Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2005

Η υπόθεση Βρέντζου…

Πάει ενάμιση χρόνος από τότε που καταγγέλθηκε η «δράση» του τότε βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σταύρου Βρέντζου, στην διάρκεια της Χούντας. Ο τέως, σήμερα, βουλευτής καταγγέλθηκε από κρατούμενους ότι συμμετείχε στους βασανισμούς που διαπράττονταν στην φυλακή του Επταπυργίου στην Θεσσαλονίκη.

Την δημοσιοποίηση των καταγγελιών, ακολούθησαν οι εθνικές εκλογές στις οποίες ο Βρέντζος δεν εξελέγη, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε αγωγές σε βάρος των ανθρώπων που τον κατήγγειλαν, ζητώντας αποζημιώσεις εκατομμυρίων Ευρώ.

Οι αγωγές εκδικάστηκαν στην Κρήτη την περασμένη εβδομάδα και οι καταγγέλοντες αντιστασιακοί προπηλακίστηκαν έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου από «αγανακτισμένους» συμπολίτες του πρώην βουλευτή, παρουσία του ίδιου του Βρέντζου που αποχώρησε σα να μη συμβαίνει τίποτα και δεν θεώρησε σκόπιμο να καταδικάσει τις φασιστικές επιθέσεις σε βάρος των αντιδίκων του.

Κανείς δεν μπορεί να συνδέσει τον Βρέντζο με αποδείξεις, με την επίθεση των τραμπούκων σε βάρος των ανθρώπων που πήγαν στην Κρήτη για να υπερασπιστούν εαυτούς. Είναι απορίας άξιο όμως πως ένα κόμμα σαν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. που θέλει να εμφανίζεται ως δημοκρατικό, ανέχεται στις τάξεις του, έναν πολιτευτή με αμφιλεγόμενο παρελθόν, ο οποίος μάλιστα σε δικαστήριο βλέπει τους αντιδίκους του να προπηλακίζονται από αγνώστους και δεν καταδικάζει απερίφραστα τις φασιστικές μεθόδους εκφοβισμού τους.

Το θέμα ανακινήθηκε από την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ενώ μέχρι και προχθές που προβλήθηκε τηλεοπτικά το θέμα, μόνο η νομαρχιακή επιτροπή του Συνασπισμού στο Ηράκλειο, είχε καταδικάσει τα επεισόδια και ζητούσε να αναζητηθούν ευθύνες για την απουσία αστυνομικών. Λαμπρά!…

Πάνερμος...