Τρίτη 25 Ιουλίου 2006

Μουσκεμένες Κάλτσες...


Υπάρχουν οι προλήψεις που υφίστανται σε βάθος πολλών χρόνων για να δικαιολογούν φόβους και ανασφάλειες των ανθρώπων και άλλες που εφευρίσκουμε για να σαρκάσουμε την αγωνία μας για μια συγκεκριμένη εξέλιξη. Οι τελευταίες βέβαια, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως προλήψεις, αφού πρόκειται μάλλον για ευφυολογήματα και συνδυασμούς με τα γεγονότα κάποιας ημέρας. Κι όλα αυτά για να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε έστω και σ΄ έναν ελάχιστο βαθμό να κοντρολάρουμε το χάος των συμπτώσεων που καθορίζουν την ύπαρξη μας, από την σύλληψη της μέχρι το φινάλε της.
Αν υπάρχει κάποιος λόγος για να μην θέλεις να βρέξει σε κάποια μέρα που τα σύννεφα είναι απειλητικά πολλά και σκούρα στον ουρανό, τότε φόρα πριν βγεις μουσκεμένες κάλτσες. Αν δεν είναι φρεσκοπλυμένες, μπορείς να τις μουσκέψεις. Ακόμα κι αν τελικά βρέξει, εσύ παρά την διάψευση της προσδοκίας σου, θα ξέρεις ότι δεν θα ανησυχείς για το τι καιρό θα κάνει την επόμενη ημέρα, αφού το κρυολόγημα που κατά πάσα πιθανότητα θα αποκτήσεις, θα σε κρατήσει σπίτι για κάνα δυο μέρες. Αν δεν βρέξει, εννοείται ότι έβαλες κι εσύ το χεράκι σου για να μην βρέξει, οπότε χαλάλι και το κρυολόγημα, αν προκύψει! Αν είναι καλοκαίρι ή δεν φοράς κάλτσες, μπορείς να δοκιμάσεις με βρεμένο εσώρουχο.
Οι πιθανότητες δεν θα αλλάξουν!

2 σχόλια:

mindstripper είπε...

Α, όλα κι όλα. Εγώ κουβαλάω πάντα μαζί μου το πιστολάκι μου, όπου και να πάω.

Everywhere I go, I always take the weather with me ;-)
(το διασκεύασα λίγο - ας με συγχωρέσουν οι μέγιστοι Crowded House)

Φιλιά πολλά και καλημέρες.

Filotas είπε...

Πιστολάκι κουβαλάς, φωτογραφική μηχανή κουβαλάς, όλο και κάποια άλλα γυναικεία αξεσουάρ θα πάιρνεις μαζί σου! Τι τσάντα είναι αυτή που έχει μάτια μου?!!!!
Καλημέρες σου!

Πάνερμος...