Πέμπτη 19 Ιουλίου 2007

Έναρξη Φεστιβάλ χωρίς επίσημους, στην Σύμη…

Την απόφαση να απαγορευτεί η είσοδος σε πολιτικούς ή βουλευτές κατά την διάρκεια της έναρξης του φετινού Φεστιβάλ Σύμης, πήραν οι κάτοικοι του νησιού κατά την διάρκεια λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο νησί την περασμένη Κυριακή. Η απόφαση εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του νησιού και θα εφαρμοστεί το Σάββατο 21 Ιουλίου, ημέρα που ξεκινά το δέκατο τρίτο Φεστιβάλ Σύμης, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στη μνήμη του δημοσιογράφου Γιάννη Διακογιάννη. Οι Συμιακοί διαμαρτύρονται για την απουσία απευθείας ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού τους με τον Πειραιά, εδώ και εννιά μήνες, ενώ προσανατολίζονται στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους τις προσεχείς εβδομάδες, αφού ο τόπος είναι γεμάτος κόσμο, σε αντίθεση με τον δύσκολο χειμώνα σ’ αυτό το άγονο νησί με την πανέμορφη χώρα.
Είχα την τύχη να περάσω πριν από τρία χρόνια από το νησί και θυμάμαι ότι ήταν μια μικρή Οδύσσεια το ταξίδι από την Ρόδο για τα μικρά νησιά που βρίσκονται βόρεια της, την Σύμη, την Τήλο και τη Νίσυρο. Τότε θεώρησα ότι ίσως να έφταιγε η «επίταξη» των πλοίων για τις ανάγκες των Ολυμπιακών.
Σήμερα ξέρω ότι οι κυβερνήσεις δε νοιάζονται για τα μέρη που δεν καλύπτονται από μπετόν. Μόνο αναρωτιέμαι αν η ανάσα τις φοβίζει ή το βλέμμα των ανθρώπων που αντέχουν την ερημοποίηση των ονείρων μας…

Οι φώτο είναι από την ιστοσελίδα του Δήμου Σύμης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Otan emena Rodo (pempti ke ekti dimotikou) thimame oti to kalokeri den ipirxe provlima... fisika eos ke toooote imastan apo tous ligous ellines pou pigenan pros xalki i simi... to ximona oute sizitisi fisika... ke apla... fantazome tora!

Filia!

Filotas είπε...

Γεια σου ρε φίλε ταξιδιάρη!:)

Ανώνυμος είπε...

XIXI!

Πάνερμος...