Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2005

Το «κόλπο» του Παπαμανλή!…

Είναι προφανές ότι ο Παπαμανλής έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο για την «τιμωρία» των «γαλάζιων παιδιών», που άσκησαν έντονες πιέσεις για το βόλεμα τους, από τις πρώτες ημέρες της «νέας διακυβέρνησης», μουτζουρώνοντας την συναινετική εικόνα που φιλοτεχνούσε από τα δύσκολα χρόνια της αντιπολίτευσης . Οι υπουργοί με γοργούς ρυθμούς διορίζουν μέσω διαφόρων παραθύρων στο δημόσιο όσα περισσότερα «γαλαζοπαίδια». Με προσωπικές συνεντεύξεις, με την νεκρανάσταση της αγροφυλακής και με όλα τα πρόσφορα «μέσα», το κράτος επανδρώνεται με τ’ ανυπόμονα τέκνα της «ανάγκης».

Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει ο μισθός θα πέφτει, ενώ παρά τις παραινέσεις των υπουργών τα «γρηγορόσημα» θα μπαίνουν και σε γαλάζιες τσέπες. Η συζήτηση για την πάταξη της διαφθοράς, γίνονταν για να παταχθεί το φαινόμενο που προκαλούν οι άλλοι, όχι τα δικά μας παιδιά. Αυτά έχουν τώρα την ευκαιρία να αποκτήσουν όσα στερήθηκαν!

Ο πρωθυπουργός όμως την ίδια ώρα που πληροφορείται το όργιο των προσλήψεων, προωθεί και την «μεταρρύθμιση» στον δημόσιο τομέα. Άρση της μονιμοποίησης για τους νεοπροσλαμβανόμενους στις ΔΕΚΟ κατ’ αρχάς, σε όλο το δημόσιο κατόπιν, λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών και το απόγευμα, ενσωμάτωση των επιδομάτων στους μισθούς, κ.α.

Τα «γαλαζοπαίδια» θα βρεθούν σ’ ένα εργασιακό τοπίο, το οποίο ούτε να φανταστούν δεν θα μπορούσαν πριν από τις εκλογές και την έλευση της νέας διακυβέρνησης. Το μόνο που θα μείνει αναλλοίωτο θα είναι το «γρηγορόσημο» και τα άλλα «σήματα» της κακοδαιμονίας της χώρας μας…

9 σχόλια:

Juanita La Quejica είπε...

Angelito, στα δικά μου μέρη πάντως την αγροφυλακή την περιμένουν όλοι στον κάμπο με χαρά και ανυπομονησία.

Μπας και καταφέρουμε και φάμε κανένα σταφύλι, μας το τρυγούν τις νύχτες βλέπεις "γνωστοί άγνωστοι" και μας βγάζουν από την ταλαιπωρία. Να μην μιλήσω για τα ξυνά και τα υπόλοιπα.

Κάνεις καινούργια περίφραξη, πληρώνεις μια περιουσία ελπίζοντας να προφυλάξεις την σοδιά σου και μέσα σε μια νύχτα, όλα διαλυμμένα.

Κάποια στιγμή σκέφτηκε ο πατέρας μου να παραφυλά εναλλάξ με φίλους του τη νύχτα, αλλά όπως τους ήρθε έτσι και τους έφυγε η ιδέα.

Δεν είναι φιστικοκοτοπουλοαμπελοξυνοσωματοφύλακες, απλοί Έλληνες πολίτες είναι, που κανείς δεν προστατεύτει τον κόπο τους.

Αυτή η παντελώς ανεξέλεγκτη κατάσταση και η παντελής έλλειψη ελέγχου στα χωράφια, έχει οδηγήσει τους μικρούς παραγωγούς στο να σταματήσουν να καλλιεργούν, γιατί βαρέθηκαν να φτάνουν στο ποτάμι και να πίνουν νερό κάποιοι αλήτες.

Από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ στην επαρχία, ήταν η διάλυση της αγροφυλακής και η αντικατάστασή της από το απόλυτο τίποτα. Στην Εύβοια τουλάχιστον, από όπου κατάγομαι, αυτή είναι η εμπειρία μας.

Filotas είπε...

Δεν διαφωνώ juanita, με την ανάγκη προστασίας του κόπου των μικροκαλλιεργητών, αλλά με την ίδρυση σωμάτων ασφαλείας με την πρώτη ευκαιρία, τα οποία εν πολλοίς και αλληλοκαλυπτόμενες δραστηριότητες έχουν και γεμίζει ο τόπος φύλακες που δεν φυλάνε τίποτα! Για παράδειγμα δεν θα μπορούσε συνοριοφυλακή και αγροφυλακή να είναι ενιαίο σώμα και αντί να αράζουν οι συνοριοφύλακες στις διασταυρώσεις να κάνουν περιπολίες και στους αγρούς? Ο μόνος λόγος που γεμίσαμε φύλακες είναι μικροκομματικός για να βολέυονται τα δικά μας - ενίοτε - παιδιά. Και μέχρι πότε οι γλύφτες κάθε πολιτικάντη θα στελεχώνουν το κράτος και θα είμαστε όλοι αναγκασμένοι να τους πληρώνουμε, είτε νόμιμα είτε "κάτω από το τραπέζι"...Καλή βδομάδα!

Juanita La Quejica είπε...

Συνοριοφύλακες στην Εύβοια δεν υπάρχουν βέβαια. Και κάπως πρέπει να βρεθεί τρόπος -όπως λειτουργούσε και στο παρελθόν- να διαφυλαχθεί η ισορροπία στον κάμπο.

Κάθε περιοχή έχει φαντάζομαι τις ιδιαιτερότητές της, εγώ μπορώ μόνο να μιλήσω βάση της γνώσης και της προσωπικής μου εμπειρίας, της οικογενειακής αν θες.

Συμφωνώ μαζί σου γενικά για τους "γλύφτες κάθε πολιτικάντη". Και εκεί η Εύβοια τους έχει πληρώσει και ακόμα τους πληρώνει χρυσούς, γιατί εξαιτίας τους αποβιομηχανοποιήθηκε όλη η περιοχή. Διότι τελικά χρεωκόπησαν όλες οι μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της περιοχής, δεν άντεξαν το βάρος των τόσων επιπλέον "δοντιών" χαραμοφάηδων.

Και έτσι, τα τελευταία 5 χρόνια η ανεργία μαστίζει όχι μόνο τους νέους, αλλά και τους 50άρηδες. Μια περιοχή που μάζευε κόσμο και από άλλα μέρη της Ελλάδας γιατί ο κόσμος ζούσε καλά, περνάει πλέον μεγάλη κρίση.

Για τους εκάστοτε γλύφτες... τόσο κρίμα. Ακόμα περισσότερο αν συνεχιστεί αυτή η άρρωστη κατάσταση...

Filotas είπε...

Το πρόβλημα είναι βρε juanita, ότι η Αγροφυλακή ξανάγινε σώμα, όχι για να φυλάει τα χωραφια, αλλά για να βολευτούν τα γαλαζοπαίδια!Όπως είχαν βολευτεί πριν τα ΠΑΣΟΚια...

nonplayer είπε...

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΑΛΑΖΟΠΑΙΔΑ ΡΕ ΠΑΣΟΚΟΚΟΜΜΟΥΝΙΑ!!!!!

Ηρεμήστε, πλάκα κάνω, αν το εννοούσα δεν θα βολόδερνα σε εξωτερικά, Δύσες και Ανατολές τα τελευταία 10 χρόνια, θα ήμουν τουλάχιστον αγροφύλακας.

Ξανακαλημερίζω, γιατί καλημέρισα και σε άλλο ποστ του φίλτατου.

Filotas είπε...

Ρε μαίανδρε, βρίσε αλλά όχι και Πασόκ!!! Θα σου πήγαινε το πηλίκιο πάντως για αγροφύλακας!...

nonplayer είπε...

WOW! Και με φτιάχνουν οι στολές!!!!!

Filotas είπε...

Ελπίζω οι αποκριάτικες!...

nonplayer είπε...

Ουδείς περιορισμός!

Πάνερμος...