Πέμπτη 13 Ιουλίου 2006

Η Βάσοβα να παραμείνει λιμνοθάλασσα!


Πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στην Καβάλα, το συλλαλητήριο των φορέων της πόλης ενάντια στην εγκατάσταση δεξαμενών καυσίμων στην περιοχή της λιμνοθάλασσας της Βάσοβας. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων αντιδρά, αλλά η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά με πρόσχημα την ανάπτυξη, έχει ήδη υπογράψει άδειες για την μετατροπή της λιμνοθάλασσας χώρο εγκατάστασης δεξαμενών καυσίμων.

Η Βάσοβα είναι η περιοχή που βρίσκεται νότια του αεροδρομίου της Χρυσούπολης και είναι οργανικό τμήμα του Δέλτα του Νέστου, που εκβάλλει στα ανατολικά της Κεραμωτής.

Οι πετρελαϊκές εταιρίες ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν τις δεξαμενές ούτως ώστε να ανοιχτούν στην βαλκανική αγορά.

Η απειλή κατά της Βάσοβας που έρχεται σε ευθεία αντίθεση στο λαϊκό φρόνημα των κατοίκων, έρχεται σε συνέχεια των υποθέσεων των χρυσωρυχείων Θράκης και της TVX. Με δεδομένη την απουσία νέων επενδύσεων που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, οι κυβερνήσεις υπογράφουν άδειες για να εγκατασταθούν στην ευρύτερη περιοχή μας, ρυπογόνες δράσεις που υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον της.

Η ανάπτυξη στην Ελλάδα, μια χώρα με πολύ μεγάλο φυσικό και αρχαιολογικό πλούτο, τείνει να εξελιχθεί σε μια εκδικητική για τις επόμενες γενιές επέμβαση στο τοπίο και την φύση. Η παγκοσμιοποίηση συνηγορεί σε μια τέτοια εξέλιξη. Εμείς όμως ως πολίτες και άνθρωποι, πρέπει να την εμποδίσουμε! Και θα το κάνουμε…

Περισσότερες πληροφορίες για το "έγκλημα" κατά της λιμνοθάλασσας στην ιστοσελίδα της Συντονιστικής Επιτροπή Αγώνα

3 σχόλια:

tomorrow's patries είπε...

"Με δεδομένη την απουσία νέων επενδύσεων που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, οι κυβερνήσεις υπογράφουν άδειες για να εγκατασταθούν στην ευρύτερη περιοχή μας, ρυπογόνες δράσεις που υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον της..."

και αντί για πανεπιστήμια ετοιμάζονται να
χτίσουν φυλακές...

να ξαναετοιμαζόμαστε για εκείνο το -αλά Πτολεμαΐδα εργοστάσιο λιγνίτη;

Filotas είπε...

tomorrow's καλώς ήρθες!
Τις φυλακές τις είχε απωθήσει παροδικά ο αρμόδιος μηχανισμός της μνήμης μου! Όσο για τους λιγνίτες, ας χτυπιούνται όσο θέλουν οι εργολάβοι, ο κάμπος δεν πρόκειται να σηκωθεί στον αέρα!...

tomorrow's patries είπε...

περαστικός είμαι, angelito...

μερικές φορές, κάποιες virtual τσάρκες (όπως καλή ώρα το ιστολόγιο αυτό) είναι πιο ελπιδοφόρες από μια βόλτα στην πλατεία και σίγουρα από μια βόλτα στην tv!

//keep on!

Πάνερμος...