Τετάρτη 19 Ιουλίου 2006

Φεστιβάλ Cosmopolis 2006

Ξεκίνησε σήμερα στην Καβάλα το φεστιβάλ Cosmopolis 2006 το οποίο διεξάγεται στην Παλιά Πόλη της Καβάλας και έχει όπως κάθε χρόνο πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Μια πολύ καλή αφορμή για να μειώσουμε την απόσταση Δράμας – Καβάλας.

Το Cosmopolis ήταν ένα πείραμα που κατάφερε να γίνει θεσμός. Με ανοιχτές πόρτες σε όλους και με την συμμετοχή συγκροτημάτων που σπάνια έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε. Μια ματιά μόνο στις ιστοσελίδες με την ιστορία του Φεστιβάλ αποτυπώνει εύγλωττα το ίχνος του. Μια γιορτή μουσικής με χρώματα, νότες, γεύσεις και εικόνες από τις χώρες που κάθε χρόνο τιμούνται στα πλαίσια των πενθήμερων πια εκδηλώσεων του.

Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει γεύσεις από την Ουκρανία, την Αυστρία, την Βενεζουέλα, την Μεσσήνη και τις Φιλιππίνες. Κινηματογραφικές προβολές, παραστάσεις για τα παιδιά και πολλές εκθέσεις που λειτουργούν καθημερινά από τις επτάμιση το απόγευμα μέχρι αργά.

Τα συναυλιακά δρώμενα που απομένουν: Μια συναυλία με τον τίτλο «Folk U2» αύριο παράλληλα – σε άλλους χώρους - με το dj set του Μάρτιν Μοράλες, η πολυεθνική μπάντα les Boukakes (φωτό κάτω) την Παρασκευή, ο Νίκος Πορτοκάλογλου με την συνοδεία του Στάθη Δρογώση το Σάββατο και τέλος στην κορυφαία συναυλία του φετινού προγράμματος οι θρυλικοί Third World.(φωτό επάνω)

1 σχόλιο:

Filotas είπε...

Siga re Manthito! 96 vathmous! Fahreneit ennoeis e?
Kala na perasete ki eseis...

Πάνερμος...