψηφίζουν ο εκλειπών κομματά... ουπς ποιμενάρχης!
Εν κατακλείδι η Ιερά Σύνοδος "έγραψε" - οι δουλειές δεν μπορούν να περιμένουν - τον βουλευτή μας και εξέλεξε νέο μητροπολίτη τον ηγούμενο της Παναγίας Σουμελά αρχιμανδρίτη Πάυλο Αποστολίδη! Το νέο της εκλογής σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στο ποντιακό πλήρωμα της εκκλησίας της Δράμας το οποίο εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον Πόντιο Μητροπολίτη - λέτε να λέει και ανέκδοτα?! - με λύρες και κεμεντζέδες έστρωσαν γλέντι πριν γίνουν τα εννιάμερα του εκλιπόντος! Αμήν!
Habemus Papam, taram taram...

Πάνερμος...