Τρίτη 3 Ιουλίου 2007

Συνήθειες…

Συνήθεια είναι η θέα από το παράθυρο του σπιτιού. Το ίδιο και ο χώρος γύρω από το σπίτι, όμορφος ή άσχημος, απαράλλακτος ή όχι. Η αίσθηση του αέρα καθώς φουσκώνουν οι κυψέλες των πνευμόνων από τον δροσερό του όγκο τα πρωινά της Άνοιξης. Συνήθεια είναι και η μουσική που κάνει το ακορντεόν των συστάδων όταν τις αναδεύει ο άνεμος. Το θρόισμα συνήθεια, όπως η δροσιά και τα παιχνίδισμα του φωτός. Συνήθειες αγαπημένες!

Ούτε ΕΝΑ τοις εκατό δεν εκταμιεύθηκε από τα κονδύλια για την δασοπροστασία που προβλέφθηκαν στο Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης την περίοδο 2000-2007 που ανέρχονταν σε 25 εκατομμύρια ευρώ, όπως καταγγέλλει ο Συνασπισμός. Συνήθεια κι αυτό. Το ιδιωτικό δουλεύει καλύτερα από το δημόσιο. Ρουφάει το κράτος κονδύλια για τους ιδιώτες, αλλά δεν τραβάει για την προστασία της δημόσιας περιουσίας.

Συνήθεια είναι και η μη πλήρωση χιλιάδων οργανικών θέσεων σε δημόσιες υπηρεσίες για να εξοικονομηθούν πόροι και να μην διευρυνθεί ο δημόσιος τομέας. Τόσο στο πυροσβεστικό σώμα, όσο και στα νοσοκομεία.

Συνήθεια είναι ακόμα να μετράει πιο πολύ η ατομική ιδιοκτησία που καίγεται από τα χιλιάδες στρέμματα του δάσους στα δελτία ειδήσεων. Ευτυχώς κάηκε μόνο το δάσος και δεν κάηκαν σπίτια, λένε πολλές φορές.

Συνήθεια είναι και ο καυγάς των δύο διαχειριστών των τυχών της χώρας από την μεταπολίτευση και εδώ.

Συνήθειες σιχαμερές!...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνήθεια θα γίνει σε λίγο και η αναφορά στο μεγάλο οικολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης!Κανείς ακόμα δεν αναφέρεται με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της επιβίωσης του ανθρώπινου είδους...θα το συνηθίσουμε και αυτό. Βλέπετε φροντίζουν όλοι! Από τα τηλεοπτικά σποτ, που χρησιμοποιούν το περιβαλλοντικό ζήτημα για να διαφημίσουν κλιματιστικά, μέχρι τις καμπάνιες που ετοιμάζουν οι μεγάλες εταιρείες που οφείλουν για την επόμενη διετία να διακηρύξουν το πόσο νοιάζονται για το περιβάλλον. Είναι και το "Ετος της Γης" αλλά και "Η διετία των Πόλων" [αχ unesco unesco!] βλέπετε, πω πω φιέστες που έχουν να δούνε τα ματάκια μας!!!Μην ανησυχείτε το επόμενο κοινοτικό ...στο περιβάλλον θα πάεi, είναι προαποφασισμένο. Προς ποιά κατεύθυνση δεν ξέρουμε ακόμα...ένα όμως είναι σίγουρο... Θα δούνε τα μάτια μας πολλές γιορτές αφιερωμένες στον Πλανήτη Γή! Κάτι σαν το Τελευταίο Βαλς του Αποχαιρετισμού!
Χαιρετισμούς Angelito, από την Θυμωμένη Babett

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

"I'd like to share a revelation that I've had during my time here. It came to me when I tried to classify your species and I realized that you're not actually mammals. Every mammal on this planet instinctively develops a natural equilibrium with the surrounding environment but you humans do not. You move to an area and you multiply and multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus. Human beings are a disease, a cancer of this planet. "

O Agent Smith από το Matrix εκφράζει την γνώμη για τους ανθρώπους ...

Εγω συμφωνώ ...

Filotas είπε...

Γλυκιά Babbet και μόνο το "ίχνος" σου όταν έρχεσαι εδώ, είναι χαιρετισμός και αγκαλιά μαζί...Μείνε θυμωμένη, δεν είναι δύσκολο. Και μάθε να χορεύεις. Μετά τη "μάχη" θα ακούσουμε το βάλς της Αμελί...
_St_ έτσι όπως μεταλλάσομαστε κι εγώ συμφωνώ. Όχι οι επιτήδειο που κερδοσκοπούν πάνω στο μέλλον, εμείς που αδρανούμε για αυτό που συμβαίνει...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μια συνήθεια είναι να ξεπουλάμε τη γη στους ιδιώτες. Θυμίζω και πάλι τις δημοκρατικές προσπάθειες συνταγματικής αναθεώρησης. Βέβαια και το ΠΑΣΟΚ τα ίδια έκανε, αλλά εκείνοι απλά δε γίνονταν τόσο ρεζίλι. Απλά η δημοκρατία σήμερα στους κύκλους της απαιτεί αποκρατικοποίηση ακόμα και του αέρα.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

το ΠΑΣΟΚ δεν γινόταν ρεζίλι επειδη ελέγχει περισσότερα ΜΜΕ. Απλα πραγματα...
Η δημοκρατία μας καταντησε Δικτατορία των ΜΜΕ...

Βλέπω το ΜΕΓΚΑ που καταντησε "Αυριανη" της Τηλεόρασης και πραγματικά λυπάμε αυτους που το εμπιστευονται ακόμα! Οχι οτι τα υπόλοιπα ειναι καλύτερα. Ισως ο ΣΚΑΙ να ειναι κατι διαφορετικό λόγω σχεσης με BBC, αν και λιγακι δεξιο αλλα δεν πειραζει. Εδω ο αριστερος 902TV δείχνει ολη την ωρα τηλεδημοπρασιες! Τι να πεις!

Filotas είπε...

Μη χειρότερα! Τι άλλο?!

Πάνερμος...