Τι είναι- ήταν ο στρατός; Ένας μηχανισμός εξουσίας με αυταρχική δομή, πλουσιοπάροχη χρηματοδότηση, εξασφαλισμένη πελατεία και πολύ μικρή παραγωγικότητα. Σύστημα που αφορά όλους τους Έλληνες, εκτός αυτών που – όπως φαίνεται από την πρόσφατη ιστορία – έχουν ένα «βύσμα» ή πολύ απλά μπορούν να το αγοράσουν. Αν επεκταθούμε όμως στο πως λειτουργεί ο στρατός πέρα από τα θέματα των «τρελόχαρτων», θα τρελαθούμε τελείως όλοι. Μια μεταθεσούλα, μια θέση δόκιμου, μια βολική τοποθέτηση για έναν πενταετή κοντά στο σπίτι του, μια παραχώρηση στρατιωτικού υλικού στην εκκλησία για να κάνει φιλανθρωπικό έργο;!!!
Πληρώνει ο λαός τις μεγαλύτερες αμυντικές δαπάνες στην Ε.Ε. και υπάρχουν πολλοί μέσα σε αυτό το σύστημα που κάνουν το κομμάτι τους, εξυπηρετούν τους συγγενείς και τους φίλους τους, απαλλάσσουν όσους θέλουν από την στράτευση κ.ο.κ. Αν χάσουν το όπλο τους χαθήκανε, για τα υπόλοιπα θα τιμηθούν εντός και εκτός στρατεύματος. Ειδικά όσοι κατεβαίνουν στις εκλογές, "αποθεώνονται"!
Καταλήγω τελικά ότι ή η αξιοκρατία δεν είναι θεμελιώδης αρχή του κράτους μας ή ο στρατός δεν έχει την παραμικρή σχέση με αρχές. Σε ότι αφορά την κάθαρση στον χώρο του στρατού, πιο πιθανό είναι ονομαστούν τα Σκόπια, Αθήνα…
7 σχόλια:
Γειάσου Σειρούκλα Λεβεντιά!
Άρθρο για το άχρηστο έως και ζημιογόνο της στράτευσης είχε και ο Κύρτσος (Μπρρρρ!!!) στην δωρεάν που εκδίδει εις Άθενς.
(Μάθαν που ...στε πλακώσανε κι οι Κύρτσοι)
χεχεχε μου άρεσε αυτό το τελευταίο πάντως
εγώ πάντως σε όλους αυτούς που με κράζουν επειδή έκανα δεκατετράμηνη θητεία στην αεροπορία, ένα έχω να πω
και πολύ τους ήταν
:) :)
O Κυρ - Τσος? Τι με λες? Τσ,τσ,στ...Γεια σου Σειραmig0!
Gel εγώ έκανα 6 μήνες πεζικό και μια εβδομάδα επίστρατος!
Να σου πω 'ότι υπέρ της στράτευσης; Είναι ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με το ίδιο αίμα που χύθηκε για την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία. Σαφώς και χρειάζεται πολλές αλλαγές, σαφώς και πληρώνουμε πολλά και είναι αντιπαραγωγικός, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε κατά. Σκέψου ότι αν χρειαστεί θα υπάρχει μία τουλάχιστον βασική γνώση. Εξάλλου, μιλάμε μόνο για 12 μήνες.
Σε όλα τα άλλα που λες και ειδικά για τους στρατηγούς δε χρειάζεται να προσθέσω τίποτε παραπάνω.
Το είπα κι αλλού.Δεν είμαι και ο αρμοδιότερος γιατί εγώ υπηρέτησα μια άλλη πατρίδα(μου) για 24 μήνες και δεν είχα βύσμα αλλά, αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι, όλο για κάποια τρανταχτά ονόματα ακούμε και όλο κάτι δεύτερο-τρίτα βγαίνουν στο φως!
Κάθαρση γενικότερα; Μόνο η χλωρίνη καθαρίζει Angelito μου... αλλά χαλάει το δέρμα, γι αυτό και την αποφεύγουμε.
Δείμε είναι μεγάλη η συζήτηση για την υποχρεωτική στράτευση και σίγουρα δεν μπορεί να γίνει στα σχόλια. Πάντως για μένα και το δωδεκάμηνο είναι πολύ, και υπάρχει περισσότερο για να δικαιολογεί τους "ραχατλίδικους" ρυθμούς των "καραβανάδων". Ένα τρίμηνο και πολύ θα ήταν για τους πεζικάριους...
N.ago 24 μήνες κάνανε οι πατεράδες μας στον στρατό, εμείς είμαστε πιο τυχεροί. Σε ότι αφορά τα πρωτοκλασσάτα ονόματα, θαρρώ ότι οι έχοντες "βυσματικό" όνομα δεν έχουν και τόσο ανάγκη την απαλλαγή αφού μπορούν να εξασφαλίσουν την εκπλήρωση μια θητείας από το σπίτι τους.
Καθάρισμα, λάδωμα και μετά γρασάρισμα και αποηθήκευση θέλει ο Στρατός juanita, η χλωρίνη δεν φτουράει!
Καλημέρες!
Δημοσίευση σχολίου